بازدیدکارشناسان وزارت بهداشت از برنامه سلامت خانواده در دانشگاه
- بازدید: 234
تیم کارشناسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با حضور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شهرستانهای فریمان، بردسکن، کاشمر، قوچان وگلبهار بازدید و روند اجرایی برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع در مراکز خدمات جامع سلامت مجری برنامه را مورد پایش و ارزیابی قرار دادند.
سرپرست توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه این بازدید در گفتگو با وب دا اظهار کرد: فرایند اجرای برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع از اردیبهشت1402 در سه شهرستان قوچان، کاشمر و بردسکن و در فاز دوم از مرداد 1402 در شهرستانهای درگز، چناران، خواف، تایباد، گلبهار، سرخس و فریمان آغاز شده است.
دکتر حسن عبدالله زاده خاطر نشان کرد، برنامه ملی سلامت خانواده (پزشکی خانواده و نظام ارجاع) یکی از اصلاحات بزرگ و جدید نظام مراقبت سلامت در کشور است که مهمترین ویژگی آن پوشش همگانی سلامت (universal health coverage) UHE است که شامل پوشش کامل جمعیت، بسته خدمتی کامل و جامع و کاهش هزینه های پرداختی مردم در درمان است.
وی ویژگی دیگر این برنامه را سلامت محور بودن آن برشمردکه با اولویت قرار دادن آموزش و ارتقاء سواد سلامت جامعه ابتدا در پی آن است که افراد جامعه بیاموزند چگونه از سلامتی خود محافظت نموده و سالم زندگی کنند، موضوعی که با عنوان خودمراقبتی از آن یاد می شود.
سرپرست توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: از دیگر ویژگی های برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، جامع بودن بودن خدمات و عدالت محور بودن آن از طریق دسترسی همه ی مردم به خدمات بهداشتی و کاهش پرداخت هزینه های درمان در بستر نظام ارجاع است، برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع به عنوان یک روش مقرون به صرفه، مراقبت بهداشتی و درمانی لازم را برای خانوارها فراهم می آورد.
در این بازدیدها که نمایندگان معاونت بهداشت و درمان دانشگاه نیز حضور داشتند، ابتدا جلسه با حضور سرپرست شبکه، معاونین بهداشت و درمان شهرستان و نماینده بیمه سلامت شهرهای فوق الذکر تشکیل گردید و مستندات و گزارش اقدامات صورت گرفته بررسی و تجزیه و تحلیل شد در ادامه روند ارائه خدمات و نظام ارجاع در مراکز خدمات جامع سلامت، بیمارستان ها و درمانگاه های تخصصی و اورژانس بیمارستان مورد بازدید، پایش و ارزیابی قرار گرفت.
در پایان این بازدید سه روزه، جلسه ای با حضور معاون بهداشت دانشگاه، معاون فنی و نمایندگان معاونت درمان و فناوری اطلاعات دانشگاه وکارشناسان برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع تشکیل و در مورد برطرف کردن چالش های برنامه بحث و تبادل نظر گردید.