بروز اولین مورد ابتلا به تب دنگی در خراسان رضوی
- بازدید: 324
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اولین مورد ابتلا به تب دنگی در خراسان رضوی که سابقه سفر به امارات را داشته است در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بستری شد.
دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا افزود: بیمار مردی 43 ساله است که با علائم تب، بثورات پوستی و بدن درد در تاریخ 20خرداد ماه به بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه کرده و نتیجه آزمایشات وی مثبت شده است. بیمار در دوهفته گذشته سابقه سفر به کشور امارات داشته است.
وی در پی بروز اولین مورد ابتلا به تب دنگی در خراسان رضوی مجددا هشدار داد: هموطنانی که اخیرا به یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس بخصوص کشور امارات یا کشورهای پاکستان و افغانستان که بیماری تب دنگی در آن جا شایع است سفر کرده و علایمی مثل تب، بدن درد، استخوان درد، استفراغ، یا اسهال دارند، با فوریت های پزشکی تماس بگیرید و یا به نزدیکترین بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کنند. اگر دچار تب یا علائم خفیف همانند درد بدن یا درد پشت حدقه چشم هستند به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:"تب دنگی"نوعی بیماری است که از طریق نیش پشه آئدس به انسان منتقل می شود و اخیرا مواردی از ابتلا به آن در برخی از هموطنان مسافر کشورهای حاشیه خلیج فارس شناسایی شده است؛ البته انتقال این بیماری از طریق انسان به انسان امکان پذیر نیست و بروز بیماری بر اثر گزش پشه اتفاق خواهد افتاد.
دکتر نهبندانی افزود: هنگامی که یک پشه فرد آلوده به ویروس را نیش بزند، ویروس وارد بدن پشه می شود و پس از مدت کوتاهی( یک هفته تا ده روز)پشه با نیش زدن، ویروس را به افراد سالم منتقل می نمایند. ویروس تب دنگ می تواند از طریق تخم پشه به نسل های بعدی پشه نیز منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه راه انتقال بیماری تب دنگی عمدتا از طریق نیش پشه آئدس مهاجم آلوده به ویروس است ؛ اما از طریق انتقال خون، اهدا عضو و مادر به جنین هم امکان انتنقال وجود دارد، تاکید کرد: به منظور پیشگیری از احتمال شیوع این بیماری، شهروندان می بایست آموزش و راههای پیشگیری از این بیماری را بدانند.
دکتر نهبندانی راه اصلی پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دنگی را از بین بردن مکان های تولید مثل پشه و محافظت از نیش پشه ها دانست و گفت: خشکاندن آبهای راکد و محیط های نم دار به ویژه زیر گلدانی ها، زیر کولر، لاستیک های کهنه و قوطی و ظروفی که آب درآنها جمع می شود و بستن درب مخازن نگهداری آب، خالی کردن روزانه ظروف آب و غذای حیوانات، استفاده از لباس های کاملا پوشیده، آستین بلند و رنگ روشن به خصوص در هنگام کار در فضای باز با توجه به اینکه این پشه ها در هنگام روز فعال هستند، پوشاندن پنجره ها با توری مناسب و ریز، استفاده از اسپری و ترکیبات دور کننده حشرات در مناطق آلوده نیز ضرورت اساسی دارد.