۲۸۰۰ بهورز و مراقب سلامت در زمینه پیشگیری از سقط جنین سالم مشارکت دارند
- بازدید: 170
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در زمینه پیشگیری از سقط جنین سالم ۲۸۰۰ بهورز و مراقب سلامت مراکز و خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشارکت دارند.
به گزارش وب دا، دکتر محمد احمدیان در نشست تخصصی مسائل شرعی مرتبط با سقط، اظهار کرد: فعالیت حوزه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه خانواده حول ۵ موضوع ازدواج، فرزندآوری، سقط، طلاق و ناباروری بوده که تمامی آنها در راستای سند و برنامه مصوب قانون جوانی جمعیت اجرا میشود که یکی از آنها حول موضوع سقط بوده است.
وی تصریح کرد: در زمینه پیشگیری از سقط جنین سالم تمامی بهورزان و مراقبان سلامت مراکز و خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد که تعداد آنان ۲۸۰۰ نفر است توصیهها و اقدامات لازم را دارند و در این خصوص مرکز نفس هم اقدامات خوبی داشته تا از سقط جنین سالم به دلیل موضوعات مختلف که عمده آن مسائل مالی بوده جلوگیری شود.
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: متاسفانه ۹۶ درصد سقطها در نهاد قانونی و شرعی خانواده رخ میدهد که تنها ۱۰ درصد آنها غیرارادی و به دلیل مسائل پزشکی مادر است و در همین خصوص باید اشاره کنیم که از نظر اسلام سقط جنین قتل نفس است و قانونگذاران برای آن مجازات تعیین کردهاند.
دکتر احمدیان تاکید کرد: بحران جمعیت بسیار جدی بوده و برای مشکلات و چالشهای حوزه جوانی جمعیت باید وسعت این بحران توسط مردم و مسئولان درک شود و در راستای اجرای دقیق تمامی بندها و مصوبات قانون جوانی جمعیت باید با عزمی محکم و راسخ حرکت کرد.
وی با اشاره به اینکه تلاش همگانی برای تحقق موضوع جوانی جمعیت که تلاشهای زیادی در این راستا از سوی نهادهای مسئول و متولی این حوزه شده، امری لازم و ضروری است، بیان کرد: در همین خصوص، مقام معظم رهبری فرمودهاند که وظیفه همه ما است تا نقش خود را در مسیر افزایش نسل، جوان شدن نیروی انسانی کشور و حمایت از بنیان و نهاد خانواده بهخوبی ایفا نماییم و معتقدیم که این امر یکی از ضروریترین فرائض مسئولان و آحاد مردم است.
مرکز نفس با حمایت معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور در ۲۸ استان کشور راهاندازی شده است
در این نشست تکتم زادهاحمد، مدیر مرکز نفس، تصریح کرد: مرکز نفس مشهد اولین مرکز تخصصی پیشگیری از سقط جنین سالم بوده و در بازدید معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور بر گسترده شدن این مرکز در سطح کشور تاکید شد.
وی اضافه کرد: پس از بازدید دکتر خزعلی و حمایتهای وی شاهد افزایش مراکز نفس در سطح کشور بودیم و هماکنون در ۲۸ استان کشور این مرکز دایر شده است و معتقدیم که فعالان این مراکز ناجیان سقط هستند، زیرا کاری بزرگ انجام دادهاند و اقدام منجر به تولد یک نوزاد سالم شده است.
مدیر مرکز نفس با ذکر این نکته که ما در کنار کمک در رفع مشکلات ناباروری و اصلاح باورهای غلط فرزند کمتر، زندگی بهتر و سیاست تک فرزندی یک اقدام عاجل و موثر در جهت کمک به رشد جمعیت داشتیم، ما با راهاندازی مرکز نفس در سیام اردیبهشت ماه سال گذشته و در روز ملی جمعیت به دنبال آن بودیم تا که حداقل از سقط جنینهای مظلوم و بیگناه آن هم توسط والدین خودشان جلوگیری کنیم.
زادهاحمد خاطرنشان کرد: نفس مخفف (نجات فرزندان سقط) بوده و در مرکز تخصصی که با همین عنوان نامگذاری شده در راستای پیشگیری از سقط جنین سالم تلاش میشود و خوشبختانه توانستهایم که خانوادههای بسیاری را از سقط فرزندان در راهشان منصرف نماییم.
کسانی که در حوزه پیشگیری از سقط جنین سالم فعالیت میکنند کاری بسیار بزرگ انجام میدهند
همچنین حجتالاسلام رسول مزروعی، استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر حوزه سقط جنین هم در این نشست، گفت: کسانی که در حوزه پیشگیری از سقط جنین سالم کار میکنند کاری بسیار بزرگ انجام میدهند و تمامی فعالان حوزه سلامت در حوزههای بهداشت، درمان و غذاودارو و حتی اعضای مراکز نفس در جلوگیری از عدم تولد نوزادان سالم نقشی کلیدی ایفا مینمایند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه مرحوم آیتالله بهجت معتقد بود که قتل یک جنین تفاوتی با یک انسان در قید حیات ندارد و طبق نظر اکثر مراجع حکم کسانی که اقدام به قتل فردی که روح در بدنش دمیده شده قصاص است، بیان کرد: سقط جنین تحت هیچ شرایطی بهویژه پس از زمان دمیده شدن روح جایز نیست، بهخصوص آنکه آن جنین سالم باشد و این کار حکم قتل را دارد، زیرا یک انسان کامل کشته شده است، حتی در قبل از دمیده شدن روح هم باید احتیاط لازم را داشت، چون وجود انسانی جسمی و روحی جنین از ابتدای تکوین کلید میخورد و سقط آن حکم قتل را دارد، حتی معتقدیم که سقط کلمه درستی برای این موضوع نیست و درست آن اسقاط است، زیرا سقط به معنای افتادن بوده و اسقاط به معنای انداختن است.