گزارش/ اجرای موفق طرح شهید سلیمانی با هدف راهبرد مدیریت و کنترل کرونا به شیوه محلهمحور
- بازدید: 35
طرح شهید سلیمانی با هدف راهبرد مدیریت و کنترل کرونا به شیوه محلهمحور و خانوادهمحور و مبتنی بر برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت در محله شهرک امام علی(ع) به مرحله اجرا درآمده، طرحی که با دستاوردهای خوبی هم همراه بوده است.
بسیجیان و فعالان فرهنگی مساجد اعم از زنان و مردان بسیجی از ابتدای بحران کرونا تاکنون در صحنههای مختلف خوش درخشیدند و در گام نخست، مساجد و حسینیهها و خانههای خود را تبدیل به کارگاههای تولید ماسک، دستکش، شیلد و گان و همچنین تهیه اقلام ضدعفونی کردند و همه این فعالیتها برای مقابله با شیوع بیماری کرونا در بین مردم بود که همزمان با اجرایی شدن طرح محله محور شهید سلیمانی جدیتر از قبل شد و اینبار فعالان مسجدی در امر غربالگری و بیماریابی در کنار کادر بهداشت و درمان ایستادهاند.
طرح شهید سلیمانی با هدف قطع زنجیره انتقال و انتشار ویروس کرونا در حال اجرا است و در این طرح بسیجیان و فعالان فرهنگی مساجد به در منازلی میروند که اعضای آن در تماس تلفنی با سامانههای تلفنی ۴۰۳۰ یا 191 در تماس بودند.
در قالب این طرح اعضای خانوادههای محله که مشکوک یا مثبت کرونا هستند تحت نظر و تست و معاینه قرار میگیرند و به محض محرز شدن بیماری یکی از اعضا، اگر نیاز به بستری شدن در بیمارستان باشد هماهنگیهای لازم صورت میپذیرد تا بیمار به مرکز درمانی منتقل شود؛ همچنین به خانواده فرد مبتلا هم توصیه به ماندن در منزل میشود و تمامی کارهای بیرون از خانه آنان توسط افراد مشارکتکننده در طرح شهید سلیمانی انجام میشود.
یکی از مساجد موفق و محوری مشهد در طرح شهید سلیمانی مسجد جوادالائمه(ع) شهرک امام علی(ع) بولوار توس بوده که تاکنون خدمات بسیاری در قالب این طرح به خانوارهای محله و منطقه تحت پوشش ارائه کرده است.
در جهت آشنایی بیشتر فعالیتهای مسجد جوادالائمه(ع) در طرح شهید سلیمانی بهگفتوگو با خدمتگزاران مردم در این مسجد پرداختیم که در ادامه میخوانید؛
حجتالاسلام جواد خشکی اظهار کرد: مسجد جوادالائمه(ع) که مزین به نام فرزند گرامی امام رضا(ع) است در سالیان متمادی برنامههای فرهنگی متعددی اجرا کرده و از ابتدای بحران کرونا هم بسیجیان این مسجد حضوری پررنگ در بحث کمک به نیازمندان داشته است.
وی افزود: از ابتدای اجرای طرح شهید سلیمانی هم فعالیتهای این مسجد پررنگتر از قبل بوده و تاکنون 5500 بسته معیشتی بهداشتی و غذایی به بیش از ۲۵۰ خانوار محله شهرک امام علی(ع)، بهخصوص خانوارهای آسیبدیده از کرونا اهدا شده است.
امام جماعت مسجد جوادالائمه(ع) با بیان اینکه افتخار همه ما خدمت به محرومان بوده است، خاطرنشان کرد: بسیجیان و فعالان فرهنگی مسجد جوادالائمه(ع) در عرصه یاریرسانی به محرومان و بیماران پیشگام بودهاند و در این مسیر از یکدیگر سبقت گرفتند.
حجتالاسلام خشکی تصریح کرد: همزمانی اعمال محدودیتهای جدید برای کنترل ویروس کرونا در خراسان رضوی و اجرای طرح شهید سلیمانی بحمدلله موجب کاهش تعداد موارد فوتی، بستری و مبتلای کرونایی شد، اما کافی نیست و همه باید در کنار متولیان حوزه سلامت استان با تمام توان برای مهار این ویروس منحوس تلاش کنیم.
