توصیه های بهداشتی به زائران پیاده اربعین حسینی
- بازدید: 183
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماران زمینه ای در پیاده روی اربعین داروهای مورد نیاز خود را به همراه داشته باشند و از مواجه طولانی مدت با آفتاب پرهیز کنند.
دکتر سید جواد حسینی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه افرادی که قصد تشرف به کربلا و حضور در اجتماع اربعین حسینی را دارند باید قبل از حضور در این گردهمایی خود را برای پیاده روی منظم آماده کنند، خاطرنشان کرد: علاوه براین برای سلامتی زانوهایتان، هنگام پیاده روی از عصا و کفش راحت و مخصوص پیاده روی و دو جوراب یا جوراب حوله ای استفاده کنید.
وی با بیان اینکه در مراسم پیاده روی اربعین باید از کوله پشتی مناسب استفاده شود و از حمل بار اضافی و سنگین پرهیز شود گفت: همراه داشتن مواد غذایی که مانع ابتلا به یبوست شود و وسایل شخصی و چراغ قوه مورد نیاز است علاوه براین برای در امان بودن از آفتاب و نور شدید خورشید از عینک آفتابی،کلاه لبه دار و کرم ضد آفتاب، استفاده شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه لباس مناسب، گشاد و با الیاف نخی به تن کنید و در طول پیاده روی مایعات کافی بنوشید، ابراز کرد: هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی خود را بپوشانید و به طور منظم دست های خود را با آب و صابون بشویید.
وی با اشاره به اینکه استفاده از آب سالم و فراوان و غذاهای پخته شده تازه و گرم در حفظ سلامت زائران نقش حیاتی ایفا می کند وعلاوه براین از استفاده از لبنیات غیر پاستوریزه باید خودداری کرد، گفت: اگر زائری دچار علایم تب، سرفه، ضایعات پوستی و اسهال و استفراغ شد حتما باید به پزشک معالج مراجعه کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای پیشگیری از گزش عقرب قبل از پوشیدن کفش ها، داخل آن ها را بررسی کنید و از کاروان و مسیر اصلی خارج نشوید، گفت: آموزش کودکان برای حفظ بهداشت دست و استفاده از ماسک پزشکی برای کودکان نقص سیستم ایمنی مانند بیماران مبتلا به سرطان ضروری است، علاوه براین کودکان و خردسالان در برابر ریزگردها نسبت به سایر افراد آسیب پذیرتر هستند، بنابراین باید از آنها بیشتر مراقبت کرد.
وی تاکید کرد: خانواده باید قبل از سفر، از واکسیناسیون کودک مطمئن شوند و در طول سفر، برای کودک خود از کرم ضد آفتاب استفاده کنند؛ زیرا پوست آنها بسیار حساس است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه خانواده باید در طول سفر کودک خود را در محل امن و دور از حادثه قرار دهند و در طول سفر هرچند ساعت به کودک خود استراحت دهند، عنوان کرد: علاوه براین در طول سفر باید به علائم بیماری در کودک توجه داشته باشند و در صورت مشاهده، کودک را به واحد یا پایگاه ارایه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی منتقل کنند.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه علائم خطر عفونت تنفسی شامل سرفه، تنفس تند یا تو کشیده شدن قفسه سینه، بالا بودن دمای بدن و بیقراری است، گفت: خروج آبکی مدفوع، بیحالی، فرو رفتگی چشمها، عدم توانایی نوشیدن ، بیقراری ،درد گوش، خروج ترشحات چرکی از گوش ، درد و سوزش محل گزش، بیقراری، خارش موضعی یا خارش عمومی بدن و... علائم و نشانه های خطر است که در صورت مشاهده باید به پزشک مراجعه کنند.
وی افزود:در طول سفر، کودک شیرخوار همچنان با شیر مادر تغذیه شود و تا حد امکان از تغذیه با شیر مصنوعی خودداری شود , کودکان واکسن های ضروری و ایمن را دریافت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سالمندان برای پیاده روی های طولانی نیاز به آمادگی جسمانی دارند و باید قبل از شروع سفر، با پزشک خود مشورت کنند ، ادامه داد: به دلیل احتمال اختلال شناختی در سالمندان، توصیه می شود کارتی که در آن مشخصات فرد، شماره تماس خانواده، نشانی محل سکونت، بیماری های مزمن و داروهای مهم نظیر انسولین و نظایر آن ثبت شده باشد، همراه سالمند باشد.
وی با بیان اینکه سالمندان از قرار گرفتن در معرض تشعشعات، دود سیگار، افراد دارای بیماری های تنفسی و عفونی، محیط های آلوده و غیر بهداشتی، محیط شدیداً گرم یا سرد خودداری کنند، بیان کرد: برای پرهیز از خستگی، سالمندان لازم است در ساعاتی از روز استراحت کنند یا روی صندلی مناسب بنشینید، علاوه براین همراه داشتن پرونده درمانی و دفترچه بیمه برای سالمندان ضروری است.
گفتنی است، محتوای آموزشی برای سفر به اربعین به نشانی ( اینجا) برای عموم زائران حسینی قابل دسترسی است.