۸۵ شرکت تولید کننده تجهیزات و ملزومات پزشکی در استان فعال است
- بازدید: 105
- گرو های کاربردی: عمومی
مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۸۵ شرکت تولید کننده تجهیزات و ملزومات پزشکی در استان فعال است و در این شرکتها ۶۹۰۰ قلم کالا تولید میشود.
مهندس امیر نایب در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از ۲ مدیریت فعال در حوزه تجهیزات پزشکی این دانشگاه است که در حوزه معاونت غذا و دارو با عنوان مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی فعال است.
وی تصریح کرد: این مدیریت در ۳ بخش، صدور و تمدید پروانههای ساخت تجهیزات و ملزومات پزشکی، نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی از قبیل بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی، درمانگاه ها، شرکتهای تولیدی، اصناف و توزیع کنندگان و همچنین تامین ملزومات پزشکی مراکز درمانی دانشگاه فعالیت دارند.
مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در این حوزه مدیریتی ۸ نفر شاغل هستند که تمامی آنها دارای مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای مهندسی پزشکی هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی کارها و وظایف تفویض شده به حوزه مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و چارت سازمانی مصوب و انتظارات بخش خصوصی (تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و اصناف) نیازمند ۲۱ نفر هستیم که با توجه به پیگیری صورت گرفته جهت تامین ۱۳ نیروی دیگر و قول مساعد مدیر نیروی انسانی دانشگاه امیدواریم که بتوانیم هرچه سریعتر این نیروها را جذب و بهکارگیری نماییم و به شکلی بهتر و مطلوبتر پاسخگوی متقاضیان این حوزه باشیم.
مهندس نایب افزود: مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کنار بازدیدهای مستمری که دارد، بازدیدهای مشترکی هم با اتحادیه تجهیزات پزشکی، سازمان صنعت و معدن، سازمان تعزیرات حکومتی، پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارزو و دیگر سازمانهای نظارتی استان دارد.
وی با تاکید بر اینکه حوزه مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در بحث ملزومات پزشکی مراکز درمانی هم فعالیت دارد، گفت: این حوزه مدیریتی در حوزه تولید تجهیزات پزشکی در استان با توجه به اینکه این حوزه یکی از ۴ گروه اصلی کالاهای سلامتمحور در کنار دارو، غذا و آرایشی و بهداشتی محسوب میشود و تمامی آنها زیرمجوعه معاونت غذاودارو هستند، بحث صدور و تمدید پروانه های ساخت را دارد و از سال ۱۳۹۷ به عنوان یکی از نخستین دانشگاههای کشور، تاکنون در خصوص تمدید و صدور پروانههای ساخت تجهیزات پزشکی در ۲ کلاس خطر A و B فعالیت دارد. تجهیزات پزشکی دارای ۴ کلاس خطرA، B،C و D است که کلیه امور مربوط به کلاس خطرهای A و B به دانشگاه علوم پزشکی مشهد تفویض شده است.
مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: حدود ۷۰ درصد تجهیزات و ملزومات پزشکی ثبت شده در کشور در کلاس خطرهای A و B هستند و موارد C و D از نظر تعدادی کمتر ولی با اهمیت تر، پر خطرتر و با تکنولوژیهای بالاتری هستند. تمامی کارهای حوزه تحت پوشش درمدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام میشود و نیازی به مراجعه متقاضیان به تهران و اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست.
مهندس نایب تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۸۵ شرکت تولید کننده تجهیزات و ملزومات پزشکی در استان فعال است که در این ۴ کلاس خطر اعلام شده ۶۹۰۰ قلم کالا توسط این شرکتها تولید میشود.
وی خاطرنشان کرد: این کالاها شامل کالاهای با تکنولوژی بالا از قبیل دستگاههای سی تی اسکن، ماشین بیهوشی، ونتیلاتور، الکتروشوک اتوماتیک، اتوکلاو پلاسما، فیزیوتراپی، نوار قلب، اره و دریلهای پزشکی و غیره بوده و خراسان رضوی جزء قطبهای اصلی کشور در بحث تولید ایمپلنتهای (پلاتین) ارتوپدی، ستون فقرات، فک و صورت در ایران است.
مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین از دیگر تجهیزات و ملزومات پزشکی تولیدی میتوان به انواع سرنگ، ست سرم، میکروست، لوله ساکشن، سوزنهای بیوپسی و باند، گاز، البسه بیمارستانی و نیز تجهیزات و ملزومات تخصصی قلبی مانند بالون اینفلیتور و استابلایزر بافت قلب اشاره کرد.
مهندس نایب گفت: این تجهیزات به همت بالای تولیدکنندگان استان و نظارت و ارزیابی کارشناسان حوزه مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال تولید، توزیع و حتی صادرات محصول به دیگر کشورها میباشند.
وی افزود: صدور و تمدید پروانههای ساخت تجهیزات و ملزومات پزشکی یکی از کارهای مهم و اختصاصیای بوده که در استان توسط مدیریت نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام میشود و این کار یکی از مطالبات جدی تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی هم هست و با هدف کاهش بعد مسافت و تسهیل در امور آنان انجام میشود. در گذشته رفت و آمد تولیدکنندگان را به تهران و مشهد داشتیم و اکنون تمامی این کارهای در سطوح A و B در مشهد انجام میشود و این پروانهها با امضاء معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی کشور به آدرس www.imed.ir بارگذاری میشود و در کل کشور دارای اعتبار است. ضمن اینکه پیگیر انجام سطوح C و D نیز هستیم.
مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: برخی مشکلات وجود دارد که یکی از آنها بحث صدور مجوز و تمدید آن برای سطوح C و D بوده و در این خصوص اقدامات خوبی توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده و کارشناسان این مدیریت به وزارت بهداشت معرفی شدند و دورههای آموزشی لازم را در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گذراندند و مدیرکل محترم نیز قول مساعدت جهت تفویض کامل امور را به دانشگاه علوم پزشکی مشهد داده است و انتظار داریم که این تفویض اختیار بهزودی انجام شود.