تاکید رییس دانشگاه بر استفاده از ظرفیت های درمانی کلان منطقه 9
- بازدید: 171
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر استفاده از ظرفیت های درمانی تمامی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 9 در راستای توسعه خدمت رسانی و ارتقاء سلامت تاکید کرد.
به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در هشتمین جلسه روسای دانشگاهها و دانشکدههای کلان منطقه ۹ آمایشی کشور با بیان اینکه در راستای استفاده بهینه از ظرفیت ها، کارگروه های هفتگانه با حضور تمامی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی تشکیل شود خاطر نشان کرد: برخی از شهرستان ها از نظر بعد مسافت به مراکز درمانی دانشگاهی دیگر نزدیکتر هستند و در این راستا می توان در راستای سرعت در خدمت رسانی و حفظ جان بیماران از ظرفیت سایر مراکز درمانی استفاده کرد.
وی با تاکید بر مشارکت تمامی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 9 در اجرای طرح های پژوهشی مشترک تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های ارزشمند علمی و تحقیقاتی که در کلان منطقه 9 موجود است در حال حاضر اجرای طرح های مشترک تحقیقاتی در حد انتظار نیست که باید این حوزه تقویت شود.
باید در راستای توسعه خدمات سلامتمحور به نحو احسن از تمامی ظرفیتها استفاده شود
در این جلسه دکتر ناصر سرگلزایی، مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: همه در تلاش هستیم تا در اهداف عالیه و مدنظر مقام معظم رهبری در حوزههای مختلف از جمله حوزه سلامت را کسب کنیم.
دبیر کلان منطقه ۹ آمایشی کشور با اشاره به اینکه در برنامههای این کلان منطقه بر توزیع عادلانه، ایجاد فرصت برابر، جلوگیری از فعالیت تکراری، دوری از تمرکززدایی، مشارکت پرشور دانشگاهها و کارگروهها و غیره تاکید شده است، بیان کرد: ما از تمامی دانشگاهها و دانشکدههای این کلان منطقه میخواهیم که در راستای توسعه خدمات سلامتمحور از تمامی ظرفیتها به نحو احسن استفاده نمایند.
دکتر سرگلزایی تاکید کرد: در موضوع سلامت خانواده برنامههای خوبی تاکنون اجرا شده و باید این برنامهها با قوت و تا زمان پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت تحت پوشش در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور تداوم یابد.
فاز سوم برنامه سلامت خانواده در مناطق حاشیه شهر مشهد اجرا می شود
در ادامه این جلسه دکتر امجدی، مسئول دبیرخانه برنامه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: توسعه مراقبتهای سلامت مبتنی بر پزشکی خانواده و نظام ارجاع بوده و اجرای برنامه ملی سلامت خانواده نقش مهمی در تحقق برنامههای سلامتمحور دارد.
وی با اشاره به اینکه ارتقای سطح آگاهی و افزایش مشارکتهای مردم از جمله ستاد مدیریتی برنامه سلامت خانواده بوده است، بیان کرد: این برنامه در ۳ سطح ملی، استانی و شهری و با ریاست رئیس جمهور، استاندار و فرماندار اجرا میشود و رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد دبیری این ستاد را در خراسان رضوی عهدهدار است.
مسئول دبیرخانه برنامه سلامت خانواده مرکز بهداشت استان با ذکر این نکته که خدمات طرح سلامت خانواده در ۳ سطح ارائه میشود که این خدمات از مراکز بهداشت آغاز شده و موارد موردنیاز به سطوح ۲ و ۳ ارجاع میشوند، تاکید کرد: فاز اول این طرح در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۳ شهر قوچان، کاشمر و بردسکن و برای جمعیت ۲۵۸ هزار و ۶۷۷ نفری در اردیبهشت ماه امسال اجرا شد و اجرای فاز دوم هم برای جمعیت ۳۶۲ هزار ۱۴۹ نفری ۷ شهر درگز، چناران، خواف، تایباد، گلبهار، سرخ و فریمان در مرداد ماه سال جاری بود و برنامه فاز سوم هم اجرای این طرح در مناطق حاشیه شهر مشهد و برای جمعیت یک میلیون و ۳۴۹ هزار و ۳۶۳ نفری ساکن در این مناطق خواهد بود و اجرای این برنامه در کلان شهر مشهد هم در فاز چهارم آن خواهد بود.
