گزارشی از مراسم اختتامیه هفته پژوهش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 414
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: موضوع بالین باید بیش از پیش در حوزه پژوهش ورود نماید تا آن اثرپذیری مطلوب در این بخش بهخوبی دیده شود.
به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در آئین اختتامیه جشنواره هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: کارهای خوبی که در طی یک سال اخیر در حوزه پژوهش صورت پذیرفته از تاثیرگذاریهای بسیارخوبی همراه بوده و جا دارد که از تلاشهای صورت گرفته در معاونت پژوهش و فناوری تقدیر و تشکر نماییم.
وی تصریح کرد: ما بر نیازهای تمامی معاونتها از جمله معاونت پژوهش و فناوری واقف هستیم، اما باید بگوییم که بدهیهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور ۹۴ هزار میلیارد تومان بوده که ۵.۵ هزار میلیارد تومان آن بدهیهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که در حوزههای دارو، درمان، بهداشت و غیره بوده و مقرر گردیده در سال آینده ۸۰ هزار میلیارد تومان جهت پرداخت این بدهیها تخصیص یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین باید اشاره کنیم که بدهیهای سنگین بیمهها به دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم هست و اگر این مبالغ پرداخت شود میتوانیم سهم حوزههای مختلف را پرداخت کنیم و ۲ درصد آن را هم به پژوهش اختصاص دهیم.
دکتر شبستری افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک مجموعه بسیار بزرگ است و باید در تخصیص منابع مالی تمامی حوزهها و معاونتها را دید و بهطور مثال اگر تمامی منابع به موضوعات بهداشت و درمان تخصیص یابند، سایر حوزهها دچار چالش و آسیب میشوند.
وی در خصوص طرحهای پیشنهادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در موضوع مولدسازی، گفت: ما ۲ طرح پیشنهادی در موضوع مولدسازی داشتیم که یکی از آنها ساخت پارک علم و فناوری شماره ۲ با ۵۴ هکتار بوده ؛ همچنین طرح بازسازی و نوسازی واحدهای با عمر بیش از ۱۰ سال را هم داشتیم و در کنار آن بر تامین تجهیزات موردنیاز تاکید داشتیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: ما معتقدیم که موضوع بالین باید بیش از پیش در حوزه پژوهش ورود نماید تا آن اثرپذیری مطلوب در این بخش بهخوبی دیده شود.
دکتر شبستری اضافه کرد: نکته بسیار مهم دیگر در موضوع نقش تاثیرگذار هوش مصنوعی در حوزه سلامت بوده و در آخرین اقدام صورت گرفته برگزاری کنگره بینالمللی تاثیرات هوش مصنوعی در موضوع قلب را با همکاری مجموعه کاسپین داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: ما از تمامی حوزهها از جمله پژوهش حمایت میکنیم و معتقدیم زمانی یک کار آموزشی، بهداشتی و درمانی اثرگذار است که قبل از آن یک پژوهش عمیق و کاربردی انجام شده باشد.
نقش بسیار مهم پژوهش در حوزه سلامت بر هیچکس پوشیده نیست
همچنین دکتر علی خاجی، دبیر اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این مراسم، گفت: پژوهش امری بیبدیل در تمامی حوزهها از جمله حوزه سلامت بوده و این موضوع پرکاربرد و نقش بسیار مهم آن بر هیچکس پوشیده نیست و معتقدیم انجام تمامی پژوهشها باید مبتنی بر رعایت اخلاق باشد.
وی افزود: ما به پژوهشگران توصیه میکنیم که قبل از شروع کار یک تحقیقاتی ابتدا مقالهای آماده نموده و آن را بهخوبی و حداقل به مدت ۲۰ دقیقه مطالعه نماییم و اگر قابلیت اجرا داشت وارد مراحل بعدی شویم.
