پزشکان خراسانی در زمره انقلابی‌ترین، علمی‌ترین و ولایی‌ترین پزشکان کشور هستند

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: پزشکان خراسانی در زمره انقلابی‌ترین، علمی‌ترین و ولایی‌ترین پزشکان کشور هستند و هرکدام از آنان نقش‌های موثری در دوران‌های مختلف داشتند.

به گزارش وب دا، حجت‌الاسلام حجت ‌گنابادی‌نژاد در مراسم روز همبستگی مردم و جامعه پزشکی و گرامیداشت چهل‌وچهارمین سالگرد واقعه ۲۳ آذر سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) و تجلیل از حماسه‌سازان آن روز پر افتخار، ضمن گرامیداشت نام و یاد تمامی شهدای انقلاب، دفاع مقدس، هسته‌ای، امنیت، مدافع حرم و مدافع سلامت و به‌ویژه شهدای واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع)، اظهار کرد: تحلیل‌گران سیاسی از انقلاب تاکنون در تحلیل این رویداد بزرگ متحیر هستند، انقلابی که اکسیری ناشناخته برای دشمنان و الگویی قوی برای آزادی دوستان است.

وی تصریح کرد: انقلاب ما با رهبری امام راحل(ره) پیروز شد و پس از آن همچنان و پس از گذشت ۴۴ سال دیده می‌شود، مردم ولایی با تبعیت از رهبری در طول این سال‌ها مسیرهای پیشرفت را طی نمودند.

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) بر سرعت سقوط رژیم شاهنشاهی و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی افزود، خاطرنشان کرد: جا دارد که در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و حتی سطح استان و کشور اتفاقات بزرگتری برای نقش این رویداد تاریخی رقم بخورد وما نیز این آمادگی را داریم تا همکاری لازم را در این خصوص داشته باشیم.

حجت‌الاسلام گنابادی‌نژاد افزود: پزشکان خراسانی در زمره انقلابی‌ترین، علمی‌ترین و ولایی‌ترین پزشکان کشور هستند و هرکدام از آنان نقش‌های موثری در دوران‌های مختلف داشتند و دکتر فرهودی، دکتر فتاحی‌معصوم، دکتر بهرامی و دیگر شخصیت‌های تاثیرگذار حوزه پزشکی در زمره این افراد هستند.

وی با تأکید بر اینکه در آن دوران از سوی جامعه دانشجویی شنیدیم که گفتند ما مشهور به دانشجویان بچه‌مسلمان رسانه‌ای هستیم، گفت: در همان زمان با وجود جنایات رژیم شاهنشاهی علیه ملت ایران، اساتید دانشگاهی در کنار تدریس دروس عمومی و تخصصی، آموزش‌های نماز و قرآن را به دانشجویان خود می‌دادند، موضوعی که بسیار ارزشمند بوده و اثرات آن در انتقال نسل به نسل این آموزه‌ها دیده شده است.

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: عیار انقلابی دانشگاه علوم پزشکی مشهد زبانزد است، دانشگاهی که در ابعاد علمی، آموزشی، فرهنگی، قرآنی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی شاخص است و ما در معاونت هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی این آمادگی را داریم تا در مسیر رشد و توسعه حوزه‌های مختلف این دانشگاه، همکاری لازم را با  مسئولان این دانشگاه داشته باشیم.

جای ثبت روز مشهد در تقویم خالی است

در این مراسم حجت‌الاسلام سیدمحمود طباطبایی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن گرامیداشت نام و یاد تمامی شهدای والامقام از جمله شهدای ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) به‌خصوص شهید منفرد و شهید ۹ ماهه این حادثه، تصریح کرد: مهمترین نکته در حرکت انقلابی مردم پس از این حادثه، حرکت در مسیر استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود و مشهد یکی از شهرهای پیشگام این کشور بود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه حادثه بیمارستان امام رضا(ع) حرکتی در مسیر سقوط رژیم شاهنشاهی و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بود، بیان کرد: ما پیشنهاد تشکیل موزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به رئیس این دانشگاه داده‌ایم، تا کسانی که آن دوره را ندیدند بیش از پیش قدر امنیت و آزادی را بدانند.

وی با بیان اینکه جای ثبت روز مشهد در تقویم خالی است، خاطرنشان کرد: ۲۳ آذر کمتر از ۱۹ دی، ۱۹ بهمن و 22بهمن نیست، روزهایی که به نام قم، تبریز و اصفهان نامگذاری شده و جا دارد که روز ۲۳ آذر هم به نام روز مشهد نامگذاری شود، روزی که توسط دکتر فتاحی‌معصوم پیشنهاد شده و این استاد فرهیخته دانشگاه علوم پزشکی مشهد به‌جد پیگیر این موضوع است و امیدواریم که به نتیجه هم برسد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از مجموعه‌های علمی موفق کشور است، دانشگاهی که ۲۱ نخبه یک درصدی و تعداد زیادی استاد و دانشجوی فرهیخته دارد و جمع زیادی از این نخبگان یک درصدی جزو نیروهای حاضر در دوران‌های انقلاب و دفاع مقدس بودند.

