برنامه ملی استراتژیک کنترل HIV با مشارکت 23 سازمان دولتی اجرا می شود
- بازدید: 85
رئیس آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: برنامه ملی استراتژیک کنترل HIV با رویکردی مشارکت جویانه 23 سازمان دولتی ذینفع و ذیربط را در این امر سهیم نموده و در حال حاضر برنامه پنجم استراتژیک کنترل HIV با هدف شناسایی 90درصد موارد مبتلا، درمان مستمر 90درصد موارد شناسایی شده، و کاهش بار ویروسی 90درصد موارد تحت درمان به مقادیر غیر قابل انتقال در حال اجرا است.
دکتر مرجان فرزامی در کارگاه منطقه ای ارتقاء شبکه آزمایشگاهیHIV که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد رویکردهای جزیره ای در مدیریت بیماریها را منسوخ دانست و با تاکید بر تشکیل ساختار شبکه ای به منظور یکسان سازی آموزش ها و پرهیز از موازی کاری خاطر نشان کرد: شبکه سازی موجب هم افزایی در انجام فرآیندها میشود و مجموع برآیند شبکه بیشتر از عملکرد جداگانه هریک از اجزاء خواهد بود.
دکتر هنگامه نامداری رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این کارگاه گفت: ارتباط کاری برنامه HIV و آزمایشگاه مرجع سلامت بسیار تنگاتنگ است و برنامه مراقبتی بیماران HIV از تشخیص تا آخرین مراحل درمان و مراقبت بدون همیاری آزمایشگاه مقدور نیست.
دکتر علی حسین پور کارشناس مسئول بیماری ایدز معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در حاشیه این دوره آموزشی با اشاره به اینکه تمام خدمات آزمایشگاهی برای افراد HIV مثبت رایگان است افزود: در این دوره آموزشی چگونگی انجام آزمایشات معتبر، ارجاع افراد و آزمایشات تکمیلی، چگونگی ارائه خدمات دربازه زمانی 3 ماه، 6 ماه، یکساله و تداوم آن بررسی و تصمیم گیری می شود.
وی با تاکید بر اهمیت تشخیص درست اچ آی وی ، اظهار کرد: در حال حاضر فرایند انجام کار شامل یک آزمایش اولیه و تست سریع است ودر مرحله بعد اگر آزمایش مثبت شد افراد می توانند به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه کنند که در این مرکز نمونه خون بیمار تهیه شده و جهت انجام تست تکمیلی به آزمایشگاه قطب (مشهد) ارسال می شود.
دکتر حسین پور خدمات رایگان HIV را بی نظیر دانست و گفت: در صورت مثبت شدن نتیجه آزمایش HIV، خدمات کامل به آنها ارائه شده و تحت درمان قرار می گیرند و مراقبتهای 6 ماهه، یکساله ومداوم برای آنها انجام می شود.
وی تصریح کرد: اگر افراد نگران ابتلا به HIV هستند حتماً به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه کنند تا برای ایشان تست سریع بدون ذکر نام انجام شده و در کمتر از 20 دقیقه جواب اولیه را دریافت نمایند.
کارگاه منطقه ای ارتقاء شبکه آزمایشگاهیHIV با هدف یکپارچگی و همکاری هر چه بیشتر کارشناسان برنامه ایدز و آزمایشگاه با حضور مسئولین وزارتی وکارشناسان دانشگاه های علوم پزشکی شاهرود، گناباد، نیشابور، تربت جام، کاشان، شهر کرد، بابل، گلستان، اسفراین، اصفهان، تربت حیدریه، مازندران و سبزوار به مدت سه روز در مشهد در حال برگزاری است.
شایان ذکر است آدرس مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری در سایت https://aids.mums.ac.ir/ قابل دسترسی است.