دکتر خاجی اضافه کرد: پژوهشگر موظف است قبل از انتشار مقاله دستورالعملهای آن مطالعه نموده و طبق این دستورالعملها عمل نماید و ناخواسته مرتکب خطا و تخلف نشود و در اینجا چیزی به نام عمد و یا غیرعمد نداریم و اینگونه نیست که بگوییم چون غیرعمد است تخلف به حساب نمیآید، مانند رد شدن از چراغ قرمز که ثبت جریمه را برای فرد متخلف دارد و به عمد یا غیرعمد بودن حرکت فرد راننده و عدم توقفش در پشت این چراغ نگاه نمیکند.
دبیر اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: کوچکترین اشتباه با استرداد و یا سلب اعتبار همراه است و همانطور که اشاره شد در چنین مواقعی به عمد یا غیرعمد بودن خطای صورت گرفته نگاه نمیشود، موضوعی که در تمامی کشورهای دنیا اجرا میشود و اینگونه نیست که بگوییم تنها مختص ایران است و به همین جهت از تمامی پژوهشگران میخواهیم قبل از انجام پژوهش و همچنین قبل از انتشار دقتها و مطالعات موردنیاز را داشته باشند تا که ناخواسته مرتکب خطا نشوند.
دکتر خاجی افزود: همچنین در مقالات دانشجویی هم باید ضمن ثبت اسامی و در این خصوص رعایت مسائل حقوقی بر این موضوع تاکید داریم و اینکه نام نفر اول درج شده نام یک فرد دانشجو باشد.
وی در پایان گفت: در جلسات کارگروه اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همواره بر رعایت اخلاق در پژوهش و حمایت از پژوهشگران اخلاقمحور تاکید شده است.
باید عنوان یک بازیگر مهم اجتماعی در عمل و بهخوبی در حوزه سلامت نقشآفرینی نماییم
در این مراسم دکتر محسن تفقدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک دانشگاه نسل ۳ بوده و یکی از معاونتهای فعال این مجموعه معاونت پژوهش و فناوری بوده و در طی ۱۰ سال اخیر کارهای خوبی در این معاونت با همکاری ریاست و معاونان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.
وی افزود: در کنار پژوهشهای انجام شده رجیستری موفق انجام شده را هم به تعداد ۸۲ مورد داشتهایم و از مجموع ۳ مرکز توسعه تحقیقات بالینی هم ۲ مرکز آن در میان ۳ مرکز برتر کشور قرار دارند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه راهاندازی بانک چشم یکی دیگر از اقدامات شاخص این معاونت بوده است، بیان کرد: بانک چشم مشهد یکی از ۳ بانک تخصصی کشور در این حوزه بوده و در نظر داریم تا که بانکهای پوست و نسوج را هم در این شهر فعال نماییم.
دکتر تفقدی تصریح کرد: پارک علم و فناوری سلامت مشهد با ۷۰ شرکت فناور در فضای ۵ هکتاری فعال است و برای فاز ۲ آن هم که در فضای ۶.۵ هکتاری در اراضی زکریا است برنامه ویژهای داریم.
وی خاطرنشان کرد: ما تاکید بر تقویت ارتباط میان دو حوزه صنعت و سلامت داریم و معتقدیم که در مسیر تولید و تجاریسازی باید از ظرفیت فعالان حوزه صنعت بهخوبی استفاده کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراکز نوآوری در موضوعات سلولهای بنیادی، طب بازساختی و هوش مصنوعی فعال است و این مراکز از پتانسیلهای بالایی در حوزههای علمی، آموزشی و پژوهشی برخوردار هستند.
دکتر تفقدی تصریح کرد: در معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد پژوهشکده بوعلی را داشتیم و فعالیت این مجموعه با تبدیل شدن به پژوهشگاه ارتقاء یافت، پژوهشگاهی که به نام رئیس جمهور شهید، آیت الله رئیسی نامگذاری شده است.
