ذخیره تراکم استخوانی در دوران جوانی زمینه ساز سلامت استخوانی در سالمندی می شود

76.jpg - 4.50 kBعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ذخیره تراکم استخوانی در سنین جوانی زمینه ساز سلامت استخوانی اسکلتی در میانسالی و سالمندی می شود و موجب خواهد شد تا در دوران سالمندی به پوکی استخوان و شکستگی های مکرر مبتلا  نشویم .

دکتر امیر رضا کچویی ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه  حفظ تراکم استخوان یکی از موضوعات مهم در حفظ سلامتی بدن در سالمندی است خاطر نشان کرد: در سالمندی اگر شکستگی  برای فرد رخ دهد با تلاش تیم پزشکی هم نمی توان به حالت بهتر از قبل بازگردد یعنی اگر فردی  بدون عصا قبل از شکستگی راه می رود بعد از شکستگی می تواند با عصا حرکت کند.

وی با اشاره به اینکه شکستگی در فرد مسن سطح فعالیت وی را کاهش می دهد به این شکل که اگر قبل از شکستگی با عصا قدم برمیداشته بعد از آن باید در بستر بماند و یا به سختی چند قدم بردارد، گفت: درصد تراکم استخوان  نقش مهمی در حفظ سلامت استخوانی در سالمندی دارد.

دکتر کچویی با بیان اینکه افرادی که تراکم استخوانی پایینی دارند در سالمندی زمین گیر می شوند و این اتفاق می تواند موجب خطرات بیشتری برای فرد از جمله ناراحتی ریوی ، قلبی و عدم کنترل دیابت شود، گفت: پیشگیری در روند کاهش تراکم استخوانی در سنین جوانی است یعنی اگر ذخیره تراکم استخوانی فرد جوانی 100 باشد در میانسالی و سالمندی به 80 می رسد و اگر در جوانی 80 باشد در سالمندی به 60  می رسد بنابراین حفظ تراکم استخوانی در جوانی حائز اهمیت است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم  پزشکی مشهد با اشاره به اینکه باید سعی شود در جوانی تراکم استخوانی به سطح مطلوبی برسد، گفت: برای حفظ تراکم استخوانی بهره کافی بردن از کلسیم  و ویتامین د در برنامه غذایی و فعالیت روزانه از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا هر چه فعالیت های روزانه بیشتری از سوی فرد انجام شود، استخوان ها از استحکام بهتری برخوردار خواهند بود .

دکتر کچویی با بیان اینکه کلسیم ماده معدنی است که استخوان را تشکیل می دهد و ویتامین د کمک به جذب کلسیم می کند، ابراز کرد: علاوه براین هر چه نیروی بیشتر به استخوان وارد کنیم استخوانها از  استحکام بیشتری برخوردار می شوند  و در واقع نیرو ها باعث می شود که داربستی تشکیل شود و داربست ساخته می شود تا کلسیم روی آن قرار  گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای به دست آوردن کلسیم لازم برای بدن تغذیه نقش مهمی را ایفا می کند که در این میان مصرف لبنیات تاثیر به سزایی در سطح کلسیم بدن دارد، گفت: کسانی که به مصرف لبنیات حساسیت دارند می توانند از قرص کلسیم استفاده کنند و با مصرف ویتامین د و یا بهره مندی درست از نور خورشید کمبود ویتامین د خود را جبران کنند .

وی با اشاره به اینکه بیشتر از 20 دقیقه در آفتاب نشستن می تواند زمینه ساز بیماری های پوستی از جمله سرطان پوست شود، ابراز کرد: در خصوص ورزش و حرکت برای حفظ سلامتی استخوانها می توان گفت هر چه ورزشها به روش سنگین تری انجام شود به همان میزان سلامتی استخوان ها بیشتر تامین می شود .

دکتر کچویی با بیان اینکه پیاده روی در سنین جوانی ورزش محسوب نمی شود، گفت: اگر قبل از 35 سالگی فعالیت های ورزشی از سوی فرد انجام شود می تواند در سنین بعدی هم به ورزش سنگین خود ادامه دهد اما اگر فرد تا 35 سالگی فعالیت های ورزشی انجام نداده است نباید ورزش های سنگین را آغاز کند .

وی با اشاره به اینکه ورزش ها به دو دسته شامل یک جهت و دو جهت تقسیم می شود ، گفت: ورزش  یک جهت مثل شنا کردن، دویدن و ورزش  چند جهته مثل والیبال، بسکتبال، فوتبال در جهات مختلف نیروها وارد می شود  که در فرد جوان توصیه می شود ورزش های چند جهته انجام دهد اما در سنین بالاتر ورزش یک جهته توصیه می شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