مردان توجه کمتری به سلامتی خود دارند
- بازدید: 96
رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مجموع جمعیت 3 میلیون و 500 هزار نفری18 سال به بالا 49.88 درصد آنها مردان هستند و این گروه بر خلاف زنان کمتر به موضوعات پیشگیری و مراجعه به مراکز بهداشت جهت دریافت خدمات مراقبتی توجه میکنند.
مهندس شیما دینپرور در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: برنامههای سلامت مردان و مراقبتهای این گروه جنسی از بدو تولد تا پایان عمر بوده و بهطور ویژهتر از گروه سنی 18 سال به بالا تحت پوشش برنامههای سلامتمحور ما قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه از مجموع جمعیت 2 میلیون 300 هزار نفری جمعیت میانسال 30 تا 59 سال 51 درصد آنها آقایان هستند، خاطرنشان کرد: ما برای این افراد ارزیابی و مشاوره الگوی تغذیه سالم، سبک زندگی درست، فعالیت بدنی مناسب، غربالگری دیابت، فشارخون، آزمایش قند و چربی، مکملیاری و دادن ویتامین D، غربالگری سرطان روده بزرگ و انجام تست فیت در سن 50 تا 70 سال، مشاوره پیش، حین و بعد از ازدواج، مشاوره فرزندآوری و کمک به مشکلات ناباروری و غیره را داریم.
رئیس گروه سلامت میانسالان و سالمندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که بیشترین مشکل مشاهده شده در مردان اضطراب و استرس بوده که در این راستا مشکلاتی همچون سکتههای قلبی و مغری را به همراه داشته و در کنار آن نیز مشکل تغذیه نامطلوب در این گروه جنسی دیده شده است، تأکید کرد: مردان بر خلاف زنان کمتر به موضوعات پیشگیری و مراجعه به مراکز بهداشت جهت دریافت خدمات مراقبتی توجه میکنند و تا زمانی که دچار مشکل نشوند پیگیری و اقدامی ندارند و توصیه ما به آنها این است که انجام غربالگریها و اقدامات پیشگیرانه را در اولویت تمامی کارهای خود قرار دهند.
مهندس دینپرور افزود: انجام غربالگری در شناسایی بیماریهای پنهان و خاموش مانند فشار خون و دیابت مؤثر بوده و معتقدیم که اقدام مناسب در گام نخست به مراتب بهتر از زمانی بوده که دیگر دیر است و ممکن است که با نتیجه مطلوب همراه نباشد.
وی با تأکید بر اینکه مصرف دخانیات به ویژه سیگار ، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و عدم فعالیت بدنی نامطلوب از مهمترین عواملی بوده که سلامت مردان را به خطر انداخته است، گفت: ما همواره به برنامه صحیح غذایی و مصرف مستمر سبزیجات، میوهجات، گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و غیره در تمامی وعدهها و استفاده از میان وعدهها تأکید داریم.
مهندس دینپرور تصریح کرد: یکی دیگر از موارد مورد تأکید برای تجدید نیرو و به دست آوردن آمادگی لازم برای ادامه کار و فعالیت خواب کافی 6 تا 10 ساعت در شبانهروز میباشد که مورد تاکید خواب شب هم هست و کم کردن زمان استاندارد خواب با مصرف کافئین و قهوه و غیره موجب به خطر افتادن سلامتی و مشکلات جسمی و روحی روانی میگردد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر برنامه سبک زندگی بر اساس طب ایرانی اجرا میشود، بیان کرد: در این برنامه مراقبتی تمامی آموزشهای موردنیاز در موضوعات تغذیه، خوابیدن، حرکت، روح و روان، فعالیت بدنی و غیره داده میشود, همچنین ارزیابیهای لازم سلامتی را برای افراد بالای 6 سال داریم و آموزشها، مشاورهها و راهنماییها متناسب با وضعیت افراد، سن و جنس آنان انجام میپذیرد.