وی با ذکر این نکته که در بحث مقالات اسکوپوس و مقالات Q۱ و نیز رتبهبندهای تایمز، مدیسن، QS و شانگهای رشد خوبی داشتیم، تاکید کرد: همچنین در موضوع H۵- INDEX هم به جایگاه خوبی در کشور دست یافتیم و معتقدیم که با یک همت بیشتر به جایگاه بهتر هم خواهیم رسید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: یکی از چالشهای مهم در حوزه پژوهش فرسودگی تجهیزات بوده و نیازمند یک سرمایهگذاری ویژه در این خصوص هستیم، ما پس از سال ۱۳۸۷ دیگر نتوانستیم تجهیزات پژوهشی را بهروز کنیم و برای این کار حداقل یک همت نیاز است و برای تامین این بودجه نیازمند حمایتهای سازمان برنامه و بودجه، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسئولان استانی و دانشگاهی و خیران نیکاندیش حوزه سلامت هستیم.
وی افزود: اگر میخواهیم که کار پژوهش با قوت ادامه یابد و کارهایش اثرگذار و بدون نقصان باشد باید به گونهای حرکت کنیم که در عمل و بهخوبی در حوزه سلامت نقشآفرینی نماییم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: چشماندازهای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد که با ۲ درصد درآمد اختصاصی این دانشگاه میچرخد همچنان ادامه دارد و پیشنهاد میکنیم که ۴ درصد درآمد تخصصی آموزش و ۴ درصد درآمد تخصصی درمان به حوزه پژوهش تخصیص یابد.
دکتر تفقدی تاکید کرد: تاثیرات پژوهش در تمامی حوزهها از جمله حوزه سلامت بهخوبی ملموس و مشهود بوده و معتقدیم که از این نقش بسیار مهم در مسیر پیشرفت و موفقیتهای حاصل شده در حوزه سلامت نباید غافل شویم.
وی خاطرنشان کرد: معتقدیم که مسیر پژوهش هیچگاه متوقف نخواهد شد و این مسیر پرافتخار با حضور پژوهشگران فعال در حوزه سلامت بهخوبی ادامه خواهد یافت.
پژوهشهای موثر و پرکاربرد در حوزه سلامت حمایت واقع میشوند
در ادامه این مراسم دکتر رضا نجفیپور، رئیس دفتر حوزه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیان کرد: در حوزههای کاری این وزارتخانه ۵ منبع مالی دیده شده که یکی از آنها اعتبارات پژوهشی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ما طبق وظیفه و رسالتی که بر دوش داریم از پژوهشهای موثر و پرکاربرد در حوزه سلامت حمایت میکنیم.
رئیس دفتر حوزه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: یکی از کارهای خوب انجام شده ایجاد سامانه نیماد بوده در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پس از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد شد.
دکتر نجفیپور تصریح کرد: ۱۶ درصد اعتبارات کشور در حوزه سلامت بوده و پیگیر آن هستیم که از این میزان سهم خوبی به حوزه پژوهش تعلق یابد.
وی تاکید کرد: منابع مالی پژوهشی دانشگاهی به تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی تخصیص مییابد و خطاب به محققان و پژوهشگران میگوییم که منابع خوبی در حوزه پژوهش دیده شده و با قوت به کارهای پژوهشی خود ادامه دهند.
تجلیل از ۸۷ برگزیده پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
در این مراسم از ۸۷ برگزیده پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقدیر به عمل آمد.
در این مراسم از دکتر طناز جامیالاحمدی، دکتر مجید غیورمبرهن، دکتر سیدمحمد تقدیسیحیدریان، دکتر محمودرضا جعفری، دکتر مجید درودی، دکتر محمد رمضانی، دکتر سیدمحمود حسینی، دکتر حبیبالله اسماعیلی، دکتر رامین رضائی، دکتر آذر حسینی، دکتر بیژن ملائکهنیکوئی و دکتر مهدی بخشایی به عنوان پژوهشگران ممتاز دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقدیر به عمل آمد.
همچنین در این مراسم دکتر میثم مقبلی، دکتر فاطمه فروزانفر، دکتر احسان صبوری، دکتر حامد تابش، دکتر رزیتا خداشاهی، دکتر فاطمه غیبی، دکتر اسما افشاری، دکتر خدیجه جامیالاحمدی، دکتر محسن موهبتی، دکتر سیامک زارعیقنواتی، دکتر مجتبی ابریشمی، دکتر مهناز مزدوریانمهدیآباد، دکتر آنوش آذرفر، دکتر سلمان سلطانی، دکتر محبوبه اسلامزاده و دکتر محمدرضا افضلزاده به عنوان پژوهشگران برتر دانشکده پزشکی مشهد مورد تقدیر واقع شدند.
