انجام نخستین شیمی درمانی داخل شکمی حین عمل با دستگاه هایپک ایرانی

0580.jpg - 13.11 kBبرای اولین بار در کشور یک بیمار مبتلا به بازگشت مجدد سرطان تخمدان تحت عمل جراحی و شیمی درمانی داخل شکمی حین عمل با دستگاه هایپک ایرانی قرار گرفت.

به گزارش وب دا، این بیمار که خانمی ۷۶ ساله بود سال‌های زیادی از بیماری سرطان رنج می‌برد که مشکل این فرد بیمار با یک دستگاه ایرانی و به دست توانمند جراحان حوزه سرطان برطرف شد.

این کار توسط تیم جراحی بیمارستان امید، دکتر احسان سلطانی، دکتر احسان حسن‌زاده‌حداد و دکتر علی جاویدی‌دشت‌بیاض در مدت زمان ۳ ساعت با موفقیت انجام شد.

شرکت تولیدکننده این محصول ایرانی توانایی تولید سالانه ۱۰ دستگاه هایپر ترمیا پریتونئال را دارد و همین تعداد هم می‌تواند جهت صادرات آن تولید نماید که مجموع آن ۲۰ دستگاه در سال می‌شود‌.

بیمارستان امید که مرکز درمانی دانشگاهی و تخصصی در حوزه سرطان بوده همواره در مسیر حمایت از محصول و تولید کننده داخلی، استفاده از تجهیزات پزشکی ایرانی را دستور کار خود قرار داده که یکی از آنها استفاده از دستگاه هایپک جهت انجام شیمی درمانی شکمی حین جراحی برای بیماران مبتلا به سرطان‌های تخمدان، معده، آپاندیس و روده بزرگ و مزوتلیوما بوده است

ارائه خدمات شیمی درمانی با دستگاه هایپک با بالاترین میزان تاثیرپذیری در بیماران مبتلا به سرطان

در جریان انجام این عمل جراحی دکتر احسان سلطانی، رئیس بخش جراحی سرطان بیمارستان امید، اظهار کرد: امروز برای اولین بار در کشور با دستگاه هایپک و پیشرفته ایرانی که تست‌های بالینی‌اش را با موفقیت گذرانده و مجوز وزارتخانه را هم گرفته کار شیمی درمانی شکمی یک بر روی یک بیمار مبتلا به سرطان تخمدان انجام شد.

وی تصریح کرد: این دستگاه خدمات شیمی درمانی را با بالاترین میزان تاثیرپذیری در بیماران مبتلا به سرطان‌های تخمدان، معده، آپاندیس و روده بزرگ و مزوتلیوما ارائه می‌دهد.

فلوشیپ جراحی سرطان با بیان اینکه ما وظیفه داریم تا در راستای تولید محصول ایرانی از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایرانی حمایت نماییم، خاطرنشان کرد: در بیماری که امروز تحت جراحی قرار گرفت از این دستگاه پیشرفته که کیفیتی معادل نمونه خارجی آن دارد استفاده شد و خوشبختانه نتیجه آن هم مطلوب بود و رضایت تیم جراحی را به همراه داشت.

دکتر سلطانی افزود: بیمارستان امید اولین بیمارستانی بوده که از دستگاه ایرانی استفاده کرده و تحقیقات مرتبط با آن هم در مرکز تحقیقات جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه هایپک (هایپر ترمیا پریتونئال) توسط شرکت جرجانی شیمی تب تهران که از واحدهای صنعتی تولیدکننده تجهیزات پزشکی تولید شده است، گفت: کاربرد این دستگاه انتقال داروی شیمی درمانی به شکم بیمار پس از انجام عمل جراحی بوده است.

عضو هیات علمی گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: مشهد و خراسان رضوی جزء استان‌هایی بوده که پیشرفت خوبی در حوزه سرطان داشته و ما نمونه‌های موفق آن را بارها و بارها دیده‌ایم و در آخرین اقدام صورت گرفته انجام شیمی درمانی شکمی را برای بار اولین در کشور در بیمارستان‌ امید، آن هم با یک دستگاه هایپک ایرانی داشتیم.

حذف تومورهای پخش شده در حفره شکم با انجام شیمی درمانی داخل شکمی

دکتر احسان‌ حسن‌زاده‌حداد، فلوشیپ جراحی سرطان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این خصوص، گفت: امروز در اتاق عمل بیمارستان امید یک خانم ۷۶ ساله اهل روستای روچی گناباد به علت بیماری سرطان تخمدان عمل شده و برای حذف این تومورها که در حفره شکم پخش می‌شود نیاز به شیمی درمانی داخل شکمی یا هایپک داشت که این کار هم با یک دستگاه ایرانی انجام شد.

وی افزود: این شیمی درمانی با دستگاه هایپک ایرانی که به همت خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت تامین شده توسط دکتر علی جاویدی‌دشت‌بیاض، جراح سرطان و استادیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.

رئیس اتاق عمل بیمارستان امید تصریح کرد: مدت زمان عمل از ۱.۵ تا ۶ ساعت و بسته که به میزان درگیری حفره شکم بوده و در این بیمار در حداقل زمان ممکن انجام شد.

دکتر حسن‌زاده‌حداد اضافه کرد: همچنین در مرحله دوم جراحی هم کار شیمی درمانی در مدت زمان ۹۰ دقیقه انجام شد تا باقی مانده سلول‌های میکروسکوپی داخل شکم از بین برود و این کار همیشه در مدت زمان بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این اولین عمل جراحی سرطان در مشهد بوده که با دستگاه ساخت داخل انجام شده است، خاطرنشان کرد: دستگاه هایپک استفاده شده در ایران پیش از این  ساخت آمریکا بود، اما اکنون بومی سازی شده و در داخل کشور تولید می‌شود، قیمت نمونه ایرانی این دستگاه ۷۰۰ میلیون تومان و نوع خارجی آن ۱.۵ میلیارد تومان است و با افتخار می‌گوییم که نمونه ایرانی این دستگاه با همان کیفیت نوع خارجی آن کار می‌کند.

استادیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پرشکی مشهد بیان کرد: یکی از ویژگی‌های دستگاه ایرانی این است که هزینه، ست یکبار مصرف آن از ۴۰ میلیون تومان به نصف رسیده و معادل ۲۰ میلیون تومان شده و ضمن صرفه‌جویی در هزینه، دیگر دغدغه‌ای بابت نبود ست به دلیل تحریم‌ها نداریم.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