درس ایثار و شهادت را به دانشجویان خود می‌آموزیم

جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم تشییع و تدفین شهید گمنام بر تدریس درس ایثار و شهادت به دانشجویان و آینده‌سازان جامعه تاکید کردند.

مراسم تشییع و تدفین شهید گمنام دوران ۸ سال دفاع مقدس با حضور پررنگ دانشگاهیان و جامعه دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد و اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید بر تدریس درس ایثار و شهادت به دانشجویان خود در کنار پرداختن به آموزش‌های دروس عمومی تخصصی داشتند.

در حاشیه این مراسم با جمعی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد به گفت‌وگو پرداختیم که حاصل آن را در ادامه می‌خوانید؛

ارتباط مستقیم با شهید برای دانشگاه‌ها پاکی و معنویت به ارمغان می‌آورد

دکتر طلعت خدیوزاده، عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد، گفت: با نگاهی کوتاه به جوامع انسانی در طول تاریخ در می‌یابیم که در تمام جوامع و فرهنگ‌ها، کسانی که از هستی خود در راه اعتلای میهن و فرهنگ خود گذشته‌اند، از مقام و جایگاه بسیار رفیع و ویژه‌ای برخوردارند و تمام ملت‌ها همواره یاد و خاطره این اسطوره‌های تاریخ ساز کشور خود را گرامی داشته‌اند.

وی افزود: از منظر دین مقام و جایگاه شهدا و ایثارگران بسیار والا بوده و هست، به حدی که کلمات و واژه‌ها نمی‌توانند جایگاه شامخ آنان را به تصویر بکشند، در دین مبین اسلام مفاهیم شهید و شهادت به حدی عظمت و عزت دارد که خداوند در قران کریم فرموده "ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون"،  یعنی "هرگز مپندارید کسانی که در راه خدا شهید شده‌اند مرده‌اند، بلکه زنده هستند و نزد خداوند روزی می‌خورند"؛ همچنین رسول گرامی اسلام(ص) در این خصوص می فرمایند "بالاتر از هر كار نيكی، نيكی دیگری وجود دارد، تا جايی كه انسان به فیض شهادت نائل می‌گردد، زمانی كه شهادت محقق شد، برتر از آن، هیچ مقام و منزلتی وجود ندارد".

عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد با بیان اینکه شهدا سرمایه‌ای گرانقدر برای رشد و پیشرفت و تعالی همه جانبه جامعه و اعتلا در عرصه‌های علمی، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، سیاسی و غیره هستند، خاطرنشان کرد: پیام این عزیزان برای جامعه امروز ما و برای همه نسل‌ها بالاخص نسل جوان و دانشجویان، وفاق اجتماعی، تبادل عقاید و تجربیات، خلق اندیشه‌های نوی انسانی، جسارت علمی و تلاش برای سربلندی، عظمت، عزت و اقتدار کشور اسلامی‌مان ایران است.

دکتر خدیوزاده تصریح کرد: خاکسپاری پیکر پاک شهید گمنام در مکان مقدس و مهم تولید علم و دانش پیام‌های بی‌نظیری دارد که مقام معظم رهبری این اقدام را هوشمندانه و متعهدانه نام نهادند، زیرا شهدا نماد ایستادگی و فداکاری ملت ما در برابر طاغوت زمان خود هستند و عزت، استقلال و امنیت امروز کشور حاصل فداکاری‌ها و از خودگدشتگی‌های آنان است.

وی با ذکر این نکته که ارتباط مستقیم با شهید برای دانشگاه‌ها پاکی و معنویت به ارمغان می‌آورد، تاکید کرد: امروز ما دانشگاهیان ضمن احترام به آرمان‌های شهیدان والامقام، خود را متعهد می‌دانیم که میراث گرانقدر آنان را پاس بداریم و در هیچ شرایطی میهن خویش را رها نکنیم و در راه تحقق عدالت و پیشرفت و تعالی کشور عزیزمان از هیچ کوششی دریغ نورزیم.

مهمترین وظیفه دانشجویان این است که ادامه دهنده راه شهدا باشند

دکتر حسن قوامی، عضو هیات علمی دانشکده پزشکی مشهد نیز با اشاره به اینکه در هر کجا که شهید هست احساس شعف خاصی ایجاد می شود، تصریح کرد: این شعور و شعف در همگان هست، به‌خصوص در کسانی که در دوران جنگ بودند و این افراد احساس غربت بیشتری دارند، زیرا خود را عقب مانده جنگ می‌دانند و همیشه این غم و غصه را دارند که چرا شهید نشدند.