در بخش دیگری از تقدیرهای صورت گرفته دکتر سهند سمیعیراد، دکتر امیر معینتقوی و دکتر حمیدهسادات محمدی پور به عنوان پژوهشگران برتر دانشکده دندانپزشکی مشهد، دکتر سپیده الیاسی و دکتر فاطمه مصفا به عنوان پژوهشگران برتر دانشکده داروسازی مشهد، دکتر راضیه فروتن، دکتر صدیقه عبدالهپورتراضی و دکتر منیر رمضانیفارمد به عنوان پژوهشگران برتر دانشکده پرستاری و مامایی مشهد و دکتر جمشید جمالی، دکتر ضیاءالدین بنیادی، دکتر سیدسعید طباطبایی و دکتر محمد واحدیانشاهرودی به عنوان پژوهشگران برتر دانشکده بهداشت مشهد مورد تقدیر واقع شدند.
گروه دیگر مورد تقدیر واقع شده در این مراسم محققان جدید راه یافته به جمع یک درصد برتر پژوهشگران پر استناد جهان بودند و در این بخش از دکتر مهدی بلالیمود، دکتر بیبی صدیقه فضلیبزاز، دکتر سیدمهدی حسنیانمهر، دکتر وحیدرضا عسکری، دکتر مریم رامشراد و دکتر رضا محمدپورهدکی تقدیر به عمل آمد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال جاری و در بیستونهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی ۳ برگزیده داشت و در این مراسم از دکتر حسین حسینزاده، دکتر محمدحسین بسکابادی و دکتر منیره پورجواد به عنوان برگزیدگان این جشنواره تحقیقاتی تقدیر به عمل آمد.
در ادامه این مراسم از دکتر علی مرادی، دکتر محمدحسین ابراهیمزاده، دکتر علی موسویشایق، دکتر طلعت خدیوزاده، دکتر صدیقه عبدالهپورتراضی، دکتر امیر آوان، دکتر علیرضا اسدنیا، دکتر امید رجبی، دکتر آتوسا حقیقیزاده، دکتر حسین کمالی، دکتر رمضان میرزایی، دکتر میثم بادینلو و مهندس منصوره درخشی به عنوان نفرات برتر حوزه فناوری، از دکتر ملیحه محمودینیا، دکتر عباس عبدالهی و دکتر مهران بیرقیطوسی به عنوان رجیستری برتر، از دکتر لیلا اعتماد، دکتر مجید خادمرضائیان، دکتر سیده فاطمه موسویبایگی و دکتر مریم محجوبینتهران به عنوان پژوهشگر برتر، از دکتر محمد خواجهدلوئی، دکتر زهرا باغستانیکوزهگر و دکتر محمد مشیری به عنوان مولف و مترجم برتر در حوزه کتاب، از دکتر محمد رمضانی، دکتر محمدحسین بسکابادی، دکتر فرزانه احراری و دکتر نوشین پیمان به عنوان اعضای مجله علمی پژوهشی برتر، از دکتر حسن مهرادمجد و دکتر رزیتا خداشاهی به عنوان مدیران برتر واحدهای توسعه تحقیقات برگزیده کشور، از دکتر سیدعلیرضا اسماعیلی به عنوان بیشترین اعتبار پژوهشی جذب شده خارج از دانشگاه و از دکتر محمدتقی بحرینیطوسی به عنوان پیشکسوت پژوهشی برگزیده تقدیر به عمل آمد.
همچنین دکتر زهرا صبوری، دکتر علیرضا ابراهیمپور، دکتر محمد ابویسانی، ابوالفضل اکبری، محدثه زحمتکشعنبرانی و محمدعلی کریمی هم به عنوان دانشجویان برگزیده مورد تقدیر واقع شدند.