کنفرانس علمی بررسی روشهای تعیین محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی در مشهد برگزار شد
- بازدید: 167
کنفرانس علمی بررسی روشهای تعیین محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی به همت مرکز بینالمللی يونسکو و انجمن های مرتبط با تشخیص های آزمایشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
دبیر علمی کنگره روش های تعیین محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی در حاشیه این کنفرانس در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه انجمن های علمی دکتري علوم آزمایشگاهی، متخصصین تک رشته ای،انجمن آسیب شناسی و انجمن متخصصین دکتری علوم آزمایشگاهی و جامعه آزمایشگاهیان در برگزاری این کنفرانس مشارکت داشتند اظهار کرد: هدف از برگزاری این برنامه، پیشگام شدن دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای ایجاد محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی برای مردم مشهد و کشور است.
دکتر حمید رضا رحیمی خاطر نشان کرد: در حال حاضر محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی که در کشور استفاده میشود بر اساس منابع اروپایی است این در حالی است که براساس شرايط هر فرد، اقلیم جغرافیایی، سن و جنسيت این معیارها باید متفاوت ارزیابی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تعیین محدوده نرمال بخصوص در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در این کنفرانس استاد ایرانی دانشگاه تورنتو و رئیس فدراسیون جهانی شیمی بالینی ( پروفسور عادلی) نسبت به انتقال تجربه به گروه های هدف اقدام کرده و قرار است برنامه روش های تعیین محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی که در دانشگاه تورنتو انجام شده نیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری متخصصین انجام شود که در نوع خود در کشور بی نظیر و با اهمیت است.
تعیین محدوده مرجع ویژه کودکان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سرپرست گروه بیوشیمی بالینی بیمارستان کودکان در تورنتو کانادا نیز در گفتگو با وب دا اظهار کرد: امیدواریم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی یک یا دو سال آینده به محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی ویژه کودکان دست یابیم.
دکتر خسرو عادلی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در قالب طرح نیماد و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد دیتا بیس هایی برای کمک به تشخیص طبی کودکان و بزرگسالان تعیین می شود گفت: تعیین محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی نقش مهمی در تشخیص و درمان به موقع بیماری ها دارد.
وی ابراز کرد: پیشرفت های بزرگی در دهه های اخير در استفاده از مارکرهای آزمایشگاهی برای تشخیص بیماریهای مختلف صورت گرفته است.
دکتر عادلی با بيان اينكه تکنولوژی های آزمایشگاهی رشد سریعی در تشخیص بیماری ها داشته اند، گفت: آزمایشگاه ها در حوزه بهداشت و درمان میتوانند خدمات خوبي را ارائه کنند همانطور که در بحران کرونا تشخیص به موقع بیماری جان بیماران زیادی را نجات داد.
تعيين محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی باید به صورت بومی انجام شود
دبیر اجرایی کنفرانس علمي بررسی روش های تعيين محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تعيين محدوده مرجع مارکرهای آزمایشگاهی باید به صورت بومی انجام شود زیرا حتی صدم درصد در محدوده مرجع برای اطفال میتواند مشکل ساز باشد، گفت: تعيين مارکرهای مرجع بومی و معیارهای کيفيت در آزمایشگاه بالینی می تواند در تشخیص به موقع بیماری ها موثر باشد.
دکتر ملیحه آقاسی زاده بيان کرد: این کنفرانس 5 امتیاز بازآموزی دارد و گروه هدف آن کارشناسان، کارشناسان ارشد و دکتری تخصصی بیوشیمی،هماتولوژی، آمار زیستی، آسیب شناسی و علوم آزمایشگاهی هستند که خوشبختانه استقبال خوبی نیز از،این کنفرانس به عمل آمد.