حوادث پی در پی مشهد در سال ۱۳۵۷ سبب شد تا بیمارستان امام رضا(ع) به پایگاهی برای دانشگاهیان تبدیل شود

در بخش دیگری از این مراسم دکتر سیدحسین فتاحی‌معصوم، شاهد عینی واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع)، با ذکر این نکته که حوادث زیادی در اواخر دوران رژیم شاهنشاهی رخ داد که شاخص‌های آن سینما رکس آبادان و بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بود، تأکید کرد: اولین اقدام ما در آن ایام اعتصاب غذایی ۴۸ ساعته دانشگاهیان در بیمارستان قائم(عج) بود و پس از آن اتفاقاتی همچون تیراندازی نیروهای رژیم پهلوی به حرم مطهر رضوی، حمله به بیمارستان ۱۷ شهریور و راهپیمایی مردم و جامعه پزشکی در بیمارستان امام رضا(ع) را داشتیم.

دکتر فتاحی‌معصوم بیان کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، شهید هاشمی‌نژاد و مرحوم آیت‌الله واعظ‌‌‌طبسی ۳ شخصیت کلیدی مشهد در ایام انقلاب بودند و گروه‌های مختلف مردم از جمله جامعه پزشکی در مسیر ترسیم شده حرکت کردند تا به شکست رژیم شاهنشاهی و پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی منجر شود.

وی اضافه کرد: در روز ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ نیروهای رژیم شاهنشاهی به بخش‌های مختلف بیمارستان امام رضا(ع) از جمله بخش کودکان این بیمارستان حمله‌ور شدند و با تیراندازی‌هایی که داشتند موجب شهادت و مجروح شدن جمع زیادی از مردم، بیماران و کادر درمانی شدند که یکی از آنها شهید محمد منفرد بود و ما در اعتراض به انجام این اقدام غیرانسان‌دوستانه در محل بیمارستان تجمع و راهپیمایی داشتیم.

شاهد عینی واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) با تأکید بر اینکه مراسم تشییع پیکر مطهر شهید منفرد با حضور جامعه پزشکی و با روپوش سفید برگزار شد و رسانه‌ها در خبر این رویداد حضور سفیدپوشان را در این مراسم تیتر کردند، گفت: پس از اتفاقات ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ در بیمارستان امام رضا(ع) حماسه‌های مردمی روزهای بیست‌وپنجم آذر ماه و پنجم، نهم و دهم دی ماه همان سال را دیدیم و مردم با تبعیت از سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در روز پنجم دی ماه سال ۱۳۵۷ همه‌ جانبه در مسیر شکست رژیم پهلوی و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تلاش کردند.

دکتر فتاحی‌معصوم تصریح کرد: مراسم اولین سالگرد حادثه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ با سخنرانی مقام معظم رهبری و با حضور پرشور اقشار مختلف مردم و جامعه پزشکی برگزار شد و در این مراسم که اتحاد این گروه به‌خوبی دیده شد شخصیت‌هایی همچون شهید هاشمی‌نژاد، مرحوم آیت‌الله شیرازی و مرحوم آیت‌الله مرعشی و مرحوم آیت‌الله واعظ‌طبسی حضور داشتند.

وی بیان کرد: انقلابیون می‌کوشیدند با اتخاذ راهکارهایی نقش‌آفرینی و حضور پزشکان را در عرصه مبارزه تداوم بخشند و از این رو برخی تظاهرات‌ها را با حضور دانشگاهیان از بیمارستان آغاز کردند و در روز ۱۲ آذر سال ۱۳۵۷ (دوم محرم) تعداد زیادی از اساتید، کارکنان و دانشجویان در مسیر حرکت اعتراضی به سمت حرم مطهر رضوی با حمله مأموران و شلیک گاز اشک‌آور مواجه گشتند و تعدادی زیادی از آنان دستگیر شدند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: حادثه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) سبب رقم خوردن واقعه روز ۱۰ دی ماه همان سال در مشهد شد، ضمن اینکه تحصن پزشکان سبب ملحق شدن سایر مردم از جمله دانشجویان، مردم و علما به جمع متحصنان در محل بیمارستان امام رضا(ع) شد و حوادث پی در پی مشهد در سال ۱۳۵۷ سبب شد تا بیمارستان امام رضا(ع) به پایگاهی برای دانشگاهیان تبدیل شود.

واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) نزدیک به ۱۰۰ شهید و مجروح بر جای گذاشت

همچنین دکتر محمود فرهودی، دیگر شاهد عینی واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) هم در این مراسم، گفت: گرچه رخدادهای تاریخ هر یک زبان گویا و حافظه بی‌واسطه جامعه هستند، اما در واقعه تاریخی که ماندگار می‌شود یادگاری‌های زیادی برجا می‌گذارد که یکی از آنها واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) بود.

