۶۰ درصد از جمعیت جهان، سواد سلامت کافی ندارند
- بازدید: 95
مدیر اجرایی، سازمان بهداشت سیدنی و استاد تمام بهداشت عمومی دانشگاه سیدنی استرالیا گفت: ارتقاء سواد سلامت در افزایش کیفیت زندگی جوامع مختلف موثر است.
پروفسور دون ناتبیم در حاشیه اولین کنگره اولین کنگره بینالمللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بینالمللی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، در گفتگو با وب دا اظهار کرد: نزدیک به ۶۰ درصد از جمعیت جهان، سواد سلامت کافی ندارند و این یک غافلگیری واقعی است.
وی تصریح کرد: این موضوع سبب شده که بسیاری از کشورها در سراسر جهان بهبود سواد سلامت را در جمعیت جدیتر بگیرند، زیرا آنها به این باور رسیدهاند که بهبود سواد سلامت افراد منجر به پيامدهايی همچون افزايش توانايی بالقوه بيماران جهت اخذ تصميمات آگاهانه، كاهش خطرات تهديدكننده سلامت، افزايش پيشگيری از بيماریها، ارتقاء امنيت و افزايش كيفيت زندگی میشود.
مدیر اجرایی، سازمان بهداشت سیدنی افزود: ما بر اساس مطالعاتی که طی ۲۰ سال اخیر در استرالیا انجام شده تدوین یک استراژی ملی بر اساس برنامههای آموزشی متناسب با سطح سواد سلامت جامعه داشتیم که میتواند موجب افزایش دانش و مهارتهای آنها در فهم و به کار بردن موثر اطلاعات سلامتی شود.
پروفسور دون ناتبیم گفت: ما معتقدیم هر چه قدر که روی موضوع سواد سلامت و انجام اقدامات پیشگیرانه کار شود، به مراتب سودی چندبرابری در ارتقاء سواد سلامت و عدم نیاز به دریافت خدمات درمانی و تحمیل هزینههای دارویی و درمانی دارد.
نخستین کنگره بین المللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بین المللی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با حضورسخنرانانی از کشورهای استرالیا، آمریکا، برزیل، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی و همچنین معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محورهای توسعه سواد سلامت، تعهد دولت و نظام سلامت (سیاست گذاری)،محیط های ارتقا دهنده سواد سلامت (بهداشتی، دارویی و درمانی، آموزشی، مدارس و...)،سواد سلامت و مدیریت بیماری ها،سواد سلامت و رسانه،توسعه مهارت ها و راهبردهای سواد سلامت،تاثیر آموزش بهداشت و سواد سلامت بر سبک زندگی سالم و سواد سلامت و توانمندسازی جامعه طی روزهای 28 و 29 مرداد ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.