معنویت مانع تمایل نوجوان به بروز رفتارهای پر خطر می شود

174.jpg - 8.64 kBمشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سلامت معنوی هسته مرکزی سلامت انسان است از همین رو در سنین نوجوانی که فرد با مخاطرات متعددی روبرو است معنویت می تواند مانع تمایل نوجوان به بروز رفتارهای پرخطر شود.

دکتر نغمه رزاقی ، در گفتگو با وب دا  در خصوص سلامت معنوی در نوجوانان گفت: انسان ابعاد مختلفی دارد که یک بعد آن معنویت است و سلامت معنوی در واقع هسته مرکزی سلامت انسان را تشکیل می دهد.

وی خاطر نشان کرد: معنویت سرمایه تکامل انسان در دوره های مختلف است از همین رو در دوره نوجوانی که یکی از مهم ترین دوران های زندگی انسان است شاخص های سلامت از اهمیت بالایی برخوردار است .

دکتر رزاقی با اشاره به اینکه در حال حاضر نوجوانان در کل جهان با مجموعه ای از مخاطرات سلامت روبرو هستند که از آن جمله می‌توان به مواد مخدر، خشونت و خودکشی اشاره کرد و در واقع مدیریت این مخاطرات یک دغدغه مهم برای جوامع بشری است که در کشور ما نیز این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد:  از طرف دیگر معنویت تمایل افراد را برای رفتارهای پرخطر کاهش می‌دهد و رفتارهای بزهکارانه و خشونت آمیز در افرادی که از منبع کنترل درونی با تکیه بر معنویات و خدا  برخوردار هستند، کمتر دیده می شود.

 مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: سلامت معنوی چهار مولفه دارد که شامل ارتباط با خدا، ارتباط با خود، ارتباط با دیگران و ارتباط با جهان خلقت است.

دکتر رزاقی با اشاره به اینکه در خصوص ارتباط با خدا تکالیف مذهبی از اهمیت بالایی برخوردارند ، ابراز کرد:در این میان نماز جایگاه ویژه ای دارد و باعث می شود ارتباط با خدا ادامه دار شود.

وی با اشاره به اینکه در زمینه ارتباط با خود هدفمندی و هویت بخشی به نوجوان باعث می‌شود تا از احساس تنهایی و رنج بیرون بیاید ، علاوه براین باید به سوالات نوجوان  پاسخ داده شود تا احساس ارزشمندی، عزت نفس، خود کنترلی، در نوجوان ایجاد شود، گفت: در حوزه ارتباط با دیگران نیز نوجوان نباید بیکار باشد و  فعالیت های سودمند و  مهرورزی در ارتباطات اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