سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماریهای شایع بانوان است
- بازدید: 294
متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماریهای شایع است که شروع علائم آن غالبا از نوجوانی است و در صورت عدم تشخیص و پی گیری به موقع همراهی با عوارض بسیار مانند سندرم متابولیک و ناباروری و سرطان اندومتر دارد.
دکتر مهناز برومند رضا زاده، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در حیطه بیماریهای اختصاصی زنان سندرم تخمدان پیلی کیستیک ، نارسایی زود رس تخمدان، خونریزی غیر طبیعی رحم و اندومتریوز ، عفونت های ژینتال و منتقله جنسی، سرطان پستان و سرویکس در نظر گرفته می شود، گفت: نارسایی زودرس تخمدان که سبب یائسگی زوردرس و درنتیجه کلیه علائم و عوارض همراه منوپوز را به دنبال خواهد داشت یکی از بیماریهای حوزه زنان محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه خونریزی غیر طبیعی رحمی که منجر به کم خونی دربانوان و کاهش کیفیت زندگی خواهد شد نیز از بیماریهای شایع زنان محسوب می شود، گفت: اندومتریوز با عوارضی چون درد مزمن لگنی و ناباروری و درگیری تا پایان عمر دامن گیر گروه زیادی از بانوان می باشد که باید به موقع تشخیص و درمان شود.
متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه زگیل تناسلی از عفونتهای ژنیتال و منتقله جنسی باید به موقع درمان شود، گفت: در حوزه سرطان نها نیز سرطان پستان و سرویکس از جمله سرطانهای مختص زنان است.
وی با بیان اینکه سرطانها به ویژه سرطان پستان و سرویکس که علی رغم توصیه بسیار به انجام غربالگری همجنان بی توجهی به این امر وجود دارد و با تشخیص در مراحل دیررس ، پروگنوز نامناسب می شود، بیان کرد: اما نکته اصلی آنست که متاسفانه تمرکز بر پیشگیری همچنان کمتر از تشخیص و درمان است.
دکتر برومند رضا زاده با اشاره به اینکه انتظار می رود که سیاستهای کلان با سرعت و قدرت بیشتری و با تکیه بر مدیریت تلفیقی بیماریها بر این امر کوشا باشند، گفت: من به عنوان متخصص زنان و استادیار دانشگاه درحال تحصیل طب ایرانی هستم تا بتوانم با ذهنی آگاهتر و چشمی بیناتر به آنچه بزرگانی چون ابن سینا در مورد" نگاهداشت و حفظ سلامتی " فرمودند تلاش کنم .
وی گفت: وظیفه طبیب در قدم اول ، حفظ سلامتی مردم است و بایستی طبیب خادم طبیعت وجود انسان باشد و در این راه با تدابیر صحیح، وی را یاری نماید.