گذشتگان ما فرزندان بیشتری داشتند و دغدغه های کمتری
- بازدید: 298
یکی از مسائل روز در سطح جهان که موجب نگرانی دولتمردان کشورها شده، موضوع کاهش نسل و عدم تمایل خانواده ها به فرزندآوری است، تا آنجا که برخی از دانشمندان این موضوع را خطر جدی برای جامعه بشریت در ابعاد مختلف دانسته اند و رهبر معظم انقلاب نیز چند سالی است که روی موضوع تکثیر نسل و زاد و ولد تاکید فراوان دارند. بمناسبت هفته ملی جمعیت گفتگویی داشتیم با عبدالله جهان یکی از پرسنل با سابقه بیمارستان قائم (عج)، که برخورداری از 5 فرزند موفق را یکی از بزرگترین خوشبختی های زندگی اش می داند و معتقد است که تعدد فرزندان می تواند فضای زندگی والدین را پویا و باطراوت نگه دارد. در ادامه گفتگوی وبدا با عبدالله جهان، کمک بهیار بخش جراحی قلب باز بیمارستان قائم (عج) را می خوانید:
وبدا: نگاه شما به موضوع فرزندداری و داشتن فرزندان متعدد چیست؟
فرزندان از نگاه من موهبت و نعمت خداوندی هستند که وجودشان باعث فراوانی رزق و طراوت در خانواده میشود. من و همسرم هر دو اصطلاحا بچه دوست بودیم و هیچ وقت هم از داشتن فرزند زیاد پشیمان نشدیم، بلکه در حال حاضر که موفقیت های آنها را می بینیم؛ فرزندی که دندانپزشک است، فرزند دیگری که معلم است و سایر فرزندان که در مسیرتحصیل به خوبی پیش می روند، خوشحالی من و همسرم از داشتن چنین فرزندانی بیشتر میشود.
وبدا: به نظر شما وضعیت اقتصادی تا چه حد می تواند در کاهش انگیزه افراد به فرزنداوری تاثیر داشته باشد؟
من معتقدم با آمدن فرزندان اتفاقاً وضعیت مالی همسران روز به روز بهتر میشود، چون خداوند این وعده را داده و قطعا وقتی فرزندی را به خانواده ای می بخشد مقدرات رزق او را هم مشخص کرده است و این موضوعی است که من بارها با همه وجود آن را در زندگی احساس کردم.
وبدا: آیا فرزندان می تواند مانع آسایش و تفریح والدین باشند؟
خیر.. این قضیه کاملا بالعکس است و وجود فرزندان مایه شادی و روحبخشی در خانواده است. لذا هیچ وقت نگاه من به حضور فرزندانم این نبوده که مانع آسایش و تفریحات من و همسرم هستند. ما سالهاست که برنامه ثابتی برای رفتن به بیرون شهر در آخر هفته ها داریم که احساس میکنم با حضور فرزندان خوشایندتر هم شده است.
وبدا: پس چرا خیلی از خانواده ها تمایل به داشتن بیش از یک یا دو فرزند ندارند؟
متاسفانه در حال حاضر، کمی چشم و هم چشمیها و تجملات در خانوادهها زیاد شده و شاید یکی از دلایل ترس خانوادهها از فرزندآوری نیز همین مسئله باشد. در زمانی که من در سال ۶۷ ازدواج کردم تقریباً همه خانوادهها بیش از ۵ یا ۶ فرزند داشتند و تقریبا مشکلی در تامین و تربیت آنها نداشتند؛ به عبارتی در آن زمان فرزندان بیشتر بودند و دغدغه های آنها کمتر! اما اکنون با این همه امکانات و رفاهیات خیلی از افراد تمایلی به چند فرزندی ندارند و شماری از خانوادهها هم که تک فرزندی شدند و این اصلا خوب نیست چون آن بچه باید عمری را با حس تنهایی و آرزوی داشتن یک خواهر یا برادر سپری کند.
وبدا: آیا موقعیتی پیش آمده که بخواهید برای تامین فرزندانتان از خانواده یا سایرین کمک بگیرید؟
به لطف خداوند نه... روزی رسان حقیقی اوست و من در مورد همه امور فرزندانم و از جمله معیشت آنها به خدا توکل کرده ام. حتی در مواردی به دیگران هم کمک میکنم. در حال حاضر در چند صندوق خیریه از جمله؛ صندوق کمیته امداد، کودکان بیسرپرست و بد سرپرست و همچنین صندوق خیمه انتظار مشارکت دارم.
وبدا : چه توصیه پدرانه ای به جوانان در خصوص ازدواج و فرزندآوری دارید؟
جوانان و والدین آنها نباید در مورد ازدواج سختگیری داشته باشند؛ مسیر را آسان بگیرند و با توکل به خدا پیش بروند که خداوند از فضل خود آنها را بی نیاز خواهد کرد انشالله.