حدود 60 درصد از مشکلات و بیماریهای بانوان مرتبط با سبک زندگی نادرست است
- بازدید: 129
مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سبک زندگی بسیاری از بانوان ما تغییر کرده و حدود 60 درصد از مشکلات و بیماریهای آنها مرتبط با سبک زندگی نادرست است.
دکتر محمدجعفر صادقی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در حوزه سلامت زنان آنچیزی که بسیار مهم بوده این است که بیش از پیش به 3 موضوع بسیار مهم تغذیه سالم، فعالیت بدنی مناسب و عدم مصرف دخانیات در بانوان پرداخته است، موضوعی که البته برای آقایان هم مورد تأکید بوده و هست، اما در بانوان با توجه شرایط و جایگاه خاصی که در محیط خانه و خانواده دارند بیشتر از آقایان مورد تأکید است.
وی تصریح کرد: با توجه به اشتغال جمع زیادی از بانوان جامعه و فعالیتهای آنها در محیطهای کار استرس و اضطراب در گروهی از آنها مشاهده شده و برخی از آنها هم رژیمهای غذایی خاصی دارند و بهطور کلی باید بگوییم که سبک زندگی بسیاری از بانوان ما تغییر کرده و حدود 60 درصد از مشکلات و بیماریهای آنها مرتبط با سبک زندگی ناصحیح است.
مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون، افزایش وزن، مشکلات عصبی و عضلانی و استرس در میان بانوان شایعتر است، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که در 85 درصد جمعیت کشورهای در حال توسعه مشکل چاقی و کم تحرکی دیده شده و سالانه بیش از 2 میلیون مرگ به علت فعالیت فیزیکی ناکافی در جهان رخ میدهد که شامل سرطانهای روده بزرگ و پستان، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون و غیره بوده است.
دکتر صادقی تأکید کرد: کم تحرکی نقش پررنگی در بروز بسیاری از بیماریها دارد و معتقدیم که مادران به عنوان ستون خانواده نقش مؤثری در حفظ سلامت خودشان، همسرانشان و فرزندانشان دارند.
وی اضافه کرد: همچنین موضوع بسیار مهم دیگر در خصوص تغذیه و بهطور مصرف بالای فست فوت بوده و پسران و دختران امروز که پدران و مادران فردا هستند باید از خوردن از مواد غذایی ناسالم پرهیز نمایند و نکته مهمتر از آن مصرف بالای دخانیات از جمله سیگار و قلیان بوده، چیزی که در دختران و بانوان افزایش چشمگیری داشته و در این خصوص هم افزایش تعداد دختران و بانوان مصرف کننده دخانیات افزایش یافته و هم اینکه سن آنها کاهش یافته که هر دو مورد نگران کننده است.
مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکی از باورهای نادرست رایج در جامعه ما عدم آگاهی درست از مضرات و آسیبهای دخانیات بوده و هست، بیان کرد: وقتی که با یک فرد سیگاری و یا قلیانی صحبت میکنیم میگوید که من سیکار و قلیان را برای رفع اضطراب و استرس و سردرد استفاده میکنم، نکتهای که کاملاً غلط و نادرست بوده و هست.
دکتر صادقی گفت: سالانه 8 میلیون نفر در جهان جان خود را به دلیل مصرف دخانیات از دست میدهند و بین 1.5 تا 2 میلیون نفر هم به واسطه ارتباط با این افراد فوت کردهاند و اینگونه نیست که مضرات فقط برای مصرف کننده باشد.
وی افزود: سالانه 200 هزار هکتار از مزارع کشاورزی به کشت تنباکو اختصاص مییابد و اگر این فضا به کاشت میوهجات و سبزیجات اختصاص یابد به همان نسبت از داشتن جامعهای سالم و به دور از بیماری بهرهمند هستیم؛ همچنین باید اشاره کنیم که سالانه بیش از 600 میلیون درخت در دنیا برای تولید سیگار قطع میشود که عدد بسیار بالایی بوده و هست.
مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: تغذیه سالم تا 80 درصد از دیابت، تا 50 درصد از بیماریهای قلبی و عروقی و تا 30 درصد از انواع سرطانها جلوگیری میکند و باید به این موضوع بسیار مهم بیش از پیش توجه نماییم.