جایگاه نخست دانشکده دندانپزشکی در 17 دوره برگزاری بورد ارتودونسی در کشور

232.jpg - 28.75 kBاستاد و مدیر گروه بخش ارتودونسی دانشکده دندانپزشکی مشهد با اشاره به موفقیت های علمی دانشجویان ارتودونسی این دانشکده گفت: در طول 34 دوره بورد ارتودونسی در کشور ، دانشکده مشهد در 17 دوره رتبه اول بورد را به خود اختصاص داده که این نشانگر کیفیت بالای آموزش در این بخش است.

دکتر فهیمه فرزانگان در گفتگو با وبدا، با اشاره به تاریخچه راه اندازی بخش ارتدونسی در دانشکده دندانپزشکی مشهد گفت: بخش ارتودونسی از سال1347 در این دانشکده فعالیت خود را آغاز کرد و تا سال 1353 مرحوم دکتر بهرمان و دکتر خاوری به عنوان دو استاد پروازی از دانشگاه شهید بهشتی، مسئولیت تدریس این تخصص را در دانشکده دندانپزشکی مشهد بر عهده داشتند.

وی افزود: در سال های 53 و 54 با حضور اساتید بزرگوار دکتر صحافیان و دکتر جلالی که هر دو فارغ التحصیل دانشگاه منچستر انگلستان هستند، این دانشکده از استاد مقیم برخوردار شد و در سال 61 دکتر باصفا فارغ التحصیل دانشگاه بریتیش کلمبیای نیویورک به این بخش اضافه شدند، در سال63  وزارت بهداشت این بخش را واجد کیفیت برای تربیت متخصصین ارتودونسی  دانست و از آن سال تاکنون متخصصین ارتودونسی زیادی از این بخش فارغ التحصیل شدند.

استاد و مدیر گروه بخش ارتودونسی دانشکده دندانپزشکی مشهد در خصوص تعداد دانشجویان و اعضای هیات علمی این مجموعه نیز گفت: در حال حاضر 220 دانشجوی عمومی و 7 دانشجوی تخصصی در این بخش مشغول به تحصیل هستند و دانشجویان عمومی در واحد های یک تا چهار ارتودونسی در ترم های جداگانه تحصیل می کنند و دانشجویان تخصصی نیز در سال های یک تا سه طول دوره تخصصی دانشکده دندان سه سال است. همچنین از نظر تعداد اعضای هیات علمی، در حال حاضر 3 استاد، 3 دانشیار و 5 استادیار وظیفه تدریس را بر عهده دارند و از جهت فضای کار این بخش، فضایی به مساحت 600 متر در طبقه دوم دانشکده در نظر گرفته شده که مجهز به 14 یونیت در بخش عمومی و 13 یونیت در بخش تخصصی و اتاق سمینار مجهز به دیتا و  دارای ظرفیت 23 نفر شرکت کننده است.

دکتر فرزانگان ادامه داد: در این فضا اتاق هایی برای استراحت پرستاران و دستیاران بصورت جداگانه و همچنین سه اتاق جهت استفاده اساتید آقا و خانم در نظر گرفته شده است. یک بخش مجزا نیز به عنوان بخش شکاف کام و لب در نظر گرفته شده که در این قسمت بیماران در دو قسمت نوزادان و بزرگسالان تحت درمان قرار می گیرند. بیماران نوزاد از همان هفته های اول تولد، پلاک های فیدینگ و یا نازوالوئولار مولدینگ را دریافت می کنند و در بخش نوجوانان نیز بصورت پلاک های متحرک و درمان های ثابت انجام می شود، لازم به ذکر است که در این بخش امکانات گفتار درمانی نیز داریم .

 وی در خصوص تجهیزات مورد نیاز این بخش هم گفت: در بخش دیجیتال دانشکده دندانپزشکی دستگاه های لازم برای درمان های جدید ارتودونسی تحت عنوان منظم کننده های شفاف را بصورت کامل داریم، همچنین دستگاه اینترا اورال اسکنر و نرم افزارهای طراحی کننده این درمان ها، پرینتر سه بعدی  و دستگاه های سازنده‌ی لاینرها موجود است که با پیگیری های خوب ریاست وقت دانشکده تهیه شده است.

استاد و مدیر گروه بخش ارتودونسی دانشکده دندانپزشکی مشهد  با اشاره به دستاوردهایی علمی و آموزشی این مرکز نیز گفت: در طول 34 دوره بورد ارتودونسی در کشور ، دانشکده مشهد در 17 دوره رتبه اول بورد را به خود اختصاص داده که این نشانگر کیفیت بالای آموزش در این بخش است، همچنین در دو سال اخیر نفرات اول و دوم مربوط به بخش ارتودونسی بوده که این هم باعث افتخار است، علاوه بر این، دو دوره‌ی فلوشیپ تصویب شده شکاف کام و لب و ارتوسرجری را داریم که تاکنون یک فلوشیپ شکاف کام و لب فارغ التحصیل شده و یک متخصص ارتودونسی از دانشگاه کشمیر پاکستان برای یک دوره کوتاه آموزشی و نیز یک متخصص ارتودونسی از کشور افغانستان داشتیم که دانش آموخته این دانشکده بوده و مدت سه سال است که در کشور خود به بیماران خدمت می دهند و ما از این اتفاق بسیار خرسندیم.

