گفتگو وب دا با استادی که آگاهی بخشی در زمینه سرطان پستان از مهمترین دغدغه هایش است
- بازدید: 634
دکتر دنیا فرخ، استاد گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که در سال 1336 در مشهد مقدس متولد شد و چون پدر و مادرش در حرفه پزشکی بودند برای ادامه تحصیل به غیر از پزشکی به حرفه دیگری فکر نمی کرد.
دکتر فرخ در کنکور سراسری با رتبه بسیار عالی در رشته پزشکی دانشکده پزشکی مشهد پذیرفته شد و در همین دانشکده به تحصیل ادامه داد و در سال چهارم دانشجویی ازدواج کرد و پس از فراغت از تحصیل در رشته پزشکی حدود 7 سال در کنار فرزندانش بود و حدود سالهای 60 در رشته تخصصی رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شد.
استاد گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می گوید: در آن سالها تأیید اساتید و مدیران گروه رشته های تخصصی لازمه قبولی در رشته رادیولوژی بود.
دکتر فرخ در حال حاضرپس از 32 سال ارائه خدمات تخصصی در حیطه رادیولوژی همچنان مانند روزهای اول این رشته را دوست دارد و معتقد است که علاقه داشتن به رشته تخصصی وفاداری در ارائه خدمات به بیماران را افزایش می دهد.
استاد گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار می دارد: رادیولوژی رشته پیچیده و بسیار حساسی است و شاخه های متعددی دارد ولی حیطه های که من به آن ورود کرده ام رادیولوژی قفسه سینه، صدری و ریه،رادیولوژی زنان و تصویر برداری بیماری های زنان و پستان است و در حال حاضر بر روی رادیولوژی و تصویر برداری بیماریهای زنان و مامو گرافی فعالیت می کنم.
دکتر فرخ سرطان پستان را یکی از معضلات سلامت در جامعه دانست و تشخیص زودهنگام این سرطان از مهمترین دغدغه هایش محسوب می شود، به گفته وی، بارها می شود که با بیمارانی مواجه می شویم که به علت دیر مراجعه کردن بیماری آنان پیشرفت کرده است، بیمارانی که سن و سال پایینی دارند، بیمارانی که باردار هستند و دچار سرطان پستان هستند و زمانی که می بینم نمی شود برایشان کاری انجام داد بسیار متأثر می شوم.
سالها به این فکر بودم که در مقوله اطلاع رسانی و آگاهی بخشی بانوان در زمینه پیشگیری از سرطان پستان و سایر بیماری ها قدمی برداریم که انجمن سپند را راه اندازی نمودیم و در زمینه آگاهی بخشی خدماتی را به لطف خدا ارئه می کنیم.
استاد گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شرایط رشته رادیولوژی با گذشته تفاوت های زیادی پیدا کرده است، می گوید: متخصصین رادیولوژی در حال حاضر حتی در زمان تشخیص بیماریها در کنار مردم هستند و از نظر مشاوره و ارتباطات اجتماعی جایگاه این رشته با زمانهای قبل تفاوت اساسی پیدا کرده است.
از ارتباط با بیماران بسیار لذت می برم و حتی در زمان سونوگرافی که به بیمار بسیار نزدیک هستم و مشکلاتشان را با من در میان می گذارند بسیار لذت میبرم.
همیشه به بیماران می گویم احساس نکنید پزشکان فاقد هر گونه احساسی هستند آنها نیز به پای شما رنج می کشند ولی باید قوی باشند و برای ارائه خدمات بهتر و اثر بخشی درمان به بیماران روحیه دهند.
دکتر فرخ با اشاره به اینکه برخی از بیماران در خواست های غیر ضروری از پزشکان در زمینه تجویز سی تی اسکن و رادیولوژی دارند یاد آور شد استفاده نابجا و غیر ضروری برخی از روش های تصویر برداری به ضرر بیماران است و بطور مثال اشعه هر سی تی اسکن حدود 200 برابر بیشتر از یک رادیوگرافی قفسه سینه است.
وی با اشاره با اینکه زندگی محدود است و زمان در گذر است و باید قدر لحظات را بدانیم و یار و یاور همدیگر باشیم، به همه دانشجویان و نخبگانی که احیانا تصمیم به مهاجرت دارند توصیه کرد: مشکلات قطعا در هر جامعه ای وجود دارد ولی ماندن در صحنه و حل کردن مشکلات و کمک کردن به نیازمندانی که می توانیم گره ای از مشکلات آنان را باز کنیم بسیار لذت بخش است.