بازچرخانی تجهیزات پزشکی به ارزش سرمایه ای حدود 12 میلیارد تومان
- بازدید: 138
مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به راهاندازی مرکز تحقیق و توسعه تجهیزات پزشکی در این دانشگاه اظهار کرد: با تلاش های انجام شده تجهیزات پزشکی که به دلیل نقص از چرخه خدمت رسانی خارج شده بودند به ارزش سرمایهای حدود 12 میلیارد تومان بازچرخانی شده است.
مهندس عباس ایزدی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه امروزه اهمیت تجهیزات و اقلام پزشکی در نظام سلامت بر کسی پوشیده نیست که با پیشرفت فناوری و ساخت تجهیزات پزشکی جدید، سرمایه و هزینه زیادي از بخش بهداشت و درمان در این بخش صرف میشود، خاطر نشان کرد: استفاده از تجهیزات پزشکی علاوه بر اهداف پزشکی میتواند با هدف افزایش بهرهوري، سهولت انجام امور، کاهش بار کاري پرسنل و کاهش خطرهاي احتمالی براي پرسنل و بیماران به کار رود.
وی با بیان اینکه اطمینان از کارکرد صحیح و موثر تجهیزات پزشکی از اهمیت ویژهاي برخوردار است، تصریح کرد: از همین رو برنامه دقیق، مدون و کلان در عرصه مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی احساس می شود.
مهندس ایزدی با بیان اینکه از دیدگاه بسیاري از صاحبنظران و مسئولان امر تجهیزات پزشکی همه ساله بیش از 30 درصد از هزینههاي هر تخت بیمارستانی را به خود اختصاص میدهد، گفت: ارزش ریالی تجهیزات پزشکی مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بسیار زیاد است که این مهم اهمیت حفظ، نگهداری و احیا تجهیزات را با توجه به قیمت بالای آنها دوچندان میکند.
مهندس ایزدی با اشاره به اینکه شرایط کنونی کشور و وجود تحریمها و اثرگذاری آن بر روی کاهش منابع جهت تأمین تجهیزات پزشکی، وجود مرکزی به منظور بازسازی تجهیزات فرسوده و بازچرخانی آنها به مراکز درمانی ضروری است، عنوان کرد: در صورت تأمین فضای فیزیکی مناسب و جذب نیروهای متخصص، امکان توسعه این مرکز میسر میباشد که منجر به حفظ منابع و اثربخشی بالایی در تجهیزات پزشکی سرمایه ای دانشگاه خواهد شد.
وی گفت: شواهد بیانگر آن است که عدم توجه به اصول صحیح مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی، باعث از رده خارج شدن تعداد زیادی از تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی دانشگاه شده و با توجه به کمبود منابع و موضوع تحریمهای ظالمانه بایستی با فرآیند بازسازی تجهیزات پزشکی هزینه گزاف تعویض و تعمیر تجهیزات را در مراکز درمانی و خصوصاً بیمارستانها کاهش داد. در این شرایط، وجود مرکزی برای بازسازی و احیای تجهیزات معیوب و اسقاط و استفاده مجدد در چرخه درمان ضروری به نظر می رسد. علاوه بر این، تامین دستگاههای مورد نیاز سایر مراکز درمانی از این طریق میسر خواهد شد.