کسب عنوان بهترین مقاله در کنگره پزشکی هسته ای آمریکا

301.jpg - 20.95 kBدکتر آتنا آقایی استادیار گروه پزشکی هسته‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد که اخیراً در کنگره پزشکی هسته ای آمریکا با ارائه مقاله ای با موضوع اثر یُد درمانی برتغییرات هورمونی، به عنوان یکی از برگزیدگان این کنگره شناخته شده، توضیحاتی را در خصوص مقاله ارائه شده بیان کرد.

دکتر آقایی در گفتگو با وبدا با اشاره به اینکه کنگره پزشکی هسته ای آمریکا به صورت فصلی و سالانه در آمریکا برگزار می‌شود افزود: امسال مقاله ای را با موضوع اثرات ُید‌درمانی بر تغییرات هورمونی که به صورت تیمی آماده شده بود، به این کنگره ارسال کردیم که موفق به دریافت یکی از جوایز کنگره شد. این کنگره به صورت حضوری برگزار می‌شد، اما طبق مکاتباتی که ما با مسئولین کنگره داشتیم این اجازه را یافتیم که ارائه به صورت آنلاین انجام شود و من به همراه دو نفر از همکارانم از ایران به صورت آنلاین در این مراسم شرکت و از طریق پلتفرم‌های آنلاین سخنرانی مان را ارائه کردیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص مقاله ارسالی به کنگره پزشکی هسته ای امریکا گفت: این مقاله در مورد اثر یُد‌درمانی روی تغییرات هورمونی هورمون‌های جنسی و اسپرموگرام آقایان جوان مبتلا به سرطان تیروئید بود. در این مطالعه که در بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان قائم (عج) انجام شد، تاثیر یُددرمانی به عنوان یک درمان قطعی در بیماران سرطان تیروئید بر روی باروری افراد بررسی گردید و این نتیجه حاصل شد که ید‌درمانی تاثیر دائمی و مضری بر اسپرموگرام و هورمون‌های جنسی مردانه ندارد و تنها یک تغییر موقت در شش ماهه اول پس از ید درمانی را موجب میشود که این تغییر هم بعد از یک سال از درمان، به حالت قبل از درمان باز میگردد. بنابراین با قطعیت میتوان گفت که این درمان‌ها تاثیر دائمی و مضری بر باروری ندارند و بیمار پس از یک سال که از درمان او با مواد رادیواکتیو گذشت به شرایط اولیه باروری باز می گردد.

دکتر آقایی افزود: پس از بررسی‌های هیئت رئیسه کنگره، اعلام شد که مقاله ارائه شده که با مشارکت دکتر عمران عسگری از اعضای هیات علمی گروه انجام شد، به عنوان مقالات برگزیده انتخاب شده و جوایزی را دریافت کرد که از همین فرصت برای قدردانی از تمامی همکاران که در تهیه این مقاله نقش داشتند، استفاده می کنم چون قطعا هر موفقیتی به پشتوانه یک کار تیمی است. همینطور از بیمارانی که این فرصت را در اختیار ما می‌گذارند تا درمان ها برای ایشان انجام دهیم که هم آنها از این درمان‌ها استفاده می‌کنند و هم ما می‌توانیم منجر به تولید علم شویم.

وی ضمن بیان این نکته که تاکنون مشابه مقاله ای که به کنگره پزشکی هسته ای امریکا ارسال شد، در سطح ایران کار نشده افزود: در کشورهای چین و امریکا مقالات مرتبطی قبلا کار شده که البته از نظر حجم نمونه و فالو آپ یا پیگیری در سطح این مقاله نبوده است. به همین دلیل از نظر هیئت اجرایی کنگره آمریکا بسیار جذاب آمد و ایمیل‌هایی داشتم که از جزئیات مقاله پرسیده بودند و واقعاً هم نتیجه خوبی است که ما بتوانیم این امید را به بیمار بیماران بدهیم که حتی اگر مجبور شویم با دوز بالای ید رادیو اکتیو وارد پروسه درمان شویم این کار اختلال باروری در آنها ایجاد نمی‌شود.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