نجات جان نوزاد رها شده توسط تیم پزشکی بیمارستان شریعتی مشهد
- بازدید: 342
نوزادی که در هوای سرد زمستان در یکی از پارکهای غرب مشهد رها شده بود و توسط نیروهای پلیس و اورژانس اجتماعی به بیمارستان شریعتی از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انتقال داده شده بود، توسط تیم پزشکی این مرکز از مرگ حتمی نجات یافت.
به گزارش وب دا، پیش از طلوع آفتاب روز بیست و یکم بهمن ماه، اورژانس اجتماعی، نوزاد دختری که دمای بدنش به شدت کاهش یافته بود و حتی به نظر میرسید نارس هم باشد را به اورژانس بیمارستان دکتر علی شریعتی تحویل میدهد. نوزاد پس از معاینه اولیه در اورژانس، به سرعت در اختیار بخش مراقبتهای ویژه نوزادان قرار میگیرد که اقدامات حیاتی و دلسوزانه تیم درمانی و پرستاری منجر به نجات او از مرگ میشود.
رییس بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان شریعتی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: نوزاد تحویل شده از اورژانس اجتماعی با جنسیت دختر بصورت نارس و با تخمین 29 هفتگی و همچنین کاهش شدید دمای بدن حوالی ساعت 5 صبح روز 21 بهمن با وزن حدود یک کیلو و دویست گرم، به هیچ عنوان شرایط جسمی مناسبی نداشت. نارسایی تنفسی شدید و افت دما ما را برآن داشت تا با گرم نمودن نوزاد و تامین اکسیژن رسانی به وی اقدامات درمانی را آغاز نماییم.
دکتر سیمین مغربی، دلسوزانه و تخصصی کار کردن پرستاران کشیک زمان تحویل نوزاد را یکی از مهمترین موارد این رویداد معجزه گونه برشمرد و افزود: اینکه نوزاد نارس باشد، دیسترس تنفسی شدید هم داشته باشد و دمای بدنش هم نزدیک به دمای محیط فضای باز پارک در زمستان باشد و زنده هم بماند، چیزی شبیه معجزه است که بار دیگر این حقیقت را اثبات میکند که تا خداوند نخواهد اجل کسی فرا نخواهد رسید.
پزشک متخصص نوزادان درباره اقدامات انجام شده طی این مدت تا کنون برای این نوزاد اشاره کرد در ابتدا هماهنگی های لازم را برای تامین شیر پاستوریزه از بانک شیر بیمارستان ام البنین انجام دادیم که خوشبختانه به قدر نیاز تامین شد در کنار این موضوع به صورت همزمان آنتی بیوتیک درمانی و سرم تراپی را برای نوزاد تجویز نمودیم تا شاهد وزن گیری او باشیم اما از آنجا که اکثر نوزادان پس از تولد با کاهش وزن موقتی مواجه میشوند، ما با کسر وزن 200 گرمی نوزاد مواجه شدیم که موفق شدیم با داروهای تقویتی مجددا وزن او را افزایش دهیم. با جان گرفتن روزانه و افزایش امید به زندگی او نام ریتا( به معنای مروارید) را برایش برگزیدیم. در حال حاضر ریتای کوچک ما 1300 گرم وزن دارد و بدون کمک دستگاه، توانایی تنفس عادی را دارد و تا رسیدن به شرایط نرمال برای تحویلش به مراجع قانونی که حدود 1800 گرم میباشد درمان و نگهداری از او را ادامه خواهیم داد.
دکتر مغربی با بیان اینکه در شرایط خاص هفته اول مجبور شدیم او را درون دستگاه ونتیلاتور قرار دهیم، افزود: با بهتر شدن وضعیت ریتا، تنظیمات دستگاه را از وضعیت بحرانی به سطوح پایینتر تغییر دادیم و تغذیه همزمان شیرهای پاستوریزه انسانی، درکنار شیر خشک را نیز از طریق لولهی تعبیه شده در بینی نوزاد کماکان ادامه میدهیم.
وی ابراز امیدواری کرد بزودی شرایط ریتای دوست داشتنی، عادی شده و زندگی کودکانه و شاد خود را آغاز نماید.