دیپلماسی سلامت یکی از ارکان دستیابی به مرجعیت علمی است
- بازدید: 146
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: دیپلماسی سلامت یکی از ارکان رسیدن به مرجعیت علمی به شمار می رود و باید در این زمینه فعالیتهای قابل توجهی داشته باشیم.
به گزارش وب دا، دکتر یونس پناهی در آئین اختتامیه بخش غیرآوایی بیست و هشتمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: در مسیر توسعه دیپلماسی علمی سلامت رویکردهای مختلفی وجود دارد، اما بدون تردید گسترش تعاملات در قالب چارچوبهای کارآمد از همه مهمتر است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دیپلماسی سلامت در دوران شیوع ویروس کووید ۱۹ بیش از همیشه اثرگذار بود، خاطرنشان کرد: همچنین معتقدیم که در آینده هم باید در جهت کنترل آسیبهای جهانی سلامت به موضوع بسیار مهم دیپلماسی سلامت به عنوان یک اصل توجه شود.
دکتر پناهی با اشاره به تقویت دیپلماسی سلامت در دولت مردمی سیزدهم، بیان کرد: معتقدیم که باید دیپلماسی سلامت در کشور را رشد و توسعه داد تا که بتوانیم تمامی منافع مان را در زمان ارتباطات و همکاریهای دیپلماسی با دیگر کشورها محققق کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه دیپلماسی سلامت باید از ظرفیت دانشگاهها در راستای رسیدن به رشد قابل توجه در این حوزه به نحو احسن استفاده شود، بیان کرد: موضوع دیپلماسی علمی و دیپلمات بودن در علم موضوعی مهم و تاثیرگذار است و شهید دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دولت مردمی سیزدهم در این موضوع فردی قوی و منسجم و دارای فهم و دانش بالات بود و شما دیدید در دولت مردمی شهید آیت الله رئیسی بحران کرونا به خوبی کنترل شد و با دیپلماسی علمی که در این دولت وجود داشت در زمینه ورود واکسن کرونا به کشور و همچنین تولید نمونههای داخلی آن موفق عمل کردیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خطاب به شرکت کنندگان و فعالان قرآنی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی، گفت: شما محققان علوم قرآنی که از اقشار دانشجو، کارمند و اساتید دانشگاههای علوم پزشکی به شمار میروید باید در مسیر تولید علم، تهیه و انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه علوم قرآنی و سلامت از هیچ تلاشی دریغ نکنید. دکتر پناهی تصریح کرد: بدون شک تولید مقالات علمی و پژوهشی در زمینه معارف قرآنی و اسلامی و معرفی شخصیتهای علمی، جهادی و قهرمانان شهید از جمله شهید سلیمانی و انتشار این مقالات در عرصههای بینالمللی میتواند ما را به مرجعیت علمی قوی برساند.
وی اضافه کرد: دیپلماسی علمی یکی از شرایط لازم برای مرجع شدن است که شما محققان و کنشگران عرصه قرآنی در دانشگاهها باید در این زمینه حرکت قابل جهشی داشته باشید.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه برگزاری جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت طی سالهای گذشته را باید به فال نیک گرفت، گفت: خدا را شاکریم که این جشنواره با برگزاری ۲۸ دوره به بلوغ کامل رسیده و رقابت شما عزیزان در رشتههای مختلف در قالب این جشنواره، کار بسیار ارزشمندی است که باید تداوم داشته باشد.
دکتر پناهی بر لزوم راهاندازی مراکز تحقیقات میان رشتهای قرآن و سلامت در نقاط مختلف کشور تاکید کرد و گفت: دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی که زیرساختهای لازم برای تشکیل مراکز تحقیقات بین رشتهای قرآن و سلامت را دارند باید پیشقدم در این مسیر باشند تا که بقیه هم بتوانند در این مسیر حرکت کنند.
وی افزود: همچنین در خصوص رشد علوم قرآنی در شورای معاونان هم جلسات متعددی تشکیل میشود و در این رابطه مقام عالی وزارت هم تاکید زیادی بر تحقیقات علوم قرآنی و سلامت دارد و در همین راستا بین ۳ تا ۵ درصد بودجه تحقیقاتی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی به پژوهشهای علوم قرآنی و سلامت اختصاص یافته و یکی از برنامههای جدی ما در این خصوص تقویت مراکز تحقیقات بین رشتهای قرآن و سلامت است.
قرآن نسخه شفابخش همه بیماریها، مشکلات و آسیبهای جامعه جهانی امروز است
در این مراسم دکتر جواد باقری، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: قرآن کریم جوامع را از بدبختی نجات و به سمت خوشبختی سوق و هدایت میکند و توصیه من به شما فعالان عرصه قرآن و عترت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و شرکت کنندگان در این محفل بزرگ قرآنی این است که همواره با قرآن و عترت اُنس داشته باشید.
وی افزود: یکی از کارهای شاخص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت مردمی سیزدهم روی موضوع پژوهشهای قرآنی بود و معتقدیم تلاشهایی که در مسیر ترویج و رشد علوم قرآنی در جامعه دانشگاهی ستودنی است و خوشبختانه شاهد هستیم پژوهشهای علمی مختلف در عرصه قرآنی از سوی جامعه دانشگاهی به نتیجه رسیده است.
