استفاده از روشهای مکمل طب ایرانی در کنار طب نوین می تواند در درمان سکته مغزی اثر بخش باشد
- بازدید: 179
دکترای تخصصی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سکته مغزی پس از انفارکتوس میو کارد و سرطان ،از اصلی ترین علت مرگ و میر و به روایتی سومین علت مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شود.
دکتر الهه دلشاد، در گفتگو با وب دا با بیان اینکه بر اساس آمارها در هر 3 دقیقه یک نفر بر اثر سکته مغزی در جهان جان خود را از دست می دهد خاطر نشان کرد: در سالهای اخیر تعداد مبتلایان به این بیماری در کشورهای در حال توسعه افزایش قابل توجهی داشته است.
وی در توصیف و تبیین سکته مغزی در طب سنتی گفت:منظور از سکته در طب ایرانی، سکته ی کامل مغزی است که می تواند ناشی از غلظت یا لزوجت خون باشد و به هرحال در مسیر رسیدن خون به مغز انسداد کامل اتفاق افتاده و یا در مسیر رسیدن ایمپالس های عصبی از مغز به اندام ها یک بلوک کامل ناگهانی و وسیع رخ داده است.
دکترای تخصصی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود:مطالعات نشان داده است که گیاه گلرنگ یا کافشه می تواند در بهبود بالینی بیماران مبتلا به سکته ایسکمیک مغزی، در کنار درمان های طب رایج و به عنوان یک درمان مکمل موثر باشد.
دکتر دلشاد، دراهمیت ضرورت تلاش برای درمان این بیماری افزود:کاهش خونرسانی مغزی از علل شایع ناتوانی در بزرگسالان است که علاوه بر تغییر کیفیت زندگی،هزینه های هنگفتی را برفرد و سیستم بهداشتی کشور تحمیل کرده و نیز دارای عوارض مختلفی از جمله فلج حرکتی، اختلالات روانی و حتی مرگ است.
دکترای تخصصی طب ایرانی و مکمل تصریح کرد:این بیماری عروقی مغزی، به دنبال جریان ناکافی خون در مغز ایجاد می شود.اختلال در جریان خون منجر به کاهش عملکرد مغزی و به دنبالش مرگ بعضی از سلول ها و ایجاد سکته می شود.این اتفاق یعنی کاهش جریان خون مغزی، می تواند به علت یک ترومبوز یا آمبولی شریانی باشد و یا به دنبال یک خونریزی ایجاد شود.
دکتر دلشاد،استفاده از تنها یک روش درمانی راچندان موثر ندانست و ادامه داد: سکته مغزی با یک پاتوفیزیولوژی پیچیده و مکانیسم های متعدد ایجاد می شود و قطعا استفاده از تنها یک روش درمانی چندان موثر نخواهد بود و ترکیبی از درمان های حل کننده لخته و حمایتی در کنار هم به عنوان درمان های مکمل موثرتر خواهند بود.
براساس گفته دکتر دلشاد،اقدامات درمانی جایگزین که با محوریت گیاهان دارویی است،نتایج موفقیت آمیزی در این زمینه داشته است.این گیاهان نه تنها اثر مکمل با برخی داروهای شیمیایی دارند بلکه توکسیسیته ناشی از بسیاری از آن ها را نیز خنثی می کنند.
وی ادامه داد:در کنار عوارض ناخواسته بسیاری از داروهای شیمیایی و از طرفی کامل نبودن اثر بخشی آن ها در درمان، می توان از ترکیبات گیاهی استفاده کرد که به عنوان ترکیباتی سالم و بدون اثر جانبی در نظز گرفته می شوند.
دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی،منابع غنی از گیاهان و ترکیبات آن ها را در کنار طب نوین بدون اثر جانبی موثر دانست و ابراز امیدواری کرد که نتایج حاصله از به کارگیری گیاهان دارویی باعث افزایش کیفیت زندگی بیماران و نیز کاهش هزینه های سنگین درمان این بیماری شود.
خبرنگار: صفیه صادقیان