وی افزود: من از سال ۱۳۳۷ وارد دانشگاه علوم پزشکی مشهد شدم ، در سال ۱۳۴۲ توسط رژیم زندانی شدم و مورد سخت‌ترین شکنجه‌ها قرار گرفتم، اما با این وجود تمامی سختی‌ها را به جان خریدم و تسلیم خواسته آنان نشدم.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پس از آزادی در بیمارستان‌های مشهد و تهران به بیماران خدمت کردم، بیان کرد: من به دانشجویان خود گفتم که قدر فرصت به‌وجود آمده را بدانید و خدمت به مردم را یک افتخار بزرگ بدانید و هیچگاه تحت تاثیر افکار و اهداف نیروهای رژیم قرار نگیرند.

دکتر فرهودی با بیان اینکه در حادثه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) نزدیک به ۱۰۰ شهید و مجروح داشتیم، خاطرنشان کرد: در آن زمان بیشترین کارها از سوی مردم و جامعه پزشکی انجام شد و مسئولان وقت بیمارستان به جهت آنکه حامی رژیم بودند حمایتی از برنامه‌های ما نداشتند.

وی اضافه کرد: در این حادثه شهید منفرد به شهادت رسید و شهادت و مجروحیت جمع زیادی از حاضران در بیمارستان در زمان وقوع حادثه، مردم را برآن داشت که راهپیمایی اعتراض‌آمیزی را در کنار جامعه پزشکی داشته باشند.

شاهد عینی واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) ادامه داد: اطلاع‌رسانی جهت شکل‌گیری جمعیت مردمی در کمتر از یک ساعت شکل گرفت و این کار توسط خود مردم انجام شد و همچون یک رسانه قوی عمل کردند.

دکتر فرهودی با تأکید بر اینکه بیمارستان محیطی علمی، آموزشی و درمانی است و هرگز نمی‌توان تصور کرد که در این مکان افراد زیادی که در حین درمان هستند ناجوانمردانه به شهادت برسند، گفت: این اقدام موجب آن گردید که به فرمان امام خمینی(ره) در خصوص قطع دست چماق به دستان و قاتلان افراد بی‌گناه عمل کنیم و پس از این اتفاق تلخ، کارهای بزرگی رقم خورد که نتیجه آن منجر به شکست رژیم شاهنشاهی و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شد.

وی افزود: وقایع آزادسازی نفت، سینما رکس آبادان، بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، ۱۷ شهریور میدان ژاله تهران، مسجد جامع کرمان و بسیاری دیگر از اتفاقات رقم خورده حاکی از ظلم‌های نیروهای رژیم در آن سال‌ها بوده، اما مردم هیچگاه تسلیم نشدند و در مسیر تحقق شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی تا پای جان تلاش کردند و نه تنها تعطیلی در کار خود نداشتند، بلکه به دنبال آشکارسازی وقایع رخ داده از جمله حادثه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) شدند و می‌بینیم که هر سال پرشورتر از سال قبل این واقعه تاریخی گرامی داشته می‌شود و به آن به عنوان یک رویداد فراموش شده نگاه نمی‌کنند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مردم در پاسخ به عوامل رقم زدن این‌ حادثه گفتند که این جنایت‌ها در تاریخ برای عاملان آنها بی‌پاسخ نمی‌ماند و این ملت دست تمامی زورگویان را قطع خواهند کرد و مکرها و حیله‌های آنان را افشاء می‌نمایند.

تجلیل از دو چهره تاثیرگذار در واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع)

در پایان این مراسم از دکتر محمود فرهودی و دکتر سیدحسین فتاحی‌معصوم دو چهره تاثیرگذار در واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) تقدیر به عمل آمد.

این دو شخصیت علمی در عرصه پزشکی تلاش‌های زیادی در دوران انقلاب و در طول چهل‌وچهار سالی که از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گذشته داشتند و یکی از مهمترین نقش‌آفرینی آنان در واقعه ۲۳ آذر ماه سال ۱۳۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) بود.

رونمایی از سایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت سالگرد واقعه ۲۳ آذر ماه

خاطرنشان می‌گردد همزمان با سالگرد واقعه ۲۳ آذر ماه بیمارستان امام رضا(ع) سایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد رونمایی شد.

این اتفاق با تأکید دکتر محمدعلی کیانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و به پاس گرامیداشت نام و یاد شهدای واقعه ۲۳ آذر ماه سال 1357 این مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی و قدرشناسی از تلاش‌ها و نقش‌آفرینان این رویداد تاریخی که زمینه‌ساز سقوط رژیم شاهنشاهی و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شد، صورت پذیرفت.

976.jpg - 61.46 kB

977.jpg - 75.52 kB

978.jpg - 80.95 kB

979.jpg - 82.79 kB

980.jpg - 71.43 kB

 


دانشگاه در شبکه های اجتماعی
ایتا دانشگاه آی گپ دانشگاه روبیکا دانشگاه
IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