مسئول برگزاری بیست و هشتمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به دانشجویان اروپایی و آمریکایی، بیان کرد: نامه مهم ایشان به دانشجویان منشا تحولات عظیم اروپا و آمریکا خواهد شد و معظم له در این نامه خطاب به این جوانان بر لزوم پناه آوردن به قرآن کریم تاکید کردند و فرمودند که استقامت و ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از مظلوم یکی از پیامهای بزرگ قرآن در عرصه جهانی است.
دکتر باقری اضافه کرد: نامه مقام معظم رهبری به دانشجویان و جوانان کشورهای غربی و آمریکایی سبب بلوغ فکری و انسان دوستی دانشجویان میشود و این نتیجه تداوم گفتمان انقلاب اسلامی در دانشگاههای آمریکایی است.
وی تاکید کرد: من به عنوان خادم جامعه قرآنی نظام سلامت، امیدوارم که با مقاومت و ایستادگی مردم غزه و محور مقاومت بهزودی زود شاهد نابودی رژیم غاصب صهیونیستی و فروپاشی این رژیم جعلی باشیم؛ همچنین معتقدیم که مبارزات عدالتخواهان دانشجویان آمریکایی در حمایت از مظلومان جهان به سایر دانشگاهها خواهد رسید.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به رشد چشمگیر شرکت کنندگان در بیست و هشتمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت نسبت به سالهای قبل، تصریح کرد: امسال به نسبت سالهای قبل رشد قابل توجهی به لحاظ کمی در بخشهای مختلف در ۳ رده اساتید، دانشجویان و کارکنان داشتیم که در جای خود بی سابقه بوده است.
دکتر باقری خاطرنشان کرد: در ۸ بخش جشنواره قرآن و عترت بیست و هشتم و در ۷۱ رشته مختلف، ۹۰ هزار نفر رشته ثبت نام در ۳ رده اساتید، کارکنان و دانشجویان صورت گرفته که رکوردی بی سابقه محسوب میشود.
وی با ذکر این نکته که در میان فعالان حوزه سلامت نخبگان قرآنی زیادی در تمامی نقاط کشور داریم، تاکید کرد: در سطح کشور ۲۵۵ هزار دانشجو، ۲۱ هزار عضو هیات علمی و ۴۵۰ هزار کارمند در دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی داریم که جمع آن معادل ۲۸ درصد مجموع اعضای خانواده بزرگ نظام سلامت در این رویداد قرآنی است.
ویژگی بارز شهید آیت الله رئیسی در حمایت برنامهها و فعالیتهای قرآنی بود
همچنین حجت الاسلام مهدی شجاع، مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی هم در این مراسم، گفت: شهید آیت الله رئیسی تنها رئیس جمهوری بود که در مراسمهای قرآنی اعم از تکریم خادمان، نمایشگاه قرآن، مسابقات بینالمللی حضور مداومی داشت و در دورانی هم که تولیت آستان قدس رضوی بود نیز نگاه ویژهای در زمینه قرآنی حرم مطهر رضوی داشت.
وی افزود: شهید آیت الله رئیسی روحیه پاک و صفای باطن یک انسان کامل را داشت و این را میتوانستیم واقعاً به عینه در چهره و رفتار این شهید والامقام ببینیم.
مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی با ذکر این نکته که بنده تا به حال شخصیت و مسئولی همانند شهید آیت الله رئیسی ندیدم که اینقدر اهل قرآن باشد، تاکید کرد: این شهید بزرگوار اهمیت زیادی به کسانی که در فضای قرآن فعالیت داشتند قائل بود برایش بسیار مهم بود که از جوانی که در مسابقات قرآنی شرکت کرده و افتخارآفرین شده بهطور ویژه حمایت شود.
حجتالاسلام شجاع با تاکید بر اینکه شهید آیت الله رئیسی نسبت به فعالیتهای قرآنی دغدغه داشت، گفت: ما در زمان تولیتی این شهید عزیز در آستان قدس رضوی شاهد رشد کیفی و کمی فعالیتهای قرآنی در حرم مطهر رضوی بودیم و به معنای واقعی حمایتهای این چهره مردمی را در کارهای قرآنی میدیدم.
وی افزود: فعالیتهای قرآنی در حرم مطهر رضوی بخشهای مختلفی داشت و از جمله محافل قرآنی و بخش تبلیغی و ترویجی که با حمایت شهید آیت الله رئیسی گسترش یافت برنامههای آموزشی و کلاسهای قرآن بود و در همان مقطع ۳ هزار نخبه قرآنی تربیت شدند و این عدد در سال بعد از آن رشدی ۳ برابری داشت و به ۹ هزار نفر افزایش پیدا کرد.
مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی بیان کرد: شهید آیت الله رئیسی برای رشد بیشتر فعالیتهای قرآنی تمامی مکانهای خاص حرم مطهر رضوی را که قابلیت برگزاری جلسه و کلاس قرآن داشت در اختیار دارالقرآن میگذاشت تا از آنجا برای محافل قرآنی استفاده شو و هر جا هم که دچار مشکل میشدیم یا مانعی پیش میآمد بلافاصله آن مشکل را برطرف میکرد.