مشهد مهمترین قطب گردشگری سلامت در کشور است
- بازدید: 322
مشهد پایتخت معنوی ایران و دومین شهر پر جمعیت كشور پس از تهران است. موقعیت سیاسی این كلانشهر به عنوان مركز استان موجب تمركز بالای خدمات و امكانات درمانی و پزشكی خراسان رضوی در مشهد شده است.این شهر به واسطه وجود حرم امام رضا علیه السلام هشتمین امام شیعیان سالانه پذیرای بیش از 35 میلیون زائر داخلی و 4 میلیون مسافر خارجی است.
مشهد مقدس به دلیل داشتن مراکز درمانی پیشرفته، تجهیزات سطح بالای پزشکی، ارزان بودن خدمات، وجود متخصصان توانمند در عرصه پزشکی و غیره به یکی از مقاصد مطلوب و جذاب برای گردشگران سلامت و بیماران خارجی تبدیل شده است.
در حال حاضر ۴۵ بیمارستان و مرکز درمانی شامل ۸ مرکز دولتی، ۱۷ مرکز خصوصی، ۱۶ درمانگاه تخصصی و ۴ مرکز درمانی جراحی محدود در مناطق زیر پوشش این دانشگاه دارای مجوز گردشگری سلامت هستند.
بر اساس آمار رسمی ثبت شده در سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه، ۵۱ هزار و ۳۷۴ گردشگر سلامت (بیمار غیر ایرانی) به مراکز درمانی مشهد مقدس مراجعه کردند که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۹ هزار و ۲۹۱ گردشگر بوده، ۵۷ درصد رشد داشته است.
از مجموع گردشگران سلامت ، ۲۲ هزار نفر به بیمارستانهای دولتی و ۲۰ هزار نفر به بیمارستانهای خصوصی و بقیه گردشگران سلامت به سایر مراکز درمانی، درمانگاهها و کلینیکها مراجعه کردهاند،۴۹ درصد گردشگران سلامت در این بازه زمانی زن و بقیه مرد بودند که از خدمات پزشکی مراکز درمانی مشهد از جمله بستری، سرپایی، کلینیک، جراحی محدود و یا خدمات کمتر از ۲۴ ساعت این مراکز بهرهمند شدند.
درآمد حاصل از گردشگری سلامت ، در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۱ هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال بوده که این عدد در سال جاری به ۶ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال رسیده است، از این میزان، درآمد حاصل از گردشگری سلامت امسال، ۲ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال در بیماستانهای دولتی و ۲ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال در بیمارستانهای خصوصی و بقیه در سایر مراکز درمانی، درمانگاهها و کلینیکها بوده است.
در راستای معرفی دستاوردها و توانمندی های حوزه گردشگری سلامت کشورمان، نمایشگاهی بین المللی طی روزهای 23 الی 26 بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد که چهار بيمارستان دولتي و سه بيمارستان خصوصي مشهد، شامل؛ بيمارستان هاي قائم(عج)، امام رضا(ع)، منتصريه و اکبر به عنوان سفيران سلامت دانشگاه علوم پزشکي مشهد و سه بيمارستان رضوي، بينا و ناظران به نمايندگي از بخش خصوصي به نمايندگي از مراکز درماني مشهد مقدس، به معرفي خدمات و ظرفيت هاي درماني خود بويژه در بخش توريسم سلامت پرداختند.
موضوع گردشگری سلامت یکی از بحثهای مهم در حوزه اقتصادی است
مراسم افتتاح "هفدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته" با حضور رییس جمهور کشورمان، وزیر بهداشت، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جمعی از وزرا، مسئولان و مدیران ارشد کشوری برگزار شد و آیت الله رییسی در این مراسم بیان داشت که موضوع گردشگری یکی از بحثهای مهم در حوزه اقتصادی است و شتاب دهنده اقتصاد کشورها است. اینکه دولتها نسبت به توسعه و فعال شدن گردشگری در کشورهایشان بسیار تاکید دارند برای این است که گردشگری هم پیشران اقتصادی و هم شتابدهنده اقتصادی است. بنابراین توجه به گردشگری امروز به عنوان یکی از حوزههای اقتصادی مطرح است و به عنوان اقتصاد گردشگری از آن بحث میشود.
