رایگان شدن درمان بیماران مبتلا به SMA گامی موثر برای خدمت رسانی /شناسایی 53 بیمار مبتلا در استان خراسان رضوی
- بازدید: 139
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درمان کودکان مبتلا به بیماری SMA معروف به "وردینگ هافمن" رایگان شده است.
دکتر ایوب توکلیان در گفتگو با وب دا اظهار کرد: بر این اساس کلیه خدمات درمانی کودکان مبتلا به بیماری اس.ام.ای شامل تزریق و خدمات توانبخشی در واحد توانبخشی و واحد فیزیوتراپی، کار درمانی حسی و کاردرمانی حرکتی بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد به صورت رایگان انجام میشود.
وی ادامه داد: تاکنون ۵۳ بیمار مبتلا به اس. ام.ای در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شدهاند که از این تعداد ۲۷ نفر زیر ۱۰ سال سن دارند و خوشبختانه دسترسی آنان به دارو فراهم شده است.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: این دانشگاه در مرحله نخست ۱۴ بیمار زیر ۱۰ سال را بر اساس اولویت به روش تزریقی و ۱۳ نفر را به روش خوراکی تحت درمان قرار می دهد که امیدواریم سطح پوشش این بیماران گسترش یابد.
اس ام ای اولین بیماری ژنتیک دنیاست که درمان آن با ژن درمانی محقق شده است
پزشک فوق تخصص اعصاب اطفال دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: بیماری اس.ام.ای یک بیماری ژنتیکی است که باعث میشود به تدریج سلولهای شاخ قدامی نخاع که مسوول حرکت اندامها هستند از بین بروند.
دکتر مهران بیرقی طوسی افزود: بیماری اس ام ای اولین بیماری ژنتیک دنیا است که درمان آن با ژن درمانی محقق شده است و در حال حاضر ۲ نوع دارو شامل داروی تزریقی به نام "اسپینرازا" ساخت کشور آمریکا و شربتی به نام "ریسدیپلام" برای درمان آن وجود دارد.
این پزشک فوق تخصص اعصاب اطفال اظهار کرد: نخستین تزریق رایگان داروی بیماران مبتلا به اس.ام.ای در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر در شمال شرق کشور انجام شد.
دکتر بیرقی طوسی افزود: در این تزریق کودک مبتلا به اس.ام.ای زیر نظر یک متخصص بیهوشی کودکان دچار بیهوشی خفیف شده تا ترس، اضطراب و دردی نداشته باشند و سپس با استفاده از سوزن های مخصوص، پنج سی سی از مایع نخاع آنان خارج می شود و به همان میزان داروی اسپینرازا جایگزین میشود.
وی ادامه داد: بیمار پس از گذراندن اولین دوره نقاهت بین پنج تا ۶ ساعت از بستری شدن در بیمارستان مرخص میشود تا نوبت تزریق بعدی اعلام شود.