عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و صاحب 4 فرزند؛ فرزندان مایه برکت و شادی در زندگی هستند

از دیرباز جمعیت و رشد آن از مباحث مهم جمعیتی بوده که همواره اذ‌‌هان محافل جمعیتی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را به خود مشغول داشته و پیامد‌‌های آن از جهات مختلف بررسی شده است.

ایران؛ کشوری که در حال حاضر با داشتن حدود ۷۰ درصد جمعیت فعال، «میانسال» خطاب می شود، زنگ هایِ کاهش نرخ رشد جمعیت و افزایش تعداد سالمندانش به صدا درآمده است.

در میان بهترین راهکار برای بهبود شرایط جمعیتی کشور و جلوگیری از میانسالی و رشد منفی جمعیت، تشویق به فرزند آوری البته به صورت منطقی و مهیا نمودن شرایط برای این امر است.

بر اساس اعلام مسئولان ارشد کشوری، کاهش فرزند آوری در میان قشر تحصیل کرده و نخبگان اجتماعی کشور بیش از پیش مشهود است که می توان با علت یابی و اجرای برنامه های متمرکز رشد جمعیت را در میان این گروه جمعیتی نیز بهبود داد،  اما در این میان برخی از اعضای هیات علمی و پزشکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مقوله فرزند آوری در کنار کار و تحصیل نیز توجه نموده اند که پایگاه خبری وب دا دانشگاه برآن شد تا با این پزشکان مصاحبه ای انجام دهد و بیشتر در جریان زندگی شخصی و کاری آنها قرار گیرد.

دکتر سید مصطفی ابطحی، دانش آموخته رشته دندان پزشکی و دوره تخصصی ارتودنسی و صاحب 4 فرزند معتقد است؛ فرزندان مایه برکت و شادی در زندگی هستند و حمایت خانواده ها از زوجین جوان به ویژه در دوران تحصیل می تواند زمینه فرزند آوری را برای جوانان متاهل فراهم نماید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در سال 71 در رشته دندان پزشکی عمومی پذیرفته شدم و در سال 74 تصمیم گرفتم که تشکیل خانواده بدهم زیرا برایم مهم بود که روابط عاطفی را در خانواده تجربه کنم از همین رو در سال 75 با وساطت یکی از دوستان با خانواده همسرم آشنا شدم و ازدواج ما شکل گرفت، گفت: در آن زمان همسرم در پایه سوم دبیرستان تحصیل می کرد و به لحاظ سنی 4 یا 5 سال تفاوت سنی داشتیم .

وی با تاکید براینکه سازگاری و تطابق خانواده به لحاظ اعتقادی و اخلاقی از اهمیت بالایی برایم برخوردار بود، گفت: در سال 76 فرزند اول  و در سال 79 فرزند دوم مان متولد شد، که در این سال دوره عمومی دندان پزشکی من به اتمام رسید و دوره تخصصی پذیرفته شدم.

وی با بیان اینکه همسرم در سال 82 موفق به اخذ مدرک تحصیلی در مقطع کارشناسی و در رشته روانشناسی شد و من نیز دوره تخصص خود را به اتمام رساندم  ، گفت: در این سالها حمایت خانواده ها به خصوص مادر همسرم در امورات زندگی و فرزند آوری حکم مایه حیات را برای خانواده ما داشت.

دکتر ابطحی با اشاره به اینکه مادر همسرم از فهم و درک بسیار بالایی برخوردار بود و در دوران تحصیل من و همسرم کمک های بسیار موثری را در حوزه پرورش فرزندان به ما ارائه می کرد، گفت: به طور حتم،بدون همراهی مادر همسرم با شرایط  دانشجویی و کوچک بودن فرزندان شرایط سختی برای ما پیش می آمد.