دکتر امجدی اضافه کرد: ما برای اجرای هرچه بهتر این برنامه ملی ۱۱۶ ساعت برنامه آموزشی را برای ۱۱۵ ماما و مراقبت سلامت برگزار کردیم تا که این افراد از آخرین آموزشهای روز در این حوزه و در راستای اثرپذیری هرچه بهتر برنامههای طرح سلامت خانواده برخوردار باشند.
وی خاطرنشان کرد: ما برای اجرای هرچه بهتر طرح سلامت خانواده در کلان منطقه ۹ آمایشی کشور نیازمند ۷۲۰ پزشک دیگر هستیم تا در کنار همین تعداد پزشک فعال در این طرح قرار بگیرند و برنامههای معین شده برای جمعیت تحت پوشش و گروه هدف خود اجرا نمایند.
برای هر ۳ هزار نفر یک پزشک خانواده تعریف شده است
در بخش دیگری از این جلسه دکتر حمیدرضا قربانزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر کارگروه بهداشتی کلان منطقه ۹ آمایشی کشور، تصریح کرد: ما در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد تمامی خدمات قابل ارائه در حوزه سلامت را تعرفهگذاری کردیم و در این برنامه ملی برای هر ۳ هزار نفر یک پزشک خانواده تعریف کردیم و میخواهیم که با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی این ماموریت بسیار مهم را به نحو احسن ارائه دهیم.
وی تاکید کرد: در جلسه کلان مناطق که در ۲۴ بهمن ماه و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ساری برگزار خواهد شد تمامی برنامههای دانشگاه علوم پزشکی مشهد و کلان منطقه ۹ آمایشی کشور را در تمامی موضوعات سلامتمحور از جمله طرح سلامت خانواده مطرح خواهیم کرد.
باید از ظرفیت دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی برای اجرای هرچه بهتر برنامههای سلامت خانواده استفاده شود
در بخش دیگری از این جلسه دکتر علی تقیپور، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: ما باید از ظرفیت دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی برای اجرای هرچه بهتر برنامههای سلامت خانواده استفاده نماییم.
وی تاکید کرد: ما باید از ظرفیت این گروه از دانشجویان متناسب با مهارت و تخصصشان به نحو احسن استفاده کنیم و پزشکان آینده جامعه را بهخوبی در این طرح بزرگ ملی دخیل نماییم.
تاکید بر توسعه خدمات سلامتمحور و اثرپذیری هرچه بهتر برنامههای طرح سلامت با حمایت مسئولان
در این نشست روسای دانشگاهها و دانشکدههای کلان منطقه ۹ آمایشی کشور پیرامون تخصیص اعتبارات برنامههای سلامتمحور از جمله طرح سلامت خانواده، تامین تجهیزات و نیروی انسانی موردنیاز، استفاده حداکثری از ظرفیت و پتانسیل گردشگری سلامت، یکسان سازی سامانهها، سرمایهگذاری بیشتر و بهتر همگام با دیگر کلان مناطق برای بهرهبرداری مطلوبتر، فعالیت ویژه در موضوع هنر و سلامت، یکسان شدن حقالزحمه پزشکان حاضر در برنامه سلامت خانواده در تمامی شهرهای کلان منطقه ۹ آمایشی کشور، پیگیری در خصوص تخصیص ۱۷ همت مصوب شده برای اجرای طرح سلامت خانواده، تخصیص بودجه ملی زیارت در حوزه سلامت برای خراسان رضوی و غیره تاکید کردند.
در این جلسه روسای دانشگاههای علوم پزشکی بیرجند، سبزوار، تربت حیدریه، گناباد، نیشابور، تربت جام و اسفراین و مدیران شبکههای بهداشت و درمان کاشمر، قوچان، درگز، سرخس خواستار تحقق نیازهای حوزه تحت پوشش خود در راستای توسعه خدمات سلامتمحور و اثرپذیری هرچه بهتر برنامههای طرح سلامت خانواده شدند.