برگزاری نشست هم‌اندیشی مدیران امور شاهد و ایثارگر در مشهد

همایش مدیران امور شاهد و ایثارگر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش وب دا، این همایش طی روزهای 11 و 12 آذر ماه در مجتمع شهدای سلامت برگزار می شود و به دلیل اهمیت موضوعات مرتبط با دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه‌های علوم پزشکی، آسیب‌شناسی برنامه‌های فعلی و ضرورت تدوین و اجرای فعالیت‌ها و اقدامات مؤثر در ارتقاء توانمندی‌های این عزیزان، در این هم‌اندیشی اقداماتی از قبیل طرح همیار آموزشی، طرح تقویت بنیه علمی و ارتقاء مهارت‌آموزی و توانمندسازی دانشجویان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

۳۸ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجوی شاهد و ایثارگر در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در حال تحصیل هستند

در این نشست دکتر رضا البرزی، مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: راس فعالیت‌های اداره کل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سطح وزارتخانه و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های تابعه طبق فرامین امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری حمایت از خانواده‌های معزز شهدا و ایثارگران است و معتقدیم که باید نگاهی ویژه در موضوعات تهذیب، تحصیل و ورزش بشود.

وی افزود: اگر حمایت خوبی در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی از دانشجویان شاهد و ایثارگر که ۲۰ درصد مجموع دانشجویان این دانشگاه‌ها را شامل می‌شوند با نتایج بهتری در آینده کاری آنها مواجه خواهیم بود و ما داریم افراد متخصص و توانمند زیادی که در زمره این گروه از خانواده‌ها هستند و به عنوان یک نیروی موثر و تاثیرگذار در مجموعه کاری خود خدمت‌رسانی می‌کنند.

مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در ۲ سال اخیر کارهای خوبی در حوزه شاهد و ایثارگر انجام شد که از جمله آنها می‌توان به طرح‌های استاد مشاور، همیار دانشجو، معتمدان معین، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برگزاری نشست فرهنگی فعالان حوزه شاهد و ایثارگر، برگزاری نشست هم‌اندیشی افزایش اعتبارات حوزه شاهد و ایثارگر اشاره کرد.

وی تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه اعتبارات خوبی در حوزه شاهد و ایثارگر دیده شد که البته تاکنون ۳۰ درصد آن پرداخت شده، اما این کار در برنامه هفتم توسعه انجام نشده و ما خواستار نگاهی ویژه در حوزه شاهد و ایثارگر هستیم.

مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در طول ۴ دهه اخیر روی بحث ۴ تا ۵ درصد دانشجویان با مشکلات آموزشی همچون فرزندان جانبازان اعصاب و روان مواجه بودیم و خواستار حمایت بیشتر از این گروه از دانشجویان و همچنین معرفی هرچه بهتر ۸۰ درصد این گروه از دانشجویان که جزء نخبگان علمی، آموزشی و پژوهشی‌اند هستیم.

استفاده از ظرفیت دانشجویان شاهد و ایثارگر به عنوان یک دانشجوی الگو همواره مورد تاکید بوده و هست

در ادامه این نشست دکتر حمید اکبری، مشاور معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه شاهد و ایثارگر، بیان کرد: اکثر دانشجویان حوزه شاهد و ایثارگر از توان علمی بالایی برخوردار هستند و تعداد اندکی هم که با مشکلاتی مواجه هستند مورد حمایت قرار گرفتند تا که در سطح علمی شاهد کیفیت پایین علمی‌شان نباشیم.

وی خاطرنشان کرد: تربیت یک نیروی مفید، کارآمد و متدین از جمله مهمترین وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و معتقدیم آنچیزی که دانشجو یاد می‌گیرد از رفتار و عمل ما در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه شاهد و ایثارگر بوده است.

مشاور معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه شاهد و ایثارگر با ذکر این نکته که مسئولان حوزه شاهد و ایثارگر قسمتی مهم از بار کاری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی را به‌دوش می‌کشند، تاکید کرد: ما همواره معتقدیم که نقش این افراد در تحصیل بی‌دغدغه دانشجویان شاهد و ایثارگر کلیدی بوده و هست.

دکتر اکبری افزود: دانشجویی که وارد محیط دانشگاه می‌شود خیلی دوست ندارد که جدای از بقیه دیده شود و به نوعی انگشت‌نما شود، اما وظیفه داریم از این گروه از دانشجویان که خانواده‌ها‌یشان جزء افتخارات کشور عزیزمان هستند داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه همه مسائل دوران تحصیل علم و درس نیست، گفت: ما باید همواره از ظرفیت دانشجویان شاهد و ایثارگر به عنوان یک دانشجوی الگو برای دیگر دانشجویان استفاده کنیم، دانشجویانی که بسیار از آنها جزء نخبگان هستند و بسیاری از این افراد از سهمیه خود استفاده نکرده‌اند.

