تشخیص علت بیماریها با کمک رشته رادیولوژی امکان پذیر است
- بازدید: 139
مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: رشته هایی مانند رشته رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی و پاتولوژی تأثیر به سزایی در روند تشخیص و درمان بیماریها دارد زیرا برای تشخیص بیماریها علاوه بر معاینه و علائم بالینی، باید از ابزارها و وسایل کمک کننده استفاده کرد که در این مسیر رشته رادیولوژی نقش به سزایی را ایفا می کند.
دکتر بهروز زندی ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه رشته رادیولوژی تأثیر به سزایی در تشخیص بیماریهای مختلف دارد، خاطر نشان کرد: رادیولوژی نام یک رشته از تخصص های پزشکی است که از پرتو ایکس و دیگر اقسام امواج و پرتوها برای تشخیص و درمان بیماری و حالات غیرطبیعی کمک میگیرد.
وی ادامه داد: هدف تشخیص بیماری یا حالات غیرطبیعی بدن به کمک روشهای پیشرفته تصویری است، رادیولوژی از کلمه لاتین Radius به معنای پرتو مشتق شده است؛رادیولوژی دربرگیرنده رشتههای بسیاری است که بر مبنای کاربرد پرتوهای یون ساز برای تشخیص بیماریها و یا درمان آنها است.
دکتر زندی با بیان اینکه بخش رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از قدیمی ترین واحدهای تصویربرداری کشور است که پیشینه آن به بیش از نیم قرن می رسد، گفت: متخصصان و دانش آموختگان این گروه همواره بعنوان نیروهای کارآمد در اقصی نقاط کشور به فعالیت اشتغال داشته و در خارج از مرزهای میهن نیز درخشش برخی از این اندیشمندان مایه مباهات است.
وی با اشاره به اینکه بهره مندی از اساتید مجرب و تجهیزات پیشرفته، بخش رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به یکی از معدود مراکز دانشگاهی کشور مبدل نموده است که در آن برخی از خدمات خاص از جمله اقدامات مداخله ای بصورت گسترده انجام می شود، بیان کرد: در سال 1352 گروه رادیولوژی بیمارستان قائم (عج) و بیمارستان امام رضا (ع) از یکدیگر جدا و هر کدام عهده دار امور آموزشی و درمانی بیمارستان تابعه مراکز پزشکی خود شدند.
دکتر زندی با بیان اینکه شکوفائی بخش رادیولوژی دانشکده پزشکی قائم (عج)، بعد از انقلاب مرهون سالها زحمات استاد مرحوم دکتر امیرشیبانی، استاد دکتر صدری و استاد دکتر رحیمی است، گفت: تحولات شگرف علوم تصویربرداری در طول چند دهه اخیر موجب شده تا دانش پرتوشناسی به عنوان یکی از ارکان اساسی تشخیص بیماریها جایگاه خود را در علوم پزشکی پیدا کند.
وی ادامه داد: ابداع روش های نوین از جمله اقدامات مداخله ای،اهمیت این رشته را دو چندان نموده است به نحوی که امروزه علاوه بر موضوعات تشخیصی، درمان برخی از بیماریها به روش های کم تهاجمی در قلمرو علوم تصویربرداری تعریف می شود.
دکتر زندی بیان کرد: این گروه از سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ اقدام به پذیرش فلوشیپ اینترونشن کرده و امید است با توسعه تجهیزات و گسترش بخش و بکارگیری تعداد بیشتری عضو هیأت علمی در آینده نزدیک فلوشیپ های مختلف رادیولوژی در این گروه راه اندازی خواهد شد.