آیتالله رئیسی با گردشگری را یکی از حوزه های مهم در اقتصاد بر شمرد و عنوان کرد: اگر ما میخواهیم در اقتصاد تکمحصولی نباشیم و فقط به نفت اتکا نکنیم یکی از حوزههای مهم که میتواند در اقتصاد مطرح باشد گردشگری است زیرا ما را از تکمحصولی بودن جدا کرده و اقتصاد گردشگری و درآمد از گردشگری را فعال میکند.
برگزاری همایش ملی جامع گردشگری سلامت و حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان سخنران ویژه
همزمان با برگزاری هفدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته، همایش ملی جامع گردشگری سلامت طی روزهای 25 الی 26 بهمن با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان سخنران ویژه این همایش برگزار شد.
تجارت بین الملل و اقتصاد گردشگری سلامت، ظرفیت های طب ایرانی در ارائه آموزش های علمی، خط مشی و برنامه های کلان گردشگری سلامت، نقش اسپاها و خدمات وابسته به آن در گردشگری سلامت و تجاری سازی، حفظ و توسعه بازار در صنعت گردشگری سلامت از جمله محورهای این همایش بود که با حضور مسولین وزارتخانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی، میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و جمعی از معاونین این دو مجموعه برگزار شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این همایش به مسائل و مشکلات اصلی گردشگری سلامت در کشور و راه حل های توسعه این صنعت پرداخت و اظهار کرد: از جمله مسائل مهم این صنعت وجود فرایند مشخص برای معرفی ظرفیت ها و توانمندیهای پزشکی کشورمان در کشورهای هدف است.
دکتر محمود شبستری وجود سامانه جامع گردشگری سلامت برای ثبت ورود و خروج بیمار و پیگیری های بعدی و کنترل مسیر های نظارتی در خصوص واسطه ها ، تعرفه ها و رضایت بیماران را امری ضروری برشمرد و خاطر نشان کرد: در این راستا راه اندازی درگاه بین المللی سلامت ایران به منظور ساماندهی امور بینالملل گردشگران سلامت به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال راه اندازی است که بر اساس آن متقاضیان میتوانند از طریق آن برای دریافت خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی، غذا و دارو و پژوهش در ایران اقدام کنند.
وی با تاکید بر اینکه تمامی اعضای هیات علمی تمام وقت باید بتوانند در مراکز گردشگری سلامت دارای مجوز فعالیت داشته باشند تصریح کرد: همچنین در راستای برند سازی و الگوسازی محدود در حوزه های درمانی باید برای شهر های بزرگ و حداکثر سه تا پنج بیمارستان که در ارزشیابی سالانه وزارتی رتبه یک برتر یا یک عالی دارند، این برنامه اجرا شود و هزینه ها باید به ارز خارجی دریافت شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین پیشنهاد داد در بیمارستانهای دانشگاهی پرداخت گردشگری از کارانه پزشکان باید جدا شود و بصورت پرداخت ماهانه باشد و نکته مهم اینکه پلکان باید از این کارانه خارج شود.
در این نشست دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی قول مساعد در خصوص پیگیری پیشنهادات رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد را داد.
بازدید از غرفه های دانشگاه علوم پزشکی مشهد
همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از غرفه های دانشگاه علوم پزشکی مشهد بازدید و از تلاش های فعالان این حوزه در معرفی توانمندی های مشهد مقدس در حوزه گردشگری سلامت قدردانی کرد.
در پایان این نمایشگاه، غرفه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان غرفه نمونه معرفی و از سوی وزیر بهداشت و معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی مورد تقدیر قرار گرفت.