دکتر اکبری اضافه کرد: ما داشتیم موارد زیادی را که جزء خانواده شاهد و ایثارگر هستند و از سهمیه خود در کنکور سراسری هم استفاده نکرده‌اند و یکی از این افراد فرزند یکی از شهدای عزیزی بود که بدون سهمیه شرکت کرد و موفق به کسب رتبه ۳۶ کنکور سراسری در رشته علوم تجربی شد و در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور پذیرفته شد.

وی خاطرنشان کرد: باید در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور مسائل علمی، فرهنگی، تربیتی و معنوی به‌خوبی دیده شود و معتقدیم که در این حوزه می‌توان از ظرفیت نیروهای توانمند حوزه شاهد و ایثارگر به نحو احسن استفاده کرد.

فرزندان شهدا و ایثارگران امانت‌های عزیزانی هستند که جانشان را در راه حفظ و آبادانی این سرزمین تقدیم کرده‌اند

دکتر علی تقی پور معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه فرزندان شهدا و ایثارگران امانت‌های عزیزانی هستند که جانشان را در راه حفظ و آبادانی این سرزمین تقدیم کرده‌اند، بیان کرد: ما معتقدیم که اگر حمایت درست از دانشجویانی که نیازمند حمایت ما هستند صورت پذیرد نتیجه خوبی در آینده کاری و تحصیلی آن فرد حاصل خواهد شد.

وی با ذکر این ‌نکته که چتر حمایتی پدر در خانواده در موفقیت فرزندان بسیار حائزاهمیت بوده و هست، تاکید کرد: کسانی همچون فرزندان معزز شهدای والامقام که از این نعمت محروم هستند باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرند و پیشنهاد می‌کنیم که خدمات آموزشی و رفاهی این گروه از دانشجویان به‌طور ویژه دیده شود و ما این کار را در خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با وجود کمبود فضای خوابگاهی انجام می‌دهیم و به سایر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی هم پیشنهاد انجام این کار موثر را انجام بدهند.

نیازمند یک تجدید نظر در درصد ظرفیت‌ سهمیه دانشجویان شاهد و ایثارگر هستیم

همچنین دکتر سید روح‌الله هاشمی‌نژاد، مدیر امور شاهد و ایثارگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: در طی ۲ روز نشست هم‌اندیشی مدیران امور شاهد و ایثارگر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور در مشهد برنامه‌های متعدی پیش بینی شده و در کنار برگزاری جلسات تخصصی، برنامه‌های فرهنگی، تفریحی و زیارتی هم برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: یکی از کارهای خوبی در حوزه خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با حمایت معاون فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه انجام شده حمایت از دانشجویان شاهد و ایثارگر مشهدی و با وجود کمبود فضای خوابگاهی بوده تا که از داشتن محیطی آرام جهت تحصیل برخوردار باشند.

مدیر امور شاهد و ایثارگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این ‌برنامه اگر جزء دستورالعمل‌های وزارتخانه‌ای قرار بگیرد مدیران شاهد و ایثارگر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور می‌توانند خدمات‌رسانی بهتری به این گروه از دانشجویان داشته باشند.

وی تاکید کرد: باید بودجه مناسبی در حوزه شاهد و ایثارگر دیده شود تا که برنامه‌های مرتبط با این حوزه مثمرثمرتر باشد و دلگرمی خوبی نیز هم در دانشجویان شاهد و ایثارگر و هم در فعالان و خدمتگزاران این حوزه ایجاد شود.

در این نشست مدیران امور شاهد و ایثارگر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌های اجرا شده در مجموعه کاری خود در حوزه شاهد و ایثارگر خواستار رسیدگی بیشتر به دانشجویان شاهد و ایثارگر، تخصیص اعتبارات بیشتر در این حوزه، شناسایی و معرفی الگوهای خوب به اساتید و مدیران در جهت شناسایی و رفع مشکلات دانشجویان شاهد و ایثارگر و جلوگیری از وقوع مشکلات پیچیده در آنان و نیز توجه بیشتر به نیازهای این گروه از دانشجویان شدند.

نشست هم‌اندیشی مدیران امور شاهد و ایثارگر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در روزهای یکشنبه و دوشنبه، یازدهم و دوازدهم آذر ماه سال ۱۴۰۳ و با حضور مدیرکل و مسئولان اداره کل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران امور شاهد و ایثارگر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های تابعه این وزارتخانه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار شهید سلیمانی مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار می‌شود.

0833.jpg - 115.65 kB

0831.jpg - 119.15 kB

0832.jpg - 101.30 kB

0829.jpg - 95.76 kB

0830.jpg - 125.77 kB

0834.jpg - 125.77 kB

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