وی با بیان اینکه مهمترین وظیفه دانشجویان این است که ادامه دهنده راه شهدا باشند، خاطرنشان کرد: کشور ما با خون شهدا آبیاری شده و گروه‌های مختلف به‌خصوص دانشجویان باید این راه را به‌خوبی ادامه دهند.

عضو هیات علمی دانشکده پزشکی مشهد با ذکر این نکته که کلید واژه تمامی موفقیت‌ها ایثار بوده و اگر باشد مشکلات حل می‌شود، همانند زمان جنگ که همه ایثار کردند، تاکید کرد: ما باید درس ایثار و شهادت را به‌خوبی بیاموزیم و این آموزه‌ها را به بهترین شکل ممکن به نسل‌های بعد از خودمان بیاموزیم و معتقدیم که در این مسیر جامعه دانشگاهی و تک‌تک اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها بسیار نقش‌آفرین هستند.

دکتر قوامی با اشاره به اینکه ما زندگی‌نامه شهدا یا مطالعه نکردیم و یا اینکه کم خواندیم و اگر به درستی مطالعه کنیم مسیر درست آنان را به‌خوبی ادامه می‌دهیم و تحت تاثیر نقشه‌های شوم دشمنان و اخبار نادرست و بمباران‌های فضای مجازی قرار نمی‌گیریم، بیان کرد: ما معتقدیم که باب شهادت بسته نشده و پس از انقلاب و دفاع مقدس شهدای هسته‌ای، امنیت، مدافع حرم و مدافع سلامت را دیدیم و بی‌شک اگر می‌خواهیم که ادامه دهنده راه شهدا باشیم باید مطیع ولی فقیه باشیم و در حرفه و تخصص خود آنگونه که شهدا انجام دادند و به همه ما توصیه کردند بهترین نوع خدمت را داشته باشیم و ان‌شاالله در گام بعد اگر شایسته بودیم و لیاقتش را داشتیم به جمع شهدا بپیوندیم.

جامعه دانشگاهی باید با انتقال نسل به نسل سیره شهدا، آثار و برکات آن را تا ابد حفظ کنند

همچنین دکتر سیدمحمد موسوی، رئیس بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد هم ضمن گرامیداشت نام و یاد سردار دلها، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: برکت شهدای عزیز در همه جا جاری و ساری هست، به‌خصوص در محیط دانشگاهی که در مسیر سطح ارتقاء معنویت در دانشگاه و بهبود حال عمومی دانشگاهیان کمک می‌کند.

وی افزود: جمع زیادی از شهدای ما شهدای دانشگاهی هستند و حضور شهید گمنام را در محیط دانشگاه به فال نیک می‌گیریم، معتقدیم که شهدای گمنام مظلوم هستند، چون هیچ نام و نشانی ندارند و بی‌شک همین مظلومیت آنان موجب خواهد شد تا بهبود در اشکالاتمان و اثرمضاعفی در کارهایمان ایجاد شود.

رئیس بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد با اشاره به اینکه توصیه بسیار مهم ما به جامعه دانشگاهی به خصوص دانشجویان این است که ادامه دهنده راه شهدا باشند و با انتقال نسل به نسل سیره شهدا، آثار و برکات آن را تا ابد حفظ کنند، بیان کرد: راه پرافتخار شهدا در عرصه‌های مختلف از جمله حوزه سلامت دیده شده است، جامعه پزشکی و کادرهای بهداشت و درمان طبق سوگندی که یاد کرده‌اند و مسئولیتی که برعهده گرفته‌اند در هرکجا که نیاز بوده حضوری قهرمانانه و مثال‌زدنی داشتند و این حضور از دوران جنگ تحمیلی تا دوران جبهه مبارزه با ویروس منحوس کرونا دیده شده است و در اینجا جا دارد که نام و یاد تمامی شهدای مدافع سلامت را هم گرامی بداریم.

دکتر موسوی خاطرنشان کرد: جامعه پزشکی در هرکجا که احساس نیاز شده حضوری قهرمانانه داشته و به وظیفه خود به‌خوبی عمل کرده و دیدیم که جان خویش را به‌خطر انداختند تا جان همنوعانشان حفظ شود، همانند کاری که شهدای جنگ تحمیلی در دوران 8 سال دفاع مقدس انجام دادند، با این تفاوت که در آنجا دشمن آشکار بود و در اینجا دشمن پنهان بود.

82.jpg - 101.11 kB

83.jpg - 155.94 kB

79.jpg - 175.59 kB

84.jpg - 169.60 kB

76.jpg - 125.68 kB

81.jpg - 137.76 kB

77.jpg - 115.35 kB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