علت ۳۵ درصد مرگ و میرهای کشور بیماریهای قلبی است

دبیر علمی چهارمین کنگره بین المللی قلب کاسپین گفت: بیماری‌های قلبی و عروقی اکنون ۳۵ درصد علل مرگ ومیرها در خراسان رضوی و کشور را تشکیل می دهد که بیشترین علت مرگ را به خود اختصاص داده است.

 به گزارش وب دا،دکتر محمود محمودزاده شبستری در حاشیه برگزاری چهارمین کنگره بین‌المللی قلب کاسپین افزود: مرگ و میر بر اثر بیماریهای قلبی طبق بررسیها در سراسر دنیا، حرف اول را می‌زند و در کشورهایی که سطح بهداشت و پروتکل‌های بهداشتی در آن‌ها پایین است به دلیل وجود عفونت‌ها، بیماری‌های قلبی شیوع بیشتری دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در چهارمین کنگره بین المللی قلب کاسپین تشخیص و درمان صحیح و به روز بیماری‌های مادرزادی و ساختمانی قلب شامل مشکلات دریچه‌های قلب که اکثرا مادرزادی نیستند، نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دکتر شبستری در خصوص افزایش سن ابتلا به بیماری های قلبی افزود: سن ابتلا به بیماری های قلبی در کشور کاهش پیدا نکرده بلکه قدرت تشخیص و شناسایی بیماری های قلبی در ایران با توجه به گسترش رشته های مربوط به قلب و عروق نسبت به گذشته افزایش یافته است.

رییس مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا(ع) ادامه داد: به همین دلیل میزان زنده ماندن یا عمر زندگی در میانگین عمر در ایران صعودی است و نسبت به سال های قبل افزایش است.

استاد گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: چهار عامل اصلی شامل دیابت، رژیم‌های غذایی نامناسب و افزایش چربی، مصرف سیگار و دخانیات، فشار خون بالا از عوامل اصلی و تاثیرگذار در ایجاد بیماری های قلبی و عروقی هستند.

وی با بیان این که دیابت حرف اول را در ایجاد بیماری های قلبی می زند، اضافه کرد: ابتلا به دیابت در جامعه افزایش یافته و حدود ۲۰ درصد از جمعیت بزرگسالان را شامل می شود.

دکتر شبستری ادامه داد: سبک زندگی، کم تحرکی و مصرف غذاهای فست فودی نیز منجر به افزایش وزن و چربی و بروز دیابت شده و در نهایت بر سلامت قلب تاثیر می گذارد.

دبیر علمی چهارمین کنگره بین المللی قلب کاسپین در خصوص اجرای کدهای ۷۲۴ و ۲۴۷ برای درمان و ارائه خدمات درمانی به بیماران سکته های قلبی و مغزی گفت: کد ۷۲۴ مربوط به درمان سریع و به هنگام سکته‌های مغزی است که باید ظرف کمتر از سه ساعت لخته‌ای که در رگ‌های مغز ایجاد شده را خارج کرد.

دکتر شبستری افزود: کد ۲۴۷ مربوط به درمان سریع و به هنگام سکته‌های قلبی است که باید ظرف کمتر از ۶ ساعت لخته‌ای که در رگ‌های قلب ایجاد شده را از محیط رگ خارج کرد و هر چه این زمان کمتر باشد میزان موفقیت در نجات بیمار افزایش خواهد یافت.

رییس مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا(ع) با بیان این که هم اکنون در استان خراسان رضوی در هفت بیمارستان کدهای ۷۲۴ و ۲۴۷ اجرا می‌شود، گفت: این کدها در مشهد در پنج بیمارستان شامل بیمارستان‌های امام رضا(ع)، قائم(عج)، رضوی، جوادالائمه و شریعتی اجرا و در ۲ بیمارستان شهرستان‌های نیشابور و سبزوار اجرا می‌شود.

وی افزود: جایگاه حوزه پزشکی قلب و عروق ایران همتراز با کشورهای پیشرفته جهان و این حوزه در مشهد همگام با تهران در بالاترین سطح خود قرار دارد.

چهارمین کنگره بین‌المللی مداخلات تهاجمی غیرجراحی در بیماری‌های مادرزادی، ساختمانی قلب (CASPIAN Meeting ۲۰۲۳) سوم خردادماه با حضور ۸۰۰ استاد برجسته داخلی و خارجی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد و تا روز جمعه ، پنجم خرداد ماه ادامه دارد.

13.jpg - 86.26 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