انعقاد تفاهمنامه مشترک در حوزههای سلامت و امنیت
- بازدید: 325
تفاهمنامه مشترک میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دادگستری کل خراسان رضوی در حوزههای سلامت و امنیت به امضا رسید.
به گزارش وب دا، این تفاهمنامه با هدف کاهش پروندههای قضایی متخلفان مواد غذایی و صدور احکام بازدارنده و تاثیرگذار میان دکتر محمود شبستری رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دکتر احمد آقایی، معاون منابع انسانی دادگستری کل خراسان رضوی منعقد شد.
طبق بندهای مندرج شده در این تفاهمنامه برنامه آموزش کلیه قضات دادگستری با عوامل زیانآور و مخاطرات ناشی از افزودنیها به مواد غذایی و همچنین برنامه آموزش کارشناسان سلامت محیط با قوانین قضایی مرتبط با مواد غذایی اجرا میشود.
پیشرفت و توسعه جامعه در گرو برخورداری کامل از نعمتهای سلامت و امنیت است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سلامت و امنیت دو نعمت بزرگ الهی است که باید توجه ویژه به آن داشت و معتقدیم که یک جامعه در صورتی به پیشرفت و توسعه خواهد رسید که از این دو نعمت برخوردار باشد.
به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در نشست امنیت غذایی و همچنین مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دادگستری کل خراسان رضوی، اظهار کرد: حدیث معروف «النِعمَتانِ مَجهُولَتانِ، الصِّحَّةُ وَ الأمان» حقیقتاً اشارهای است به یک امر اساسی و حیاتی و طبق این حدیث هم سلامت، هم امنیت در شمار نعمتهای بزرگی است که انسان تا از آن نعمتها محروم نشوند، اهمیت و ارزش آن را متوجه نمیشوند.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم که ارزش نعمت بزرگ سلامتی را در زمانی میدانیم که گرفتار مشکل و بیماری میشویم و اگر دقت و توجه کامل به مسائل و موضوعات پیشگیرانه در این حوزه داشته باشیم از بروز در جسم و روح خویش بهدور خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ما انعتقاد تفاهمهامه همکاری مشترک با دستگاه قضایی استان را به فال نیک میگیریم، خاطرنشان کرد: این تفاهمنامه در حوزههای سلامت و امنیت منعقد شده است و طبق بندهای ذکر شده در آن کاهش پروندههای قضایی متخلفان مواد غذایی و صدور احکام بازدارنده و تاثیرگذار مورد تاکید قرار گرفته است.
دکتر شبستری با ذکر این نکته که امنیت و سلامت دو مقوله مهم در جامعه بوده که نه تنها جدای از هم نیستند، بلکه هر دوی آنها تکمیل کننده همدیگر هستند، تاکید کرد: سلامت و امنیت دو نعمت بزرگ الهی است که باید توجه ویژه به آنها داشت و معتقدیم که یک جامعه در صورتی به پیشرفت و توسعه خواهد رسید که از این دو نعمت برخوردار باشد، یعنی هم افراد سالم داشته باشد و هم اینکه در امنیت کامل به سر ببرد در غیر این صورت توسعه و حرکتی در جامعه رخ نخواهد داد.
باید بیش از پیش به موضوعات حیاتی و بسیار مهم سلامت و امنیت پرداخته شود
در این نشست دکتر حمیدرضا قربانزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: امضای تفاهمنامه میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دستگاه قضایی استان نشان از درک بالای قوه قضائیه نسبت به حوزه سلامت بوده است و معتقدیم که باید بیش از پیش به موضوعات حیاتی و بسیار مهم سلامت و امنیت پرداخته شود.
وی افزود: ما معتقدیم که انعقاد این تفاهمنامه بسیار کارگشا بوده و معتقدیم که در این حوزه ۲۵ درصد دانشگاه و ۷۵ درصد دستگاه قضایی نقشآفرین است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که ما باید روی موضوع پیشگیری از حیوان گزیدگی بیش از پیش کار کنیم، تاکید کرد: ما در همین حوزه پرداخت هزینه ۴۷۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی را فقط برای سرم و واکسن داشتیم و این عدد با هزینههای دارو و درمان آن فرد به مراتب بیشتر از این عدد خواهد بود.
دکتر قربانزاده خاطرنشان کرد: بیشتر مناطق خراسان رضوی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند، اما طبق آمارهای ثبت شده بیشترین موارد حیوان گزیدگی را در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار داشتیم.
باید تا سال ۲۰۳۰ به حذف هاری برسیم
در ادامه این نشست دکتر زهرا نهبندانی، رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: برای حیوانگزیدگی و بیماری هاری دستورالعملی برای دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش، شهرداری، دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و دیگر مجموعهها معین شده است و باید هر مجموعه طبق تکلیف محوله ماموریت خود را انجام دهد.
وی تاکید کرد: متاسفانه به دلیل رهاشدگی سگها موارد حیوانگزیدگی زیادی داشتیم که منجر به قطع بند انگشت، هاری و حتی فوت شد.
رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هدف ما این است که تا سال ۲۰۳۰ به حذف هاری برسیم و طبق استراتژی اصلی برنامه کنترل حیوان گزیدگی کنترل و واکسیناسیون سگهای ولگرد و بلاصاحب بوده است تا مشکلات و خطرات گزش را در مناطق مختلف شهری و روستایی از جمله مناطق ییلاقی با آمار بالای گردشگر مشکلات حیوان گزیدگی را نداشته باشیم.
دکتر نهبندانی گفت: در سال گذشته ۱۷ هزار و ۹۵ مورد حیوان گزدیگی داشتیم و این عدد در ۹ ماهه امسال ۱۶ هزار و ۳۰۴ مورد بوده است که بیشترین موارد آن در مشهد با ۹۳۳۳ مورد بوده و پس از آن چناران، طرقبهشاندیز و گلبهار بالاترین آمارها را داشتهاند.
وی افزود: هزینه تحمیلی به سیستم سلامت برای ۲۰ هزار مورد گزش ۴۷۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است و اگر اقدامات پیشگیرانه بهخوبی انجام شود میتوان با این پول که رقم آن هم زیاد است چند پروژه بهداشتی و درمانی را ساخت و خدمات بهتر و هدفمندتر به مردم ارائه داد.
آموزشهای بهداشتی در محیط کار در سلامت کارکنان و خانوادههای آنان بسیار کارگشا است
در بخش دیگری از این نشست سیدامیر مرتضوی، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی، تصریح کرد: آموزشهای بهداشتی در محیط کار در سلامت کارکنان و خانوادههای آنان بسیار کارگشا است و ما در گام نخست از خودمان و از مجموعههای وابسته به قوه قضائیه آغاز کردیم.
وی خاطرنشان کرد: دادگستری کل خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تفاهمنامههای همکاری زیادی منعقد کردهاند، اما به نظر من تفاهمنامه فعلی موثرتر و کارگشاتر از موارد قبلی خواهد بود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به اینکه ما بر مبنای این تفاهمنامه کارهای مربوط به حوزه قضایی را انجام میدهیم و مسئولیت اجرای کارهای اداری، فنی و تخصصی آن با دانشگاه علوم پزشکی مشهد است، بیان کرد: ما همچنین این آمادگی را داریم که با همکاری روسای دادگستریهای نیشابور، سبزوار، گناباد، تربت حیدریه و تربت جام مشابه این برنامه را در حوزه غیر تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم بهطور جد دنبال کنیم.
مرتضوی اضافه کرد: ما باید از طریق وزارت کشور موضوع پیشگیری از آسیبهای حیوان گزیدگی را به یک دستورالعمل اجرایی برای استانداریها و فرمانداریها داشته باشیم تا که مشکلات و اتفاقات تلخ ناشی از حیوان گزیدگی را شاهد نباشیم.
وی تصریح کرد: ما وقتی عزیزی را بر اثر هر نوع حادثهای از جمله حیوان گزیدگی از دست میدهیم بسیار ناراحت میشویم و معتقدیم که اگر آن فرد توریست و گردشگر باشد عواقب خوبی برای ما ندارد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: باید نقش تمامی دستگاهها در بحث پیشگیری از حیوان گزیدگی و آسیبهای ناشی از آن یک بسته جامع و کامل تدوین شود تا که از اتفاقات تلخ و جبرانناپذیر جلوگیری شود.
وی افزود: ما همچنین پیشنهاد میکنیم که یک برنامه کارشناسی و یک نشست تخصصی با رسانهها در موضوع آسیبهای حیوان گزیدگی و با حضور دکتر قربانزاده معاون دانشگاه و دکتر آقایی دادگستری برگزار شود.
دستگاه قضایی و دانشگاه علوم پزشکی نقش مهمی را در حوزههای سلامت و امنیت بر عهده دارند
همچنین دکتر احمد آقایی، معاون منابع انسانی دادگستری کل خراسان رضوی هم در این نشست، گفت: کار پیشگیرانه در حوزههای سلامت و امنیت یک کار منطقی و عقلانی بوده که دستگاه قضایی مسئولیت امنیت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم مسئولیت سلامت را برعهده دارد.
وی افزود: به عقیده من امضای این تفاهمنامه موجبات خیرات و برکات بسیار در هر دو حوزه امنیت و سلامت خواهد شد و ما در ایام میلاد فرخنده حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر و ولادت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) و همچنین سالگرد شهادت سردار دلها، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، امضای این تفاهمنامه همکاری مشترک در حوزههای سلامت و امنیت را به فال نیک میگیریم.
معاون منابع انسانی دادگستری کل خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی و دانشگاه علوم پزشکی نقش مهمی را در حوزههای سلامت و امنیت بر عهده دارند و معتقدیم که در راستای اجرای هرچه بهتر اهداف مدنظر در این حوزههای بسیار مهم و حیاتی نیازمند مشارکت و همکاری تمامی مجموعهها هستیم.