رویکردهای قرآنی در خانواده بزرگ نظام سلامت تزایدی شده است
- بازدید: 117
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر بیست و هشتمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: رویکردهای قرآنی در طی سالهای اخیر و در بین گروههای مختلف بهویژه خانواده بزرگ نظام سلامت، تزایدی شده است.
به گزارش وب دا، دکتر علی تقیپور در آئین اختتامیه بخش آوایی برادران بیست و هشتمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: اختتامیه جشنواره قرآن و عترت امسال حال و هوای شهدایی دارد، عزیزانی که جاودانه شدند و در این محفل قرآنی نام و یاد خادم الرضا(ع)، شهید آیت الله رئیسی و هیأت همراه را گرامی میداریم، شهید عزیزی که ادامه دهنده مکتب امام و رهبری و شهیدان بهشتی، مطهری، رجایی، باهنر و سلیمانی بود و امیدواریم که همه ما بتوانیم بهخوبی ادامه دهنده راه و رسم شهدا باشیم و مسیر پرافتخار شهید رئیسی نیز تداوم یابد.
وی تصریح کرد: معتقدیم که هرکس در مسیر قرآن گام بردارد از اجر و مزد بالایی در نزد ایزدمنان برخوردار است و همه ما میدانیم که قرآن طنین اِنس و جان است و نباید این کتاب آسمانی محجور بماند.
دبیر بیست و هشتمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رویکردهای قرآنی در طی سالهای اخیر و در بین گروههای مختلف بهویژه خانواده بزرگ نظام سلامت تزایدی شده است، خاطرنشان کرد: گرچه ما این موضوع را به فال نیک میگیریم، اما معتقدیم که کافی نیست و در شرایط فعلی معتقدیم که باید در حوزه قرآن و عترت حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم و در حوزه پزشکی هم بحث انسانیت آن و همچنین موضوع بسیار مهم معنویت و سلامت مورد توجه قرار گرفته است و یکی از این دروس الهیات پزشکی بوده که کشورهای غربی به دنبال تبیین آن هستند و در اینجا ما به عنوان مسلمان باید بهتر از غربیها کار کنیم.
دکتر تقیپور افزود: کرسیهای علوم قرآنی باید توسط مسلمانان فتح شوند و بسیار خوشحالیم که چراغ آن در جمهوری اسلامی ایران در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و خانواده بزرگ نظام سلامت روشن شد.
وی با تأکید بر اینکه یکی از نکات شاخص جشنواره بیست و هشتم در حضور پررنگ دانشجویان ایرانی و غیرایرانی بود، گفت: امسال برای اولین بار حضور پرشور دانشجویان غیرایرانی را در جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتیم و بسیار خوشحالیم که با تدابیر مسئولان این وزارتخانه بخش بینالملل به این جشنواره قرآنی افزوده شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: شما چهرههای قرآنی حوزه سلامت افتخار جامعه پزشکی هستید و پرچم این حوزه با افتخار برافراشتید و باید قدرخودتان را بدانید و توصیه من به شما قرآنیها اُنس با قرآن است.
دکتر تقیپور بیان کرد: هرکس که در مسیر قرآن گام برمیدارد و به چیزی جز خدمت به مردم فکر نمیکند همواره در نزد خدا، امام رضا(ع) و اُمت قدرشناس عزیز است و نمونه بارز آن شهید جمهور آیت الله رئیسی بود که هم خادم الرضا(ع) بود و هم امام رضایی زیست و در آخر هم اجر و مزد خود را در شب ولادت با سعادت امام رضا(ع) از امام مهربانیها گرفت و تشییعها و مراسمهای باشکوه خود گواه این سخن است.
وی با ذکر این نکته که قرآن در کنار عترت معنا دارد، تأکید کرد: این جشنواره به این نامها که ثقل اکبر هستند مزین شده است و امیدواریم که همه ما همواره در پرتو قرآن و عترت باشیم و هیچگاه از این مسیر نورانی فاصله نگیریم.
سفره قرآن و عترت در خانواده بزرگ نظام سلامت فراگیرتر از قبل شده است
در این مراسم دکتر جواد باقری، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مسئول برگزاری جشنواره بیست و هشتم، بیان کرد: جمع حاضر در این محفل قرآنی نماینده بیش از ۹۰ هزار نفر رشته در ۸ بخش و ۷۱ رشته هستند که به پابوسی امام رضا(ع) مشرف شدند و خدای منان را بسیار شاکریم در مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاهها و دانشکدههای تابعه آن رویکردهای قرآنی فراگیرتر از سالهای قبل شده است.
وی اضافه کرد: در جشنواره امسال برای آنکه سفره قرآن و عترت در خانواده بزرگ نظام سلامت فراگیرتر شود افزایش تعداد بخشها و رشتهها را داشتیم، جشنوارهای که واسطه حادثه تلخ ورزقان حال و هوای متفاوتی داشت و همه حاضران در این رویداد قرآنی اعم برگزارکنندگان، شرکت کنندگان و داوران از صفات نیک و پسندیده شهید جمهور میگفتند و جا دارد که در جمع قرآنی نام و یاد شهید آیت الله رئیسی و هیأت همراه را گرامی بداریم.
مسئول برگزاری بیست و هشتمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تقدیر از میزبانی شایسته دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: در طول برگزاری این رویداد قرآنی حمایتهای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه و رؤسا، معاونان فرهنگی و دانشجویی، مدیران امور فرهنگی و مدیران حوزه قرآن و عترت تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور را داشتیم که از تمامی این عزیزان تقدیر و تشکر مینماییم.
دکتر باقری افزود: برنامهریزیهای جشنواره بیست و نهم از هماکنون و پیش از پایان جشنواره بیست و هشتم آغاز شده و از تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور میخواهیم که طرحها و برنامههای پیشنهادی خود را در راستای هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مرکز قرآن و عترت این وزارتخانه ارسال نمایند.
