آکنه یکی از شایع ترین بیماریهای پوستی است

5.jpg - 8.95 kBمتخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیش از 85 درصد مردم در طول عمر خود بیماری آکنه را تجربه می کنند و این بیماری بیشتر با تغییرات سطح هورمونی مرتبط است .

دکتر معصومه حسینی نژاد، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه آکنه زمانی ایجاد می شود که سوراخ های ریزی در پوست که به فولیکول های مو معروف هستند، مسدود شوند. خاطر نشان کرد: غدد چربی غدد کوچکی هستند که در نزدیکی سطح پوست  دیده می شود و  این غدد به فولیکول های مو متصل هستند ؛ غدد چربی مو و پوست را چرب می کنند تا جلوی خشک شدن آن را بگیرند.

دکتر حسینی نژاد با اشاره به اینکه بر روی صورت ، جلو وپشت قفسه سینه غدد چربی بیشتری وجود دارد از همین رو مستعد بروز آکنه است، گفت: در آکنه، غدد شروع به تولید چربی بیش از حد می کنند و چربی اضافی با سلول های مرده پوست مخلوط می شود و هر دو ماده یک پلاک در فولیکول تشکیل می دهند. اگر فولیکول متصل شده به سطح پوست نزدیک باشد، به سمت بیرون برآمده می شود و یک سر سفید ایجاد می کند.

وی بیان کرد:  به طور معمول باکتری های بی ضرری که روی پوست زندگی می کنند، می توانند فولیکول های متصل شده را آلوده کرده و باعث پاپول ها، پوستول ها، گره ها یا کیست ها شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آکنه در سنین حوالی بلوغ 9 تا 10 سالگی شروع می شود و تا 24 سالگی ادامه دارد، بیان کرد: البته آکنه در سن 30 یا بالای 40 سالگی نیز دیده می شود .

وی ادامه داد: اکنه در اقایان در سن  17 یا 18 سالگی شدت بیشتری دارد ولی بعد از ان اکنه در جنس مردان و زنان با شدت کمتری مشاهده می شود. 

وی با بیان اینکه آکنه بیشتر با تغییرات سطوح هورمونی در دوران بلوغ مرتبط است، اما می تواند در هر سنی شروع شود، اظهار کرد:  برای بهتر شدن شرایط آکنه  بیش از دو بار در روز قسمت های آسیب دیده پوست را شستشو ندهید زیرا شستشوی مکرر می تواند باعث تحریک پوست و بدتر شدن علائم شود.

دکتر حسینی نژاد با اشاره به اینکه ناحیه آسیب دیده را با صابون ملایم یا تمیزکننده و آب ولرم بشویید، آب خیلی گرم یا سرد می تواند آکنه را بدتر کند، بیان داشت:  سعی نکنید لکه های سیاه  باقی مانده روی پوست را از بین ببرید زیرا این کار باعث بدتر شدن آن ها و ایجاد زخم دائمی می شود.

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی و بهداشتی می تواند موجب حساسیت پوست شود، گفت: قبل از خواب صوت را از آرایش کاملا پاک کنید و اگر دچار خشکی پوست هستید از نرم کننده های بر پایه آب و بدون عطر استفاده کنید.

وی  با بیان اینکه موهای خود را به طور منظم بشویید و سعی کنید از ریزش موها روی صورت خود جلوگیری کنید ، ابراز کرد: علائم اکنه قابل درمان نیست اما می توان با مصرف برخی از داروها آنها را کنترل کرد.

حسینی نژاد تاکید کرد: از دستکاری آکنه باید پرهیز شود علاوه براین نباید انتظار داشت که درمان در زمان کوتاهی جواب دهد زیرا برخی از درمان ها تا 3 ماه طول می کشد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

یکشنبه, ۱۴ بهمن ۱۴۰۳