عشق و علاقه پرستاران مدافع سلامت در خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی قابل توصیف نیست

0024.jpg - 17.39 kBسوپر وایزر کرونای مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پرستاران مدافع سلامت با عشق و علاقه وافری مشغول خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی هستند، عشقی که تا تجربه نشود هرگز قابل توصیف نیست.

این روزها زندگی همه ما با کرونا گره خورده است، با آمارهای مرگ و میری که هر روز یک بار اعلام می‌شود، تعداد مبتلایانی که هر روز بیشتر می‌شوند و افرادی که همچنان در خطر ابتلا قرار دارند و جامعه‌ای که انگار نمی‌خواهد یا نمی‌تواند عمق فاجعه کرونا را درک کند.

در این بین اما مسئله مهم خستگی و بیماری اعضای کادر درمان به‌ویژه پرستاران است، همان‌هایی که 10 ماه تمام از جان و دل مایه گذاشتند و از بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها پرستاری کردند تا بهبود پیدا کنند.

پرستاران جانشان را کف دست گرفتند و بدون هیچ‌چشمداشتی برای بیماران تلاش کردند، همان‌ها که سلامت همنوع شان را مقدم بر حق و حقوقشان دانستند، کسانی که مجبور شدند ماه‌ها از دیدن عزیزانشان محروم شوند تا به آنها گزندی نرسد و از طرفی بیماران را تنها رها نکرده باشند.

در ایام بحران کرونا بسیاری از پرستاران به‌علت ابتلای همکارانشان و عدم ایجاد خلل در امر خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی در شیفت‌های 18 ساعته کار کردند و متأسفانه جمعی از آنها در این راه جان باختند و در تمام این مدت تنها خواسته‌شان از مردم این بود که از رفت و آمدهای غیر ضروری پرهیز کنند، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و برای جان خود و عزیزانشان ارزش قائل شوند.

در آن طرف ماجرا مردمی بودند که با هر تعطیلی رهسپار جاده‌ها می‌شدند تا مسافرت‌های خانوادگی را از دست ندهند، در مراسم شادی‌ها و عزاداری‌ها بدون رعایت دستورالعمل های بهداشتی شرکت کردند و بعد از هر کدام از این‌ها موج تازه‌ای از بیماران راهی بیمارستان شدند، عده‌ای جان باختند و عده‌ای دیگر سالم و سلامت از بیمارستان مرخص شدند، اما این پرستارها بودند که در تمام این ماه‌ها هر روز مرگ بیماران را دیدند، شیون بازماندگان را شنیدند و خستگی‌ها را به جان خریدند و خم به ابرو نیاوردند.

یکی از بیمارستان‌های درگیر مشهد در بحث کرونا که از روزهای نخست این بیماری در امر بیماران کرونایی فعال بوده بیمارستان امام رضا(ع) است، مرکز درمانی که از ابتدای بحران کرونا تاکنون با حجم بالایی از بیماران مبتلا به کووید 19 روبه‌رو بود و اکثر این افراد هم کسانی بودند که می‌گفتند کرونا برای ما نیست، زیرا بدنی قوی داریم  ومبتلا به این ویروس نمی‌شویم.

در جبهه مبارزه با ویروس کرونا از تلاش‌های کادر درمان کرونایی‌ها به‌ویژه پرستاران نباید به سادگی گذشت، کسانی که جان خود را به خطر انداختند تا جان همنوعشان حفظ شود.

الگوی پرستاران حضرت زینب کبری(س) است و به همین مناسبت گفت‌وگویی را با محبوبه مختارپور، سوپروایزر کرونای بیمارستان امام رضا(ع) صورت داده‌ایم که حاصل آن را در ادامه می‌خوانید؛

مختارپور گفت: مدت 28 سال است که سابقه کار پرستاری دارم که از این مدت  15 سال آن در بخش‌های بالینیNICU ،PICU ،ICU ، CCU، آنژیوگرافی، جراحی عمومی، اکوکاردیوگرافی و هولتر مانیتورینگ، جراحی زنان و قلب در بیمارستان‌های امام رضا(ع) و امام زمان(عج) انجام وظیفه نمودم، البته در بسیاری از این بخش‌ها همزمان در شیفت‌های مختلف در این دو مرکز درمانی خدمت می‌کردم.

