خدمات ارائه شده به بیماران مبتلا به تالاسمی و هموفیلی موجب کیفیت بهتر زندگی آنان شده است
- بازدید: 102
مسئول امور بیماری خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از مراکز تخصصی فعال این دانشگاه کلینیک سرور بوده که به بیماران مبتلا تالاسمی و هموفیلی خدماترسانی دارد و باید اشاره کنیم خدمات موثر ارائه شده به این ۲ گروه از بیماران موجب کیفیت بهتر زندگی آنان شده است.
دکتر جواد رجبیان، در دومین سیمنار ترومبوز هموستاز با نگرش بر عوارض زنان و مامایی، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ۲۰ سال پیش ارائه خدمات تخصصی را به بیماران خاص با محوریت مبتلایان به تالاسمی در کلینیک سرور آغاز کرده و باید اشاره کنیم خدمات این مجموعه موجب کیفیت بهتر زندگی بهتر این گروه از بیماران شده است.
وی اضافه کرد: همچنین در این کلینیک خدمات موردنیاز بیماران هموفیلی هم ارائه میشود و تاثیرات خدمات ارائه شده در این گروه از بیماران هم مشاهده شده است.
مسئول امور بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: این سمینار با هدف ارائه آخرین دستاوردها برگزار شده و بسیار امیدوار هستیم که خروجی بسیار خوبی هم در ترومبوز هموستاز با نگرش بر عوارض زنان و مامایی داشته باشد.
دکتر رجبیان تاکید کرد: در این مجموعه بیماران خاص زیادی تحت پوشش قرار گرفتهاند که یکی از گروهها مبتلایان به تالاسمی هستند و برای این گروه از بیماران خدمات متعددی ارائه میشود تا که بتوانند زندگی عادی خود را داشته باشند.
اثرپذیری خدمات ارائه شده در کودکان مبتلا به تالاسمی و هموفیلی متناسب با شاخصهای جهانی بوده است
همچنین دکتر پیمان عشقی،عضو هیئت مدیره انجمن ترومبوز هموستاز ایران هم در این سمینار، گفت: انجمن ترومبوز هموستاز در سال ۱۳۹۴ با هدف کمک به بیماران با مشکلات و اختلالات خونریزی دهنده شکل گرفت و نمایندگیهای این انجمن در استانهای مختلف از جمله خراسان رضوی فعال شده است.
وی افزود: در جلسهای با مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتیم بر تعامل و همکاریهای بین رشتهای در جهت ارائه خدمات بهتر و موثرتر انجمن ترومبوز هموستاز ایران تاکید کردیم و معتقدیم با همفکری اساتید رشتههای مختلف میتوانیم خدمتی موثرتر با بیماران مبتلا به تالاسمی و سایر بیماریها داشته باشیم.
فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی کودکان با بیان اینکه یکی از بزرگترین افتخارات ما حضور یکی از اعضای انجمن ترموبوز هموستاز ایران در انجمن بینالمللی و جهانی این حوزه تخصصی بوده است، خاطرنشان کرد: در جمع علمی باید با افتخار تمام بگوییم که تعدادی زیادی از اعضای این انجمن ضمن اخذ مدارک عالیه پزشکی، خدمات شایان بسیاری در داخل و خارج کشور ارائه کردهاند.
دکتر عشقی تاکید کرد: انجمن ترومبوز هموستاز ایران تحقیقات گسترده و بینرشتهای زیادی در موضوعات ترومبوز و هموفیلی داشته و کتابها و کتابچههای زیادی هم به چاپ رسانده و در ایران رشد هموفیلی در حوزههای تشخیص و درمان بسیار قابل توجه بوده و با توجه کمبود برخی از داروها مانند فنوباربیتال اقدامات درمانیمان و همچنین اثرپذیری آنها در کودکان مبتلا به این بیماری متناسب با شاخصهای جهانی بوده است.
دومین سیمنار ترومبوز هموستاز با نگرش بر عوارض زنان و مامایی امروز و فردا در تالار ابن سینا مشهد برگزار میشود و در این سمینار ۲ روزه به آخرین پژوهشها، دستاوردها و شیوههای نوین آموزشی و درمانی در ترومبوز هموستاز با نگرش بر عوارض زنان و مامایی پرداخته خواهد شد.