وی تأکید کرد: روحیه جهادی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی این روزها به الگویی ناب برای عموم آحاد جامعه بهویژه بسیجیان و فعالان فرهنگی مساجد برای مبارزه با ویروس کرونا تبدیل شده و مسجدیها پس از نقشآفرینی در دوران انقلاب، دفاع مقدس و دفاع از حرمین شریفین ائمه اطهار(ع)، اینبار در دفاع از حریم سلامت به یاری کادر بهداشت و درمان شتافتهاند.
رئیس هیأت امناء مسجد جوادالائمه(ع) نیز بیان کرد: مسجد جوادالائمه(ع) از نخستین روز اجرای طرح شهید سلیمانی در بحث تامین و خودکفایی مردم، سمزدایی و ضدعفونی محل و یاریرسانی به محرومان، نیازمندان و بیماران فعال بوده و بسیجیان این مسجد حتی قبل از شروع این طرح اقدامات موثری صورت داده بودند.
وی اضافه کرد: حضور بسیجیان در میدان مبارزه با کرونا تا پایان این بحران ادامه خواهد یافت و اجازه نخواهند داد که اهالی محل دچار مشکل شوند و تا حد توان خدمترسانی لازم را خواهند داشت.
رئیس هیأت امناء مسجد جوادالائمه(ع) با ذکر این نکته که هدف اصلی همه ما خوشنودی امام زمان(عج) و رهبر عزیزمان است، تأکید کرد: امیدواریم که در مسیر رهایی از ویروس ناشناخته کرونا گامهای موثری برداریم و بتوانیم هرچه سریعتر شاهد ریشهکنی کامل این ویروس منحوس باشیم.
محمدزاده با اشاره به اینکه پایگاه بسیج مسجد جوادالائمه(ع) قدیمیترین پایگاه منطقه توس است و این پایگاه در دورههای مختلف خدمترسانیهای متعددی داشته است، گفت: در ایام بحران کرونا تمامی بسیجیان مسجد جوادالائمه(ع) جانانه پای کار آمدند و تلاشهای نوجوانان و جوانان انقلابی و بسیجی ستودنی است.
وی افزود: تعداد 110 بسیجی و فعال فرهنگی مسجد جوادالائمه(ع) در طرح شهید سلیمانی مشارکت دارند که از این تعداد 60 نفر آقا و 50 نفر خانم هستند و به برکت امام جواد(ع) مسجد محوری محله در بحث مبارزه با کرونا هستیم.
ابوالقاسم نودهی فرمانده پایگاه بسیج برادران شهید عبدی تصریح کرد: نیروهای بسیجی فرمانده پایگاه بسیج شهید عبدی به همراه فعالان فرهنگی کانون فرهنگی و هنری شهید بصیر از ابتدای بحران کرونا تاکنون تعداد ۱۳۰ هزار لیتر محلول ضدعفونیکننده و ۱۳۰ هزار عدد ماسک رایگان در میان اهالی محل توزیع کردهاند و اوج این فعالیتها از زمان آغاز طرح شهید سلیمانی بوده است.
وی با ذکر این نکته که نوجوانان و جوانان مسجدی در طول ۱۰ ماهه کرونایی اقدامات قابل توجهی نظیر توزیع غذای گرم در میان معتادان و کارتنخوابها، اهدای بستههای معیشتی غذایی و بهداشتی به خانوارها، کمکرسانی به خانوارهای دارای بیمار کرونایی و غیره صورت دادهاند، تأکید کرد: از ابتدای بحران کرونا تاکنون توزیع 12 هزار پرس غذای گرم، 2۵۰۰ بسته غذایی، ۳ هزار بسته بهداشتی و کمکرسانی به ۴۰ بیمار کرونا مثبت داشتیم و ارزش ریالی مجموع خدمات ارائه شده بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان است.
