درمان بیماران مبتلا به بینظمیهای قلبی با شیوههای نوین
- بازدید: 108
متخصص قلب و عروق و عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مشکلات مربوط به بیماران با بینظمیهای قلبی با اقدامات و شیوههای نوین درمانی در بیمارستانهای قائم(عج) و امام رضا(ع) برطرف میشود و در این مراکز درمانی از ظرفیت نیروهای متخصص در این حوزه بهخوبی بهرهمند هستیم.
دکتر علیرضا حیدریبکاولی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: روز جهانی قلب فرصتی برای یادآوری اهمیت بسیار موضوع سلامت این عضو حیاتی بدن بوده و معتقدیم که در جهت حفظ سلامتمان و عدم دوری از بیماریها و مشکلات قلبی و عروقی باید به 3 موضوع ورزش، تغذیه سالم و دوری از دخانیات بهطور ویژه توجه نماییم.
وی تصریح کرد: یکی از این مشکلات مربوط به بیماران با بینظمیهای قلبی بوده که انجام اقدامات درمانی با این گروه از بیماران با فلوشیپ الکتروفیزیولوژی بوده است، فلوشیپ یک دوره کوتاه مدت علاوه بر تخصص بوده که افراد دوره دیده روی یک موضوع خاص و دوره فراگرفته متمرکز میشوند و بیماری مرتبط با تخصص خودشان را درمان میکنند.
عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه الکتروفیزیولوژی همانطور که از اسمش مشخص است از الکتریسته (برق) و عملکرد طبیعی یک عضو بدن مانند قلب گرفته شده و کار فلوشیپ الکتروفیزیولوژی قلب هم مربوط به هرقسمتی بوده که با ریتم و نظم قلب سروکار دارد، خاطرنشان کرد: اگر فردی دچار مشکل در ریتم و نظم قلبی و تندی و کندی ضربان قلب (ضربان قلب نامنظم) و همچنین تپش قلب شد باید به فلوشیپ الکتروفیزیولوژی قلب یا آریتمی مراجعه کند.
دکتر حیدریبکاولی با اشاره به اینکه ما در بیمارستان قائم(عج) درمان بینظمیهای قلب را با انواع داروها و روشهای خاص ابلیشین و با سیمهای مخصوصی که جریان الکتریکی قلب را ثبت میکنند داریم، بیان کرد: در این روش سیم مخصوص این کار از داخل رگهای کشاله ران یا زیر بغل رد میکنیم و پس از شناسایی و پیدا شدن بینظمی ایجاد شده در قلب با تحریک جریانهای الکتریکی، مشکل بهوجود آمده در این خصوص را برطرف و درمان میکنیم.
وی با ذکر این نکته که ما برخی از درمانهای بینظمیهای قلبی را با کاشتن وسایل الکترونیکی انجام میدهیم، تأکید کرد: این وسایل را در زیر ترقوه چپ یا راست قرار میدهیم و از طریق سیمهای الکترونیکی آن را از داخل رگها به قلب وصل مینماییم تا در زمان کند شدن ضربان قلب این مشکل برطرف شده به ریتم عادی بازگردد و در زمان تند شدن این ضربان هم شوک داده شود و بینظمی ایجاد شده خاتمه یابد.
متخصص قلب و عروق ادامه داد: عامیانه به این وسیله باتری قلب میگویند و ما ضربانساز را در مواقع کندی ضربان و پیشگیری از افزایش و شدت و به تبع آن ایست قلبی را از هم طریق icd داریم.
دکتر حیدریبکاولی با تأکید بر اینکه خوشبختانه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بیمارستانهای قائم(عج) و امام رضا(ع) اکثر درمانهای بیماران با بینظمیهای قلبی قابل انجام بوده و هست، گفت: امیدواریم با تلاش و همت مسئولان این دانشگاه و تأمین دستگاهها و تجهیزات پیشرفته مورد نیاز، درمان تمامی مشکلات این گروه از بیماران در مراکز درمانی زیر پوشش امکان پذیر شود.
وی افزود: از کارهای جدیدی که در سال گذشته انجام دادیم میتوانیم به خارج کردن سیمهای پیسمیکر که سالهای زیادی در بدن فرد بیمار بوده اشاره کرد، در گذشته این اقدام را با انجام عمل باز داشتیم، اما خوشبختانه در شیوههای جدید و نوین درمانی دیگر نیازی به انجام این کار نیست و از طریق عمل استرکیشن از بدن فرد بیمار خارج میشود و اولین مورد موفقیتآمیز این شیوه نوین درمانی در 4 ماه قبل در بیمارستان قائم(عج) انجام شد.
عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین در بیمارستان امام رضا(ع) هم دستگاه الکتروفیزیولوژی 3 بعدی موجود است، در گذشته بیماران جهت انجام اقدامات درمانی موردنیاز مجبور به حضور در تهران و یا بیمارستانهای خصوصی میشدند، اما اکنون این کار در یک بیمارستان دولتی در مشهد قابل انجام است.