قدردان مادری که از کودکی چشمم را به آیه های نور روشن کرد؛ هستم
- بازدید: 769
الهام رئوف نیا، کارشناس رادیولوژی بخش تصویربرداری بیمارستان امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، از جمله فعالان قرآنی است که علاوه بر اهتمام به روخوانی و حفظ قرآن کریم، بر تدبر و عمیق شدن در معانی دریای بیکران وحی الهی بمنظور دریافتن حقیقت زندگی تاکید دارد.
این بانوی حافظ قرآن، که مفتخر به کسب رتبه اول در رقابت های جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت می باشد، الگوپذیری از خانواده و سبکی که والدین در تربیت و پرورش فرزند داشته اند، را در انتخاب مسیر قرآنی اش موثر می داند و قدردان آموزش های مادری است که از همان روزگار کودکی چشم فرزند را به نور آیات وحی روشن کرد.
وی فعالیتهای قرآنی اش را از دوره دانش آموزی به یاد می آورد و تلاش هایی که سال ها بعد در جشنواره قرآن و عترت با کسب رتبه اول مسابقات به ثمر نشست؛ هر چند که او معتقد است ثمرات و برکات معنوی قرآن بیش از این رتبه های دنیایی است و تاکید می کند: انس با قرآن به طور مستقیم و غیرمستقیم تأثیر ژرفی بر ابعاد مختلف زندگی انسان دارد و همراه بودن با این منبع نور، زمینه ساز آرامشی می شود، که جنس آن متفاوت از سایر آرامش هاست. در واقع خواندن و حفظ قرآن کریم در کنار تدبر نسبت به آیات آن، یک انتخاب صحیح است که نقش موثری در مسیر پیشرفت زندگی های کاری و خانوادگی انسان دارد. سپری کردن وقت در این راه و به بهترین نحو ممکن، دستاوردی است که جزء بالاترین موفقیت ها محسوب می شود. وقتی در حوزه انس با قرآن قرار می گیریم، از آنجایی که انتخابی صحیح است، افسوسی برای انسان نخواهد ماند.
رئوف نیا در رابطه با سوره مورد علاقه خود نیز می گوید: به سوره مبارکه الرحمن به دلیل تکرار آیه " والا ربکما تکذبان" علاقه بسیاری دارم. تکرار این آیه جهت تذکر به انسان است که با تمام وجود، نعمت هایی را که خداوند متعال به او عطا کرده درک کند و آن را انکار نکند؛ چون انکار کردن نعمات الهی به معنای نادیده گرفتن، ناسپاسی کردن و شکرگزار نبودن است. در این سوره علاوه بر ذکر نعمات الهی، فناپذیری آنها و آیاتی از قیامت و روز رسیدگی به اعمال انسان ذکر میشود و تنها ذات پاک اقدس الهی را فناناپذیر می داند؛ امید که ما آن امتی نباشیم که خداوند در قرآن کریم، از زبان پیامبر(ص) فرمود: " یا رب ان قومی اتخذو هذا القرآن مهجورا".
رئوف نیا در سخن پایانی خود به ضرورت ترویج فرهنگ قرآنی و تربیت حافظان و قاریان قرآن در زمان حال جامعه اشاره می کند؛ موضوعی که از نگاه او ، سالیان زیادی است مغفول مانده است. این مربی قرآن در عین حال می گوید: به لطف خداوند و توصیه رهبر معظم انقلاب، جرقه هایی از افزایش فعالیت های قرآنی در کشور را شاهد هستیم که نمونه آن، پخش برنامه های قرآنی و مذهبی از صدا و سیما است، چنین برنامه هایی نیاز جامعه است و مخاطبان خاص خود را هم دارد. چنین برنامه هایی باید تداوم و افزایش داشته باشد و این موضوع زمانی محقق میشود که هر کدام از جمع های کوچک همچون، اجتماع کوچک خانواده ، مدرسه، دانشگاه و ادارات، خود متولی این امر باشند و با ترویج فرهنگ قرآنی، به جذب مخاطب بپردازند، وقتی خلاء چنین فرهنگی وجود داشته باشد، قطعا موضوعات دیگر جایگزین خواهد شد.