مرکز تحقیقات آلرژی مشهد تنها مرکزی است که موافقت بین‌المللی مطالعات کهیر مزمن را دارد

0640.jpg - 12.23 kBمتخصص آسم و آلرژی و عضو هیأت علمی گروه آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مرکز تحقیقات آلرژی مشهد تنها مرکزی در کل کشور است که موافقت بین‌المللی مطالعات کهیر مزمن را دارد.

دکتر مریم خوشخوی در گفتگو با وبدا، اظهار کرد: بیماری کهیر به صورت ضایعات خارش دار و تورم و قرمزی در اطراف آن است که معمولاً گذرا هم بوده و مدتی روی بدن وجود دارد و سپس محو می‌شود، چنانچه این حالت کمتر از 6 هفته به طول انجامد کهیر حاد و بیشتر از آن کهیر مزمن نامیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کهیر حاد به علت‌های غذایی و دارویی به وجود می‌آید و بیماری‌های ویروسی و گاهی هم دلیل آن ناشناخته است، بیان کرد: چنین وضعیتی معمولاً نیاز به بررسی خاصی ندارد و با توجه به شرح حال بیمار تست پوستی پیریک انجام می‌شود تا که به تشخیص علت بیماری کمک کند.

عضو مرکز تحقیقات آسم و آلرژی مشهد با ذکر این نکته که کهیر حاد 20 درصد جمعیت را در بر می‌گیرد، تأکید کرد: کهیر مزمن به 2 دسته خودبه‌خودی و القایی تقسیم می‌شود که کهیر مزمن خودبه‌خودی بدون هیچ علت خارجی رخ می‌دهد، اما کهیر مزمن القایی ممکن است که به دلایل فیزیکی و غیرفیزیکی به وجود آید که موارد با کهیر فیزیکی به دلیل فشار روی پای خود می‌ایستند و کف پا کهیر می‌زند و یا اینکه به علت سرما وارد هوای سرد می‌شود و کهیر می‌زند.

دکتر خوشخوی اضافه کرد: همچنین کهیر غیرفیزیکی مثل کهیر کولینرژیک بوده و وقتی که فرد فعالیت می‌کند این اتفاق رخ می‌دهد و در زمانی که ورزش می‌کند دچار کهیر می‌شود و یا اینکه دستش به آب می‌خورد و کهیر می‌زند.

وی تصریح کرد: کهیر مزمن بر خلاف کهیر حاد نیاز به هیچ تست تشخیصی آلرژی مثل تست پیریک ندارد و در کهیر مزمن هم تنها در صورتی که بیمار خودش بیان کند هر بار یک غذایی را می‌خورد کهیر می‌زند، یعنی اینکه شرح حال تکرار شود و این وضعیت باز هم باشد و در این شرایط تست آلرژی و غذایی انجام می‌شود، اما به طور معمول به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، زیرا بدن علیه خود در این بیماری آلرژی دارد و فعالیت می‌کند و مکانیزم آن بر خلاف آنچه دیگران فکر می‌کنند آلرژی غذایی نیست.

متخصص آسم و آلرژی افزود: همیشه از دُز معمول آنتی‌هیستامین‌های نسل 2 که خواب‌آور نیستند استفاده می‌شوند و دُز بالای آن برای همه توصیه نمی‌شود، چون در عملکرد روزمره فرد اختلال ایجاد می‌کند و بعد از اینکه فرد دُز معمول را مصرف کرد و پاسخ نداد باید حتماً به فوق تخصص آلرژی یا متخصص پوست مراجعه کند تا که با نظر آنها دُز آنتی هیستامین را افزایش داد و در صورت عدم پاسخ به درمان در مرحله بعد استفاده از داروهای بایولوژیک تحت نظر یک متخصص تجویز شود.

دکتر خوشخوی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات آلرژی مشهد تنها مرکزی در کل کشور است که موافقت بین‌المللی مطالعات کهیر مزمن را دارد، بیان کرد: ما توانتسیم ریجستری کهیر مزمن داشته باشیم که با ریجستری کهیر بین‌المللی ارتباط دارد و تاکنون مقالات زیادی هم از این ریجستری در مجلات زیاد Q1 و Q2 به چاپ رسیده است، حتی 2 بار تأیید در سال های 2020 و 2023 از طرف مرکز چریت در برلین که این نت ورک بین المللی را هدایت می‌کند به مرکز ما داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: 48 کشور در کل دنیا عضو این نت ورک هستند و 186 مرکز هم عضو این نت ورک بین‌المللی هستند که این مراکز مطالعات کهیر مزمن را انجام می‌دهند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