بهبود تغذیه ای سالمندان ارتباط مستقیمی با سلامتی آنها دارد

86.jpg - 10.26 kBعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: سالمندان به دلیل تغییرات فیزیولوژیک در بدن توان هضم و جذب مواد غذایی کمتری دارند از همین رو بهبود تغذیه ای سالمندان ارتباط مستقیمی با سلامتی آنها دارد.

دکتر عبدالرضا نوروزی ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه  سالمندان یکی از گروه های مهم سنی هستند که تعداد آنها در جهان از 25 سال پیش در کشورهای پیشرفته شروع به افزایش کرده است، عنوان کرد: در کشور ما نیز این رده سنی در سه سال گذشته با سرعت زیادی در حال افزایش است.

وی ادامه داد: طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت ،کشور ما جزو آن دسته از مناطقی است که افراد سالمند به سه دسته سالمندان جوان بین 65 تا 75 سال ، سالمند متوسط 75 تا 85 سال و سالمند پیر 85 سال به بالا تقسیم بندی می شود .

دکتر نوروزی با بیان اینکه با توجه به روند سلامت جامعه و همچنین افزایش سن زندگی در کشور  و پیش بینی افزایش این سن در سالهای آتی تغذیه سالمندان اهمیت زیادی یافته است ، ابراز کرد: از اهداف اصلی برنامه تغذیه سالمندان می توان به جلوگیری از بدتر شدن وضعیت تغذیه ای به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی بدن به دلیل سالمندی  و افزایش طول عمر سالمندان اشاره کرد .

وی گفت: در حال حاضر برنامه های تغذیه ای مبتنی بر پیشگیری از بیمار مرتبط با تغذیه نیست بلکه مهم ترین هدف بر  تغذیه مبتنی بر کنترل بیماریهای غیر واگیر دار مزمن در افراد سالمند است و در نهایت افزایش طول عمر و کیفیت زندگی آنها می باشد .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مهمترین مشکلات سالمندان که از نظر تغذیه ای باید به آن پرداخته شود بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون، سابقه بیماریهای عروق کرونر قلبی و بیماریهای مربوط به اعصاب شامل سکته مغزی، فراموشی، اختلالات حرکتی، اختلالات گوارشی شامل کاهش ظرفیت هضم و جذب مواد غذایی ، کاهش خود به خودی بافت عضلانی، عوارض ناشی از سرطان ها نام برد ، بیان کرد: شیوع سرطان در سالمندی و با افزایش سن افزایش می یابد بنابراین باید طول عمر بیمار را افزایش داد.

وی با اشاره به اینکه افراد سالمند یکسری تغییرات فیزیولوژیک در بدن دارند، تاکید کرد:  سالمند ممکن است توان حرکتی کمتری برای تهیه غذا داشته باشند از همین رو خرید مواد اولیه ، آماده سازی و پخت و پز غذا و کاهش حس بویایی و چشایی افراد سالمند ،در نهایت منجر به تغییرات در زمینه افزایش دریافت غذا و چربی می شود .

دکتر نوروزی گفت: از سوی دیگر ممکن است به دلیل کاهش هضم و جذب گوارشی که منجر به کاهش اشتها و کاهش دریافت غذایی و افزایش مشکلات گوارشی نفخ و یبوست می شود و مشکلاتی  که در حوزه دهان و دندان سالمندان  با انها روبرو هستند تمایلی به صرف غذا ندارند زیرا به دلیل پوسیدگی دندان ها و کاهش ترشح بزاق زمینه کاهش دریافت غذا فراهم می شود.

وی بیان کرد: تک زیستی افراد سالمند به دلیل درگذشت همسر و کاهش توانایی برای تهیه غذا و شیوع بالا مشکلات روان پزشکی به ویژه افسردگی  در افراد سالمند که بیشتر اوقات تشخیص داده نمی شود و عدم درمان موجب تغییرات در خورد و خوراک در فرد سالمند می شود.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