مشهد از مراکز مرجع در حوزه جراحی های لاپاراسکوپی است
- بازدید: 164
فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و عضو هیأت علمی گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: این دانشگاه از مراکز مرجع در حوزه جراحی های لاپارسکوپی محسوب می شود و در این میان بیمارستان امام رضا(ع) هم قطب جراحی لاپاراسکوپی در شرق کشور محسوب می شود.
دکتر علیرضا رضا پناه در گفتگو با وب دا با بیان اینکه جراحی لاپاراسکوپی سابقهای ۲۰ ساله در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بیمارستان امام رضا(ع) دارد و ما جزو نخستین دانشگاهها و بیمارستانهای کشور بودیم که این نوع جراحی را فعال کردیم خاطر نشان کرد: در گذشته جراحیهای عمومی بهصورت باز بود، اما از سال ۹۰ به بعد که بهصورت لاپاراسکوپی و بدون باز کردن شکم و قفسه سینه انجام میشود شاهد عوارض کمتر و اثرپذیری بیشتر و بهتر در این گروه از بیماران هستیم.
وی تصریح کرد: عمده اعمال حوزه لاپاراسکوپی شامل چاقی، برداشتن طحال، برداشتن غدد فوق کلیه، درمان انواع سرطانهای گوارشی و درمان انواع فتقهای پیچیده جداره شکم بوده که مطابق با بهروزترین شیوههای درمانی روز دنیا در بیمارستان امام رضا(ع) انجام میشود.
دکتر رضاپناه افزود: در بیمارستان امام رضا(ع) ۳ عضو هیأت علمی جراح لاپاراسکوپی داریم و سالانه یک تا ۲ نفر دستیار فوق تخصصی در این رشته پزشکی آموزش میبینند.
وی با تأکید بر اینکه بیمارستان امام رضا(ع) یکی از قطبهای اصلی شرق کشور در حوزه گردشگری سلامت بوده است و در این مرکز درمانی بیماران زیادی را از کشورهایی همچون ترکمنستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، عراق، لبنان، کانادا، آلمان و همچنین ایرانیان مقیم خارج پذیرش و تحت درمان قرار گرفته اند.
متخصص جراحی عمومی ادامه داد: همچنین در میان بیماران ایرانی هم موارد زیادی از داخل کشور داشتیم و طبق اطلاعات ثبت شده ما از تمامی استانهای کشور بیمار در حوزه لاپاراسکوپی داشتیم که بیشتر آنها از استانهای گیلان، مازندران و گلستان بودند و پس از آن نیز استانهای سمنان، یزد، خوزستان، بوشهر، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان بیشترین تعداد بیماران این حوزه را داشتند.
دکتر رضاپناه با بیان اینکه مشهد، تهران، اصفهان، شیراز و تبریز شهرهای دارای مجوز پذیرش دستیار در رشته لاپاراسکوپی هستند و در این خصوص باید بگوییم که دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو مراکز اصلی کشور در این حوزه است، خاطرنشان کرد: همچنین بیمارستان امام رضا(ع) قطب جراحی لاپاراسکوپی در شرق کشور بوده است و این بیمارستان تنها مرکز درمانی دولتی فعال در این حوزه است.
وی با ذکر این نکته که بیماران لاپاراسکوپی از ۱۵ سال به بالا هستند، تأکید کرد: بیشترین گروه این بیماران در محدوده سنی ۳۰ تا ۴۰ سال بوده و به لحاظ جنسیتی هم ۷۰ درصد این گروه از بیماران خانم و ۳۰ درصد دیگر آقا هستند، در خصوص این گروه از بیماران باید بگوییم که جراحیهای لاپاراسکوپی چسبندگی داخل شکمی را کم میکند و شانس باروری را بیشتر و مشکلات نازایی را در هر دو گروه جنسی کمتر میکند.
دکتر رضاپناه بیان کرد: میزان شیوع چاقی و اضافه وزن با توجه به کم تحرکی در جامعه افزایش داشته و در حال حاضر ۴۰ درصد جمعیت کشور با این مشکل مواجه هستند و بهطور متوسط از هر ۱۰ نفر ۴ نفر با مشکل چاقی و اضافه وزن مواجه هستند.
وی با ذکر این نکته که ما در بحث حفظ سلامت تمامی اعضای بدن از جمله قفسه سینه و نواحی شکمی توصیه بر رعایت نکات پیشگیرانه در جهت دوری از انواع بیماریها داریم، تأکید کرد: ما در حوزه پیشگیری بر انجام روشهای غیرجراحی مانند تغذیه سالم، فعالیت بدنی مناسب و عدم مصرف فستفود، شیرینی، انواع نوشابهها و نوشیدنیهای گازدار، روغنهای حیوانی و غیره تأکید داریم و تجربه نشان داده کسانی که این شیوه را بهدرستی اجرا میکنند کمتر نیازمند جراحی شدهاند و عمده جراحیها در این حوزه در افراد با مشکل چاقی مفرط و مرضی بوده و موارد خفیف بدون نیاز به عمل جراحی درمان شدهاند.