شیر مادر موجب ایمنی زایی در مقابل میکروب های مهاجم در بدن کودک می شود

131.jpg - 4.81 kBعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: عامل اصلی ایمنی شیر مادر، ماده‌ای به نام ایمونوگلوبولین ترشحی A است که در مقادیر زیاد در آغوز یا همان اولین شیر مادر در ۴۸ ساعت اول بعد از زایمان وجود دارد و در غلظت‌های پایین‌تر نیز در شیر مادر به طور مرتب موجود است.

دکتر بهاره ایمانی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه اهمیت تغذیه با شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر شیرها برای نوزادان توصیه شده است، عنوان کرد: کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می کنند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می کنند، بر خوردارند.

دکتر ایمانی بیان کرد: مطالعات متعددی در سراسر جهان نشان داده است که  عفونت های ویروسی دستگاه گوارش ، اسهال، بیماری‌های دستگاه تنفسی ، عفونت‌های گوش و مننژیت در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند کمتر رخ می‌دهد و زمانی هم که به وجود می‌آید خفیف است و تغذیۀ نوزاد فقط با شیر مادر یعنی بدون غذای جامد، شیر خشک یا آب، به مدت حداقل شش ماه بیشترین محافظت را از کودک به عمل می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه عامل اصلی ایمنی شیر مادر، ماده‌ای به نام ایمونوگلوبولین ترشحی A است که در مقادیر زیاد در آغوز یا همان اولین شیر مادر در ۴۸ ساعت اول بعد از زایمان وجود دارد و در غلظت‌های پایین‌تر نیز در شیر مادر به طور مرتب موجود است، عنوان کرد: این ماده با تشکیل یک لایۀ محافظ روی غشاهای مخاطی در روده، بینی و حلق کودک، از او در مقابل میکروب‌های مهاجم محافظت می‌کند.

دکتر ایمانی بیان کرد: شیر مادر به طور خاص برای کودکشان تولید می‌شود و بدن مادر در پاسخ به عوامل بیماری‌زای موجود در بدن  مثل ویروس‌ها و باکتری‌ها، یک ایمونوگلوبولین ترشحی A می‌سازد که ویژۀ مقابله با آن عوامل بیماری‌زاست و همان را به نوزاد انتقال می‌دهد. بدین ترتیب، بر این اساس که مادر در معرض چه عوامل بیماری‌زایی هستند، شیر مادر محافظت لازم را برای کودکشان فراهم می‌کند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