وی با تأکید بر اینکه امسال ۹۰ هزار و۱۸۲ نفر رشته در ۸ بخش و ۷۱ رشته شرکت کردند و مجموع آنها ۵۷ هزار و ۷۶ نفر است، گفت: این گروههای شرکت کننده شامل ۲۹۸۰ نفر در بخش اساتید، ۱۲ هزار و ۸۰۲ نفر در بخش دانشجویی و ۴۱ هزار و ۲۹۴ نفر در بخش کارمندان بوده است.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: همچنین از مجموع شرکت کنندگان در این رویداد قرآنی ۹۱۰۳ نفر در بخش ویژه، ۲۱۴ نفر در بخش تواشیح، ۱۰ هزار و یک نفر در بخش هنری، ۴۵ هزار و ۲۶۳ نفر در بخش معارفی، ۱۹۶۸ نفر در بخش فناوری، ۴۶۱۵ نفر در بخش پژوهشی، ۳۸۰۱ نفر در بخش ادبی و ۱۵ هزار و ۲۱۷ نفر در بخش آوایی بودند.
برگزاری رویدادهای قرآنی مقدمهای برای چنگ زدن به دامن قرآن است
همچنین حجتالاسلام مهدی فاطمیپور، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور هم در این مراسم، گفت: قرآن از جایگاه رفیعی برخوردار بوده و هست و خادمان قرآنی هم به واسطه حرکت در این مسیر نورانی از چنین جایگاهی برخوردار هستند و امیدواریم تا آخرین لحظه عمر همواره در مسیر قرآن و عترت گام برداریم و ثانیهای از این مسیر فاصله نگیریم.
وی با اشاره به اینکه در این روزها در سوگ فراق عزیزانی هستیم که مطابق با دستورات قرآنی به مردم خدمت کردند، بیان کرد: شهادت تنها معرکه و میدان نبرد نیست و کسانی همچون شهید آیت الله رئیسی و یاران همراهش که در مسیر خدمت به مردم جان خود را از دست دادند اجر و مزدشان از شهادت کمتر نیست و این عزیزان شهید زیستند و در آخر هم شهید شدند و اجر و مزد خود را با شهادت گرفتند.
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور با ذکر این نکته که شهید آیت الله رئیسی یک خادم قرآنی بود و در طول دوران مسئولیتی خود در مجموعههای مختلف، ثانیهای از مسیر قرآن و عترت فاصله نگرفت، تأکید کرد: همه ما باید در عمل، قرآنی و خادم قرآن باشیم و باید ظاهر و باطن زندگیمان قرآنی باشد و سبک زندگی قرآنی به معنای واقعی در زندگیمان پیادهسازی شده باشد.
حجتالاسلام فاطمیپور اضافه کرد: باید مراقب باشیم که فریب کلمه خادم قرآن بودن را نخوریم و به خودمان مغرور نشویم و اگر اُنس با قرآن را همواره و در تمامی شرایط در زندگیهای کاری و خانوادگیمان داشته باشیم دچار لغزش نخواهیم شد و از این مسیر نورانی فاصله نخواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه پذیرش توبه یک سنت الهی است، خاطرنشان کرد: کسی که در مهلت آزمایش توبه میکند کارش را درست انجام داده است، اما توبهای که به لحظه آخر عمر و زمان مرگ است فاقد ارزش بوده و همانند توبه زمان قبل از آن ارزشمند نیست.
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور تصریح کرد: برگزاری رویدادهای قرآنی مقدمهای برای چنگ زدن به دامن قرآن است و باید از این فرصتهای ناب بهطور ویژه استفاده نماییم.
حجتالاسلام فاطمیپور تأکید کرد: گفتار و رفتار قرآنی ما باید زبانزد باشد و در چهرههای قرآنی باید حرف و عمل یکی باشد.
وی بیان کرد: اگر میخواهیم که به کسی توصیه قرآنی بکنیم باید ابتدا خود عامل به آن باشیم، نه آنکه حرفمان با عملمان یکسان نباشد و وقتی که این دو متفاوت از هم باشد قطعاً سخنمان در فرد مخاطبمان هم اثرپذیری لازم را نخواهد داشت.
مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان بخش آوایی بیست و هشتمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت صبح امروز چهارشنبه ۹ خرداد ماه در سالن اجتماعات شهید مطهری مجتمع شهدای سلامت در مشهد مقدس برگزار شد.
پخش کلیپ قرآنی از صحبتهای مقام معظم رهبری، تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط نفر اول قرائت تحقیق دانشجویان، آیین ورود خدام حرم رضوی با پرچم و مداحی و صلاوت خاصه امام رضا(ع)، خیرمقدم دکتر شبستری رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پخش کلیپی ازشهید جمهور آیت الله رئیسی، ارائه گزارشی از جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت توسط دکتر باقری رئیس مرکز قرآن و عترت این وزارتخانه از جمله برنامه های مراسم اختتامیه بخش آوایی در بخش برادران بود.
همچنین پخش کلیپ مستندی از مسابقات بخش آوایی برادران، نماهنگ شهید جمهور با صدای آقای چمنی و تقدیر از برگزیدگان در بخش های مختلف از جمله دیگر برنامه های این مراسم بود.
تقدیر از نفرات مقام آور بخش آوایی در رشته های سخنوری، اذان، دعاخوانی، مداحی و نیز تقدیر نفرات برگزیده حفظ قرآن کریم و نیز اهدای جوایز به برندگان رشته ترتیل، تحقیق و حفظ کل قرآن کریم از دیگر برنامه های این مراسم بود.