کاهش چشمگیر موارد بیماری رتینوپاتی وآمار نابینایی در مشهد
- بازدید: 93
رئیس بیمارستان فوق تخصصی چشم خاتم الانبیاء(ص) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: رتینوپاتی در نوزادان نارس می تواند عاملی برای نابینایی نوزادان شود که خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته شاهد کاهش چشمگیر موارد بیماری رتینو پاتی و نابینایی در مشهد هستیم.
دکتر اکبر درخشان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بیماری رتینوپاتی در گذشته به دلیل وجود استفاده از مقدار زیاد اکسیژن در دستگاه هایی که نوزادان نارس در آنها قرار داده می شدند رخ می داد اما امروزه به دلیل پیشرفت در روش های نگهداری از نوزادان نارس، بروز این بیماری تا حدود زیادی کاهش یافته است خاطر نشان کرد: همچنین نوزادانی که وزن آنها در هنگام تولد کمتر از 1.5 کیلوگرم است و یا مادر دچار زایمان زودرس یعنی در هفته 26 تا 28 هفتگی است، بیشتر از سایر نوزادان در معرض ابتلا به رتینوپاتی قرار دارند.
استاد گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در رتینوپاتی نوزادان نارس با توجه به شدت بیماری و زمانی که بیماری پیشرفت کرده باشد و به درجات آخر رسیده باشد باعث ایجاد زخم در شبکیه و می تواند باعث بروز عوارضی نظیر جداشدگی شبکیه، خونریزی زجاجیه، انحراف چشم و همچنین تنبلی چشم می شود، تصریح کرد: بسیاری از نوزادان نارسی که دچار بیماری رتینوپاتی می شوند به نزدیک بینی دچار خواهند شد .
دکتر درخشان با اشاره به اینکه در یک سال اخیر 7 هزار و75 به این مرکز ارجاع شدند از این تعداد 2هزار 948 مورد جدید جهت معاینه ی شبکیه چشم نوزادان نارس به مرکز ROP بیمارستان خاتم النبیا (ص) مراجعه کردند، اظهار کرد: در این مدت 252 تزریق چشم و 24 عمل لیزر در جهت درمان بیماران انجام شده است.
وی بیان کرد: در این مدت تعداد 564 مشاوره از مراکزNICU های بیمارستان های سطح مشهد برای نوزادان بستری با ارسال تصاویر به صورت تلمدیسن انجام شده است.