فرمانده پایگاه بسیج برادران شهید عبدی افزود: تعداد ۴۰ خیر که غالباً نمازگزاران مسجد بودند کمکهای نقدی و غیرنقدی خود را در راستای اجرای هرچه بهتر طرح شهید سلیمانی داشتند و انشاالله با تداوم همراهی خیران این طرح تا پایان بحران کرونا ادامه مییابد.
زهرا نودهی خاطرنشان کرد: زنان بسیجی از ابتدای شیوع کرونا به تولید مایحتاج عمومی از جمله ماسک، دستکش، گان و پکها و بستههای غذایی و بهداشتی پرداختند و امروز هم در سنگر غربالگری و بیماریابی طرح شهید سلیمانی در کنار کادر بهداشت و درمان ایستادهاند.
وی بیان کرد: بسیجیان همانند دوران 8 سال دفاع مقدس رسالت خود را بر دوش گرفته و اینبار در جبهه مبارزه با ویروس کرونا در کنار مدافعان سلامت ایستادهاند تا یاریرسان کادر بهداشت و درمان در قطع زنجیره این ویروس منحوس باشند.
فرمانده پایگاه بسیج خواهران شهید عبدی نیز با اشاره به اینکه همهگیری کووید ۱۹ باعث ابتلا و فوت بسیاری از هموطنان شده است، گفت: یکی از مهمترین وظایف بسیجیان بهخصوص زنان بسیجی، خدمتگزاری به مردم و حضور در صحنههای مردمی است و به همین منظور خواهران بسیجی مسجد جوادالائمه(ع) دوشادوش برادران بسیجی این مسجد از ابتدای شیوع ویروس کرونا در تمامی مناطق و محلات شهرک امام علی(ع) حضور پیدا کردند تا با تلاشهای جمعی خود مشکلات و چالشهای مردم را از بین ببرند و شرایط مناسبی را برای آنان فراهم کنند.
دکتر مهدی قلیان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: تاکنون ۱۴۱ هزار نفر از گروههای هدف در شهرهای خراسان رضوی زیر پوشش گام چهارم غربالگری طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با عنوان مسجد سنگر سلامت قرار گرفتهاند.
وی تأکید کرد: در این طرح پنج هزار و ۱۵۸ نفر نیاز به پیگیری داشتند که حدود ۸۲ درصد از این تعداد مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات لازم برای آنها انجام شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی با راهبرد مدیریت و کنترل کرونا به شیوه محلهمحور و خانوادهمحور و مبتنی بر برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت، به اجرا درآمده است، خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی با هدف رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط افراد، کمک به شناسایی و ارجاع به موقع مبتلایان به مراکز درمانی، کمک به رفع موانع قرنطینه، کمکهای معیشتی، پیگیری امور شخصی و فراهمآوری خدمات تکمیل درمان از جمله مواردی است که در این طرح به آن پرداخته میشود.
دکتر محسن ذاکریان مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی نیز گفت: هدف اصلی طرح مسجد سنگر سلامت باید منتهی به در خانه نگهداشتن بیماران مبتلا به کرونا شود، زیرا اگر فرد مبتلا در خانه بماند از ابتلای ۳۵ نفر دیگر و مرگ یک نفر جلوگیری میشود که اقدام بسیار مؤثر در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا است.
وی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که در این طرح در حال اجرا بوده، طرح آمرین سلامت است که برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی در اصناف، مشاغل محلی، تجمعهای محلی و مراسم ختم و عروسی از ظرفیت امر به معروف استفاده کردهایم.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه طرح شهید سلیمانی بهصورت محلهمحور و با مرکزیت مساجد استان اجرا میشود، بیان کرد: طبق تقسیمبندی جغرافیایی ۱۵۰ حوزه مقاومت بسیج در خراسان رضوی عامل اجرای طرح مسجد سنگر سلامت شدهاند، بهصورتی که با تشکیل هستههایی شامل امور مساجد خراسان رضوی، نمایندگان بسیج و دانشگاه علوم پزشکی، این طرح در ۲ هزار و ۳۶۶ مسجد و محله استان در حال اجرا است.