گفتگو با استادی که لذت خدمت به مردم را به ماندن در امریکا ترجیح داد
- بازدید: 686
دکتر عباس عظیمی استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در 26 خرداد 1332 در یک خانواده پرجمعیت و به عنوان آخرین فرزند در مشهد چشم به جهان گشود، از همان دوران کودکی هوش و استعداد فوق العاده اش موجب شد که در تمامی مقاطع در ردیف شاگردان ممتاز باشد و پس از دوران تحصیلش که در رشته اپتومتری به عنوان نخستین دانش آموخته مقطع دکترای استان خراسان رضوی محسوب می شود، خدمت به مردم را به ماندن در دانشگاه های آمریکا ترجیح داد.
دکتر عظیمی در گفتگو با وب دا اظهار می دارد: من علاقه زیادی به رشته بیناییسنجی داشتم و جزو اولین دانشجویان این رشته در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودم، در سال ۱۳۵۴ به عنوان نماینده دانشجویان اپتومتری به تهران رفتم و خواسته بهحق دانشجویان این رشته را در خصوص راه اندازی مقاطع بالاتر و افزایش امکاتات در این حوزه را مطرح کردم.
متخصص بیناییسنجی با بیان اینکه اولین درمانگاه تخصصی بیناییسنجی ایران در چهارراهدکترا مشهد دایر شد، خاطرنشان کرد: این درمانگاه تخصصی پاسخگوی نیاز مراجعان خود بود و باید اشاره کنیم "دکتر نیازی" که از جمله پیشکسوتان حوزه بینایی سنجی محسوب می شود، از بنیانگذاران شکلگیری این درمانگاه بوده است.
دکتر عظیمیخراسانی افزود: من در اواخر دهه ۶۰ برای گذراندن دوره تخصص دکترای اپتومتری و اخذ دکترای تخصصی phd علوم چشم و بینایی به نیویورک رفتم و در سال ۱۳۷۲ فارغالتحصیل شدم.
وی با تاکید بر اینکه پس از فارغالتحصیلی مسئولان آمریکایی خواستار ماندن من در این کشور جهت انجام فعالیتهای تخصصی بیناییسنجی بود، اما من نپذیرفتم و گفتم که هیچ چیزی را شیرینتر از خدمت به ملت شریف ایران نمیدانم، گفت: در همان زمان نماینده ایران در سازمان ملل هم درخواست مشابهی برای ماندن من در آمریکا را داشت که به این درخواست هم پاسخ منفی دادم.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: پس از ورود به کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان عضو هیات علمی جذب شدم و از جمله کارهای شاخصم میتوانم به بنیانگذاری انجمن اپتومتریست خراسان بزرگ و شکلگیری اولین انجمن علمی اپتومتریست ایران اشاره کنم.
وی با ذکر این نکته که ۳۲ درصد جمعیت ما دچار عیوب انکساری چشم هستند، تاکید کرد: همچنین در کنار این موضوع اختلالات بینایی کودکان و سالمندان و مشکلاتی همچون آب مروارید را هم داریم و در صورت تشخیص عیوب انکساری و تنبلی چشم آن فرد به چشم پزشک ارجاع میشود.
متخصص بیناییسنجی افزود: توصیه مهم به دانشجویان این است که قدر این رشته را بدانند و خوب درس بخوانند تا که فردی مفید در حوزه بینایی سنجی و در مسیر خدمت به مردم باشند.
دکتر عظیمیخراسانی با اشاره به چاپ نزدیک به ۱۰۰ مقاله در حوزه بیناییسنجی، بیان کرد: من در بیش از ۲۰ کشور آسیایی، اروپایی، آمریکایی و آفریقایی به عنوان سخنران حضور داشتم و جوایز زیادی را هم در رویدادهای مختلف ملی و بینالمللی دریافت کردم، اما معتقدم هیچ هدیهای جذابتر از بازگشت نعمت بینایی به افراد نابینا و خوشحالی آن فرد و خانواده و اطرافیانش نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: توصیه بسیار مهم من به فارغالتحصیلان دانشگاهی این است در جهت خدمت به مردم با تمام توان تلاش کنند و هیچ چیزی را شیرینتر از آن نببینند.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه دانشگاههای ما در نقاط مختلف کشور از جمله مشهد بهصورت نگینی درخشان در حوزههای آموزشی، علمی، پژوهشی، فرهنگی، اخلاقی، بهداشتی و درمانی میدرخشند، گفت: ما در حال رسیدن به دانشگاههای نسل ۳، ۴ و ۵ هستیم و باید متناسب با این ارتقاءها در بخشها و موضوعات مختلف حوزه سلامت از جمله حوزه بیناییسنجی رشد نماییم.
دکتر عظیمیخراسان رضوی در خصوص ازدواجش هم گفت: من در سال ۱۳۵۹ سنت پیامبر اکرم(ص) را به جا آوردم و ازداوج کردم، همسرم اعظمالسادات پریزاد، کارشناس زبان و ادبیات انگلیسی هستند، همسری که به معنای واقعی یک فداکار و یار همیشه همراه بوده و من موفقیتهایم را مدیون همسر عزیزم هستم و در اینجا جا دارد که ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن و مادر را به تمامی شیرزنان و مادران قهرمان ایران بهویژه همسر خودم و مادر فرزندانم تبریک عرض نمایم.