وی در خصوص نیازها و چشم اندازهای این بخش هم گفت: با توجه به دیجیتالی شدن فضاهای درمانی در بسیاری از کشورهای جهان، ما نیز باید پرونده های کاغذی را کنار بگذاریم و سیستم خدمات را به سمت دیجیتالی شدن ببریم. به عنوان مثال در بخش رادیولوژی که هم اکنون تصاویر را در سیستم پکس به ما  ارائه می کند، رزیدنت ها این امکان را ندارند که بتوانند در سیستم خود آن را ملاحظه کنند و تنها یک سیستم منفرد در بخش داریم که در آن امکان مشاهده دارند. برای دیجیتالی کردن پرونده ها نیز ما زیرساخت ها را فراهم کردیم و نرم افزارهای پرونده ها را در اختیار داریم، اما بخش سخت افزاری هنوز آماده نشده و البته این قول از سوی ریاست دانشکده داده شده که 8 دستگاه از کامپیوتر های All in One برای رزیدنت ها در نظر گرفته و کلیه مدارک و پرونده ها در سیستم قرار داده شود. با تحقق این امر، علاوه بر کاهش بایگانی ها، افق های روشنی برای تحقیقات، پیش روی ما خواهد بود، متاسفانه در حال حاضر مواردی پیش می آید که برای تحقیقات، مدارکی را لازم داریم اما پیدا نمیکنیم، در صورتیکه اگر مدارک ثبت شده و دیجیتالی باشد به راحتی می توان تحقیقات را بر روی آن انجام داد. از سوی دیگر برخی نرم افزارهایی نیاز است، از جمله نرم افزارهای پیش بینی کننده نتایج درمان؛ چه در بخش تخصصی و چه در بخش فلوشیپ ارتوسرجری.

دکتر فرزانگان خاطر نشان کرد: بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی مشهد از نظر وسعت، بزرگترین بخش ارتودنسی در کل کشور است و از نظر تجهیزات نیز وضعیت بسیار خوبی داریم و در حد دانشگاه های تهران و شهید بهشتی هستیم اما از جهت نرم افزاری ما نیاز به بروز رسانی داریم، اکنون در دانشکده دندان پزشکی شهید بهشتی نرم افزار ها به ویژه نرم افزار دلفین اپدیت شده است و ما نیز در چشم انداز نزدیکی نیل به این سمت را در نظر داریم که با همت اساتید ومسئولان به این مسئله هم میرسیم. در زمینه ی دیجیتال نیز ما در حقیقت از دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی خیلی جلوتر هستیم و خوشبختانه در زمینه علم سنجی در بخش ارتودونسی استاد دکتر فرزانه احراری را داریم که البته ایشان دانشیار پژوهشی گروه ما هستند و بالاترین اچ ایندکس بین متخصصین ارتدونسی کشور را دارند. ( اچ ایندکس 53 که رتبه ی بسیار خوبی در بین متخصصین دندانپزشکی کل کشور است). همچنین خانم دکتر جهانبین، خانم دکتر اسلامی و جناب آقای دکتر هروی که در حقیقت بازنشسته بخش ارتودونسی هستند هم اچ ایندکس های بسیار بالایی دارند.

 استاد دانشکده دندانپزشکی مشهد همچنین گفت: در زمینه‌ی اختراعات تا کنون سه اختراع ثبت شده در گروه داشته ایم و در زمینه ی ارائه خدمات به بیماران نیز ماهانه حدود 20 تا 250 بیمار در بخش تخصصی و همین مقدار در بخش عمومی مورد معاینه و معالجه قرار میگیرند یعنی چیزی در حدود 500  بیمار و حدود 100 الی 150 بیمار هم در بخش شکاف کام و لب مورد معالجه قرار میگیرند. از نظر هزینه ها و کیفیت درمان نیز باید گفت که کیفیت درمان در سطح بسیار بالایی است و هزینه ها به نسبت هزینه های خارج از مجموعه بسیار مناسب است. هم اکنون هزینه ی درمان ارتدونسی ثابت حدود یک پنجم هزینه ی درمان در بخش خصوصی است و هزینه درمان متحرک چیزی در حدود یک دهم بخش خصوصی است، بنابراین هرچند نمیتوانیم تمام بیماران نیازمند را تحت پوشش قرار بدهیم اما هر ماه چیزی در حدود 500 تا 600 بیمار از امکانات این بخش با تعرفه های دولتی بسیار پایین بهره مند میشوند که این باعث افتخار ماست .

دکتر فرزانگان تصریح کرد: در دانشکده دندانپزشکی مشهد هم اکنون دو مجله‌ی مصوب علمی- پژوهشی داریم؛ یک مجله بسیار قدیمی مجله ی دانشکده دندانپزشکی مشهد و یکی مجله دنتال متریال تکنیک که به زبان انگلیسی چاپ میشود و سردبیری این دو مجله به عهده ی اعضای هیئت علمی دانشکده در بخش ارتدونسی است، خانم دکتر اسلامی دانشیار بخش سردبیر مجله ی دانش دندانپزشکی مشهد و خانم دکتر احراری دانشیار پژوهشی گروه سردبیری مجله ی دنتال میارن تکنیک را به عهده دارند.

وی خاطرنشان کرد: اگر امروز ما می توانیم دوردست ها را ببینیم و در عرصه علم و درمان خدمتی برای ارائه کردن داریم، از آن جهت است که بر دوش انسان های بزرگی ایستاده ایم و برای بهبود شرایط و تدریس و تحصیل فراگیرندگان تلاش می کنیم ، این را از اساتید خود آموختیم که آنچه را در توان داریم صرف بهبود شرایط بیماران کنیم و خوشبختانه ما به روز ترین درمان ها را داریم.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