خدمات ارائه شده به بیماران مبتلا به تالاسمی و هموفیلی با اثربخشی بالای ۹۰ درصدی در درمان و بهبود کیفیت زندگی آنان همراه بوده است
در این مراسم دکتر مسعود شاهرودیان، دبیر اجرایی دومین سیمنار ترومبوز هموستاز با نگرش بر عوارض زنان و مامایی، گفت: بسیاری از رشتههای مختلف از جمله زنان و زایمان، مامایی، کودکان، متخصصان خون و علوم آزمایشگاهی با موضوع ترومبوز هموستاز مرتبط هستند و در این سمینار ۲ روزه همفکری و انتقال تجربیات متخصصان را در جهت اثرپذیری بهتر خدمات درمانی خواهیم داشت.
وی افزود: در کلینیک سرور تستها و تجهیزات مختلف آزمایشگاهی از سال ۱۳۸۳ فعال شده و دیگر نه تنها نیازی به انتقال بیمار و ارسال نمونه با شرایط سخت نگهداری به تهران نیست، بلکه این کار در مشهد برای بیماران مشهدی و بیماران داخل و خارج استان و حتی اتباع انجام میشود و در کنار آن خدماتی نظیر پلاکت ارائه میشود.
متخصص علوم آزمایشگاهی با اشاره نقش و تاثیر خدمات آزمایشگاهی در خدمترسانی به بیماران تالاسمی و هموفیلی، بیان کرد: خدمات ارائه شده به بیماران مبتلا به تالاسمی و هموفیلی با اثربخشی بالای ۹۰ درصدی در درمان و بهبود کیفیت زندگی آنان همراه بوده و به بیماران با مشکلات مفاصل زانو تزریق فاکتور ۸ را داشتیم و این گروه همانند یک فرد عادی راه میروند و تاکنون ۳۷ نفر تعویض مفصل داشتهاند.
دکتر شاهرودیان تصریح کرد: تعداد ۱۶۰۰ پرونده ثبت شده در حوزه هموفیلی داریم و سالانه بین ۲۰ تا ۳۰ بیمار جدید اضافه میشوند که بیشتر آنها در گروه سنی اطفال هستند و تشخیص زودهنگام تشخیص بهتری در درمان بیماری دارد و وقتی عترضه بهوجود آید درمان سختتر میشود.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه تالاسمی ۴۰۰ مرونده ثبت شده داریم و نوارد جدید سالانه آن هم حدود ۱۰ مورد و با توجه تشخیصات بههنگام، اقدامات پیشگرانه موثر و درمانهای نوین، هم روند افزایشی بیماران متوفف شده و هم اینکه درمانهای اثرپخش و همراه با طول بیشتر داشتند و بسیاری از آنها ازدواج کردند و صاحب فرزند شدند و این تاثیرپذیری خدمات درمانی در حوزه فرزندآوری در بیماران هموفیلی هم مشاهده شده است.
سالانه ۲۵ مورد جدید به بیماران با مشکلات انعقادی و خونریزی دهنده اضافه میشود
در ادامه این مراسم دکتر زهرا بدیعی، دبیر علمی دومین سیمنار ترومبوز هموستاز با نگرش بر عوارض زنان و مامایی، بیان کرد: اولین سمینار در سال ۱۳۸۷ در مشهد برگزار شد و در سال ۱۴۰۳ هم دومین دوره این سیمنار را در همین شهر مقدس داریم و مفتخر به میزبانی مهمانان امام هشتم(ع) از نقاط مختلف کشور عزیزمان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: خانمها ۵۰ درصد جمعیت کشور را شامل میشود و سالانه ۲۵ مورد جدید به بیماران با مشکلات انعقادی و خونریزی دهنده اضافه میشود، بیماریای که در بانوان سنین مختلف شایع است.
فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی کودکان گفت: ما باید خونریزیهای خطرناک در نواحی سر، گردن، قفسه سینه و شکم جدی بگیریم، خونریزیهایی که خطرناک هستند و باید ضمن تزریق فاکتور انعقادی به نزدیکترین مرکز اورژانس مراجعه شود و اینکه مرکز درمان هموفیلی هم از شرایط فعلی آن فرد مطلع شود.
دکتر بدیعی افزود: همچنین خونریزیهای تهدیدکننده عضو که در عضلات ساعد دست، ساق پا و کشاله ران هست هم باید جدی گرفته شود و باید عضو آسیب دیده را بیحرکت نگه داشت و درمان با فاکتورهای انعقادی را مطابق دستورالعمل مرکز درمان هموفیلی، برای خونریزیهای خطرناک انجام داد و اینکه بلافاصله به مرکز درمان هموفیلی مراجعه نموده و میزان خونریزی بیمار به اطلاع پزشک رسانده شود تا که مناسبترین اقدام برای آن فرد صورت پذیرد.