وی با اشاره به اینکه در سال82 همراه خانواده به همدان رفتیم که در آن زمان صاحب دو فرزند پسر بودیم که پسر اولمان به کلاس اول و فرزند دوم به مهدکودک می رفت، اظهار کرد: در سال86 به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب شدم و فرزند سوم ما نیز در همین سال متولد شد، همسرم با وجود سه فرزند در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته و در سال 91 دانش آموخته شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه سال 91 فرزند چهارم متولد شد، تاکید کرد: قطعا نمی توان یک فرمول مشخص را برای خانواده ها اجرایی کرد زیرا فرزند آوری در واقع یک بستر است که شرایط خانوادگی زوجین و حمایت های خانواده از آنها در این امر نقش بسیار تاثیرگذاری دارد.

دکتر ابطحی گفت: در حال حاضر فرزند اول در رشته دندان پزشکی مشغول تحصیل است، فرزند دوم فوق لیسانس حقوق می خواند و فرزند سوم در کلاس دهم و فرزند چهارم که تنها دختر خانواده است در کلاس پنجم مشغول به تحصیل هستند .

وی با اشاره  به اینکه مادر همسرم که در فرزند آوری و ادامه تحصیل ما نقش بسیار مهمی را ایفا کرد یک زن با تحصیلات ابتدایی ولی با فهم و درک بسیار بالا بود ، گفت: لذا توصیه می کنم خانواده ها در این امر از زوجین جوان حمایت کنند تا آنها بتوانند به موازات گسترش خانواده، به رسالت های اجتماعی خود دست یابند.

دکتر ابطحی با بیان اینکه معرفت خمیر مایه انسانیت است، گفت: مادر همسرم که روحش شاد و یادش برای همیشه گرامیست،  زنی فاضله بود به حدی که در اقامه نماز میت برای ایشان در حرم مطهر رضوی به اندازه تشیع یک عالم ربانی مردم به اقامه نماز ایستاده بودند و این نشان از جایگاه معنوی بسیار بالای این بانو دارد. 

وی با اشاره به اینکه پدرم نیز در سالهای دانشجویی ماهانه به ما کمک خرج می دادند که این کمک ها نیز در کنار اشتغال خودم موجب شد تا چرخ اقتصادی خانواده دچار مشکل نشود، گفت: در واقع هر چه والدین برای آینده فرزندانشان هزینه کنند این هزینه کرد نیست بلکه سرمایه گذاری است، از همین رو من و همسرم  نیز با الگوگیری از پدر، از فرزند اول که دانشجوی دندان پزشکی است حمایت کردیم و ایشان در حال حاضر  متاهل هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خانواده هایی که از تحصیلات و رفاه نسبی برخوردارند می توانند از نسل جوان برای ازدواج و فرزند آوری حمایت کنند، گفت: رهبرمعظم انقلاب نیز فرمودند فرزند آوری باعث رزق و برکت می شود اما در این زمینه باید عموم مردم را به این امر تشویق کرد و التزام زیاد در این حوزه نمی تواند پاسخگو باشد زیرا هر خانواده ای سبک و نوع نگاه متفاوتی به زندگی دارد.

دکتر ابطحی بیان کرد: خانواده هایی که تحصیلات خوب و رفاه نسبی دارند باید فرزند بیشتری بیاورند زیرا می توانند شرایط مناسب تری را در آینده برای فرزند خود رقم بزنند .

سخن پایانی

بنا بر آیات قرآن کریم رزق هر کسی از سوی خدا مقرر است و نباید به خاطر ترس از روزی فرزند آوری و ازدواج را به تاخیر انداخت  بلکه باید با همت و تلاش برای تحقق اهداف و توکل به خدا در این  مسیر حرکت کرد.

957.jpg - 114.60 kB

955.jpg - 104.48 kB

958.jpg - 90.27 kB

956.jpg - 110.08 kB

954.jpg - 196.33 kB

 

 


دانشگاه در شبکه های اجتماعی
ایتا دانشگاه آی گپ دانشگاه روبیکا دانشگاه
IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