انجام اعمال جراحی نادر ILP با بهره گیری از تکنیک پرفیوژن
- بازدید: 167
فلوشیپ جراحی سرطان و استادیار گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به انجام ششمین عمل جراحی نادر ILP در بیمارستان قائم (عج) گفت: این عملهای جراحی، از دو سال گذشته و با بهره گیری از تکنیک پرفیوژن در مرکز درمانی قائم (عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده است.
دکتر احسان حسنزاده حداد در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه از دو سال گذشته با همکاری گروه جراحی قلب و پیگیریهای آقای دکتر سلطانی، اعمال جراحی نادر ILP در بیمارستان قائم (عج) مشهد آغاز شده است افزود: این عمل جراحی به دلیل پیچیدگی های تکنیکی و تکنولوژی بسیار دشوار بوده و از همین رو به ندرت در سطح کشور انجام میشود.
وی در عین حال گفت: یکی از مفیدترین کارکردهای این روش برای بیمارانی است که دچار سرطانهای پوست و سارکومهای اندام بسیار پیشرفته هستند و درمان آنها معمولاً با قطع عضو همراه است، که ما میتوانیم به وسیله این تکنیک ضمن حفظ اندام فرد بیمار، پروسه درمان را برای او انجام دهیم.
دکتر حسن زاده در توضیح این تکنیک هم گفت: در واقع در این روش ما گردش خون اندام بیمار را از گردش خون سیستماتیک بدن جدا میکنیم و به عنوان مثال در انجام فرایند شیمی درمانی از این طریق، داروی شیمی درمانی با دوز بالا در داخل اندام تزریق میشود و به عبارتی این دارو صرفاً در عضو مورد نظر گردش دارد و نه تمام بدن.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تاکنون این تکنیک بر روی ۵ بیمار انجام شده و نتایج بسیار خوبی داشته است.
طَهَری کارشناس ارشد پرفیوژن نیز در فرایند این عمل جراحی با اشاره به روز جهانی پرفیوژنیست گفت: تکنیک پرفیوژن چند سالی است که از حوزه قلب فراتر رفته و در استفاده از دستگاه اکمو در امدادهای جادهای و همچنین در مسمومیتها و پیوند ریه و شیمی درمانی به کار گرفته میشود.
وی ادامه داد: در این عمل جراحی که اکنون در حال انجام است بافتی را که ما میخواهیم جداگانه شیمی درمانی کنیم، از طریق بستن یک کاف در قسمت بالای اندام و کانال کردن بخش تحتانی اندام عضو را ایزوله کرده و در واقع گردش خون آن عضو از سایر اندامها جدا میشود، با این کار ما میتوانیم از دوز بالاتری از داروی شیمیدرمانی استفاده کنیم و این کار عوارضی برای اندام حیاتی بیمار نخواهد داشت. همچنین ما قادر خواهیم بود خون بیمار را گرم کرده و با گرم کردن خون بیمار متابولیسم بافت افزایش یابد که این کار سبب جذب بهتر دارو خواهد شد.