وی افزود: در کنار مسئولیت‌هایی که ذکر شد سرپرستاری بخش‌های CCU قلب امام رضا(ع) و امام زمان(عج) و اورژانس مرکزی امام رضا(ع) را عهده‌دار بودم و حدود 13 سال است که سوپروایزر بالینی بخش‌های مختلف امام رضا(ع) هستم.

علی‌رغم عدم علاقه به رشته پرستاری چون در طول سنوات تحصیلی داوطلبانه برای کمک به مجروحان جنگ تحمیلی در بخش‌های جراحی و ارتوپدی امام رضا(ع) می‌رفتم شور و اشتیاق همکاران در آن ایام سبب علاقه ویژه من به این شغل شد.

سوپر وایزر کرونای بیمارستان امام رضا(ع) با بیان اینکه در ایام سرپرستاری و سوپروایزری نیز بحران‌های زیادی منجمله شیوع CCHF، سانحه هواپیمای زائران عازم کربلا در فرودگاه مشهد، کمک داوطلبانه به زلزله‌زدگان بم و غیره از جمله مواردی بود که باعث شد حضور خدا را در لحظات سخت شغلی ام  با تمام وجود حس کنم، خاطرنشان کرد: به عقیده خودم با لطف خدا توانسته‌ام یاری‌رسان همنوعان خودم به‌ویژه در مواقع سخت و بحرانی باشم و الآن با گذشت 10 ماه از شیوع کووید 19 در سطح کشور با عشق و علاقه وافر مشغول خدمت‌رسانی به هموطنان عزیزم می‌باشم، عشقی که تا تجربه نشود هرگز قابل توصیف نیست.

مختارپور با اشاره به اینکه وقتی دعاهای خالصانه بیماران و خانواده‌های آنان را هنگام ترخیص و خداحافظی می‌شنوم از ته دل به انتخاب این رشته افتخار کنم، تصریح کرد: تجربه نشان داده هرگاه از هرگونه  دورهمی به‌دور بوده‌ایم از وضعیت مناسبی برخوردار بودیم و به همین جهت از مردم خوب و مهربانمان می‌خواهم که با عدم تجمع در مراسم مختلف، حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در خیابان‌ها و مکان‌های عمومی و همچنین رعایت بهداشت دست، خستگی را از تن کادر درمان بزدایند.

وی اضافه کرد: دوستان درمانی من با در کف دست گذاشتن جان خود و با تمام خستگی‌های ناشی از بی‌مهری برخی مردم که رعایت موارد بهداشتی را جدی نمی‌گیرند هنوز هم خالصانه خدمت می‌کنند، اما باور کنید فولاد هم که باشی روزی می شکنی و نباید با غرور کاذب این تصور را داشته باشیم که کرونا برای ما نیست و امیدوارم که این افراد باورپذیری بیشتری نسبت به هشدارها، توصیه‌ها و تذکرها داشته باشند.

سوپر وایزر کرونای بیمارستان امام رضا(ع) با ذکر این نکته که هنوز هم والدین و فرزندان مدافعان سلامت دل‌نگران این هستند که آیا فرزند، پدر یا مادر آنان امروز را سلامت به خانه برمی‌گردند یا نه؟، تأکید کرد: عاجزانه از تمام مردم ایران خواهش می‌کنم به خاطر کادر درمان که همگی جزو اعضای خانواده بزرگ ایران هستند از حضور در هرگونه تجمع و دورهمی‌‎ به‌شدت پرهیز کنند و اجازه ندهند که تلاش‌های مدافعان سلامت نافرجام بماند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

جمعه, ۰۵ بهمن ۱۴۰۳