نتایج موثر استفاده از روش های طب ایرانی و مکمل در بهبود شرایط بیماران مبتلا به ام اس
- بازدید: 154
دکترای تخصصی طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای طرح تحقیقاتی مصوب در زمینه بیماری MS در این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر در قالب این طرح تلاش می شود،در کنار درمان های متداول نوین، عوارض و علائم کاهش و کیفیت زندگی بیمار افزایش یابد.
دکتر محمد نورس با بیان اینکه اسکلروز (تصلب یا سخت شدگی) چند گانه معادل بیماری ام اس (M.S) عارضهای وابسته به دستگاه اعصاب مرکزی بدن است. نشانهها و علائم بیماری ام اس به طور گستردهای متفاوت هستند و به میزان آسیب وارده به رشتههای عصبی و اعصاب وابسته اند خاطر نشان کرد: نشانهها و علائم بیماری ام اس ممکن است از فردی به فرد دیگر و در طی دوره بیماری متفاوت باشد. هیچ درمان قطعی برای بیماری مولتیپل اسکلروز یا ام اس وجود ندارد با این حال، داروهای متنوعی وجود دارند که میتواند به بهبود سرعت حملات، تغییر مسیر و مدیریت علائم بیماری ام اس کمک کند.
مجری طرح تحقیقاتی مصوب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اقبال مردم به رویکردهای سنتی و مکمل تصریح کرد: حدود دو سوم از بیماران مبتلا به "ام اس" حداقل یک روش طب مکمل را استفاده میکنند؛ هر چه زمان ابتلا طولانیتر و رضایت از درمانهای رایج کمتر باشد, احتمال استفاده از روشهای سنتی یا مکمل بیشتر میشود. شایعترین روشهای مداخله سنتی و مکمل، استفاده از انواع گیاهان دارویی و بعد از آن مداخلات دستی مانند انواع ماساژ و طب سوزنی است.
این پزشک طب ایرانی، از نشانه های مهم قابل کنترل با رویکردهای طب ایرانی و مکمل، به خستگی و ماندگی یا اسپاسم ها و گرفتگیهای عضلانی اشاره نمود، که از علائم بیماری ام اس است و بسیار آزار دهنده می باشد.
دکتر نورس، اصلاح سبک زندگی و نوع تغذیه متناسب با هر فرد را، از دیگر توانمندی های حوزه طب ایرانی دانست و افزود: طب ایرانی توانسته، به بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش عوارض کمک کرده و امیدهای تازه ای را برای این بیماران باز کند. دلک و غمز و ماساژ درماني نیز يكي از درمانهاي جايگزين است که به كاهش اضطراب، کوفتگی، ماندگی، خستگی و دردهای و اسپاسم های بدنی بيماري ام اس كمك میكند.
وی، ماساژ درماني را، يكي از قديميترين و آسان ترين روشهاي درماني دانست كه با تقويت گردش خون، سيستم ايمني و احساس آرامش بر فشار خون، بر سيستم گوارشي، پوست و عضلات تاثير بسزایی دارد.
در حوزه مسائل روح و جسم و روان تنی نیز دکتر نورس بیان نمود: ما با تیپ های شخصیتی و مزاجی خاص عمدتا مواجه هستیم، افرادی که از روحیه مسئولیت پذیری و وجدان بالای کاری، نظم و انضباط شدید فکری و کاری، کمال گرائی و داشتن روحیه انجام امور بدون نقص و ایراد، خود خوری و سرزنش خود، تحریک پذیری در مواجه با تغیرات برخوردارند و کارآمدی لازم در حوزه راهبردی تنظیم هیجان ها را ندارند. پرداختن به حوزه اعراض نفسانی در طب ایرانی که همان مداخلات روانشناختی و روانپزشکی امروز را پوشش می دهد در کنار توجه به سلامت معنوی و روحانی مدخل امیدوارکننده دیگری برای بیماران ام اس می باشد.
دکتر نورس افزود نتایح این طرح تحقیقاتی مصوب دانشگاه با رویکرد تلفیقی (طب سنتی، طب نوین، روان تنی، سلامت معنوی) به این بیماری نشان داد، که آموزش سبک زندگی بویژه تغذیه و توجه به سلامت معنوی در گروه بیماران مورد آزمون در طول یک دوره 8 هفته را دریافت کرده بودند در افزایش کیفیت زندگی و میزان رضایتمندی و کاهش رنج عوارض بیماری تاثیری بالای داشته است، به طوریکه علاقمند به تداوم این رفتارها و مداخلات ساده طب سنتی و سلامت معنوی در آتی نیز می باشند.
دانش آموخته طب ایرانی گفت: در حال حاضر هیچگونه شواهد علمی و مستند برای جایگزین کردن روشهای درمانی رایج با فرآوردههای طبیعی و گیاهی وجود ندارد لذا به بیماران مبتلا به ام اس هرگز توصیه نمیکنیم داروهای شیمیایی را قطع کنند بلکه داروهای گیاهی و مداخلات طب مکمل را با درمان های رایج زیر نظر متخصص مغز و اعصاب و طب سنتی ادامه دهند.