خدماترسانی شایسته خادمان حوزه سلامت به زائران پیاده رضوی
- بازدید: 17
خادمان حوزه سلامت در روزهای منتهی به شهادت امام رضا(ع) خدماترسانی شایستهای به زائران پیاده رضوی داشتند و این خدمات با رضایتمندی بالای مهمانان امام مهربانیها همراه بود.
به گزاش وب دا، در روزهای منتهی به شهادت امام رضا(ع) تمامی مسیرهای منتهی به مشهد مملو از جمعیت عاشق و دلدادهای است که با پای پیاده به سمت حرم مطهر رضوی گام برداشتهاند تا که در شب و روز شهادت آن امام همام در جوار امام مهربانیها باشند.
در این مسیر نورانی خادمان زائران پیاده رضوی با برپایی ایستگاهها و موکبها خدمات متعددی در حوزههای مختلف همچون اسکان، پذیرایی، سلامت و غیره ارائه میدهند.
بخشی از این ایستگاهها و موکبها مرتبط با حوزه سلامت بوده که ارائه دهنده خدمات بهداشتی، دارویی، درمانی، پرستاری و اورژانسی هستند، مواکب و ایستگاههای سلامت که با همکاری مشترک میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، آستان قدس رضوی، جمعیت هلال احمر خراسان رضوی، سپاه امام رضا(ع)، قرارگاه منطقهای شمال شرق، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی دایر شده است.
ایستگاهها و موکبهای سلامت در شب و روزهای منتهی به شهادت امام رضا(ع) ارائه دهنده خدمات شبانهروزی به زائران پیاده رضوی هستند و متناسب با نیاز مهمانان امام مهربانیها ارائه خدمت دارند، خدماتی که با رضایتمندی بیش از 90 درصدی بیماران و همراهیان آنها همراه بوده است.
به جهت آشنایی با خدمات ارائه شده در حوزه سلامت و در مسیر زائران پیاده رضوی گفتوگویی با خادمان ایستگاهها و موکبهای فعال در این حوزه صورت دادهایم که حاصل آن را در ادامه میخوانید؛
مشکلات گوارشی به دلیل ناپرهیزیهای غذایی عمده مشکل مشاهده شده در میان زائران پیاده رضوی بوده است
دکتر تهمینه ظفری، پزشک مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی ملکآباد، گفت: این مرکز در تمامی ایام سال ارائه دهنده خدمات شبانهروزی به مردم ساکن در این منطقه و همچنین زائران سواره و پیاده امام رضا(ع) بوده که در مسیر حرکت به سمت مشهد دچار مشکل شدهاند.
وی افزود: مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی ملکآباد در روزهای پایانی ماه صفر که حرکت زائران پیاده امام رضا(ع) را به سمت مشهد داریم روزانه 250 خدمت پزشکی، پرستاری، دارویی و اورژانسی به بیماران مراجعه کننده ارائه میدهد، بیمارانی که از تمامی سنین و گروهها هستند.
پزشک مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی ملکآباد با بیان اینکه عمده مشکل مراجعه کنندگان به این مرکز دردهای عضلانی، تاول پا، مسمویت غذایی، مشکلات تنفسی و ضعف جسمانی بوده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه مشکل تمامی این افراد بهصورت سرپایی برطرف شده و توانستند که به مسیر خود ادامه دهند و تنها یک مورد انتقال به بیمارستان داشتیم که به دلیل ایجاد مشکل قلبی بود.
دکتر ظفری تأکید کرد: در این روزها مراجعات مرتبط با مسمویتهای غذایی زیاد است و از زائران پیاده امام رضا(ع) میخواهیم که در جهت حفظ سلامتشان از تو هم خوری و خوردن چیزهایی برایشان مناسب نیست پرهیز نمایند تا که با مشکلات گوارشی مواجه نشوند.
زائران پیاده امام رضا(ع) نباید هیچگونه شتاب و عجلهای در رسیدن به مقصد داشته باشند
در ادامه دکتر جواد رضایی، پزشک بهداری مجتمع فرهنگی میقات الرضا(ع)، بیان کرد: در این واحد خدمات متعدد پزشکی، پرستاری، دارویی و اورژانسی و در 2 بخش مجزای برادران و خواهران ارائه میشود.
وی اضافه کرد: در بهداری مجتمع فرهنگی میقات الرضا(ع) که به صورت شبانهروزی فعال است پزشکان، پرستاران، داروسازان و نیروهای اوئرژانس پیش بیمارستانی به بیماران نیازمند به دریافت خدمات درمانی خدمترسانی میکنند و ما در این مکان استقرار یک دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس را داریم تا در صورت نیاز بیماران نیازمند به دریافت خدمات بیمارستانی را به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال دهند.
پزشک بهداری مجتمع فرهنگی میقات الرضا(ع) با ذکر این نکته که توصیه اکید ما اختصاص زمان استراحت پس از هر ساعت پیادهروی است، تأکید کرد: زائران پیاده باید به این موضوع توجه داشته باشند که نباید هیچگونه شتاب و عجلهای در رسیدن به مقصد داشته باشند و نکته مهمترین دیگر اینکه برای پیادهرویشان از کفش مناسب و مخصوص این کار استفاده نمایند و ما متأسفانه شاهد بودیم که برخی از زائران پیاده با دمپایی و یا حتی پای برهنه پیادهروی میکردند که همین کار نادرست مشکلاتی برایشان ایجاد کرده بود.
دکتر رضایی خاطرنشان کرد: در بهداری مجتمع فرهنگی میقات الرضا(ع) روزانه به بیش از 300 نفر ارائه خدمت میشود که حدود 100 نفر از آنها نیازمند خدمات بیشتر هستند؛ همچنین باید به افراد دارای بیماری زمینهای هم توصیه بر پیادهروی آهستهتر را داشته باشیم و متأسفانه در این مسیر داشتیم زائری را که به علت پیادهروی سریع و عدم استراحت مناسب دچار حمله قلبی شد و جان خود را از دست داد و تلاش تیم پزشکی حاضر در بهداری هم مفید فایده واقع نشد.
زائران پیاده رضوی مراقبت لازم را از کودکان، سالمندان و مادران باردار داشته باشند
همچنین دکتر سیدعلی هوشمند، مدیر واحد امداد موکب جوادالائمه(ع) هم گفت: در این واحد فضاهای مجزای درمانی آقایان و بانوان فعال است و در داروخانه این واحد انواع داروها از جمله مسکنها، پمادهای سوختگی، اسپری تنفسی، ماسک و غیره به میزان کافی موجود است.
وی افزود: در واحد امداد موکب جوادالائمه(ع) روزانه به بیش از 200 نفر خدماترسانی میشود که عمده مشکل این افراد دردهای عضلانی و تاول کف پا است.
مدیر واحد امداد موکب جوادالائمه(ع) ادامه داد: مشکل اکثر مراجعهکنندگان به این واحد امدادی به صورت سرپایی برطرف شده و موارد نیازمند به بررسی بیشتر به مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی ملکآباد ارجاع شدند تا در صورت نیاز به دریافت خدمات سطح 3 به نزدیکترین بیمارستان انتقال یابند.
دکتر هوشمند با ذکر این نکته که بیماران دارای بیماری زمینهای که دارو مصرف میکنند نیاز است که دراوهای موردنیازشان را به میزان کافی به هرماه داشته باشند تا که در حین سفر دچار مشکل نشوند، تأکید کرد: همچنین در این روزها و ایام از تمامی زائران پیاده رضوی بهخصوص مسئولان کاروانها میخواهیم که مراقبت لازم را از کودکان، سالمندان و مادران باردار داشته باشند و اینکه هرگاه در میان همسفرشان موردی را مشاهده کردند که دچار هرنوع مشکلی شده بلافاصله آن فرد را به نزدیکترین ایستگاه و موکب سلامت ببرند تا که بررسی لازم صورت پذیرد و نکته مهمتر اینکه اگر ادامه سفر با پای پیاده برای آن فرد مناسب نبود، مسافت باقی مانده تا مقصد را با وسایل نقلیه پیش بینی شده در طول مسیر طی نماید و اینکه هیچگونه اصراری به انجام این کار نداشته باشد تا که خدای نکرده دچار مشکلات بدتر نشود.