کلینیک زخم پای دیابتی بیمارستان فوق تخصصی علوی ؛ جزو برترین کلینیک های سطح استان است

335.jpg - 9.31 kBرییس بیمارستان فوق تخصصی عروق علوی از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:کلینیک پیگیری بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی این مرکز جزو برترین کلینیک های سطح استان شناخته شده است.

دکتر محمد هادی سعید مدقق، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بیمارستان علوی به عنوان تنها بیمارستان فوق تخصصی جراحی عروق در شرق کشور، توجه و اهمیت بسیاری را به وضعیت سلامت و بهبودی بیماران و مراجعین خود دارد، عنوان کرد: در همین راستا به دلیل اینکه دیابت با سرعت زیادی به عنوان بزرگترین اپیدمی قرن شناخته شده است، این بیماری به شدت هزینه بر، پیچیده و ناتوان کننده است. لذا این مرکز جهت استمرار در پیگیری وضعیت سلامتی بیماران خود اقدام به تأسیس کلینیک های متفاوتی کرده است که در بین آن ها، کلینیک دیابت جزو برترین کلینیک های سطح استان شناخته شده است. در ادامه، جهت ارتقاء فرآیند انجام کار و پایش مناسب وضعیت بیماران، کلینیک پیگیری بیماران مبتلا  به زخم پای دیابتی تأسیس گردید.

وی با اشاره به اینکه در این کلینیک بیماران جهت طی نمودن روند درمان دیابت و در صورت زخم پای دیابتی به دو گروه تقسیم می شوند، گفت:  گروه اول شامل بیماران ارجاعی از مراکز بهداشتی  است که زخم پای دیابتی ندارند و کلیه فرآیند درمان دیابت خود را در این مرکز آغاز می نمایند، که برای شروع پس از تشکیل پرونده و تخصیص کد اختصاصی بیمار و بررسی میزان قند خون، جهت چکاپ اولیه به فوق تخصص غدد ارجاع می گردند و پس از طی این فرآیند، زمانبندی مراجعات بعدی به بیمار اطلاع رسانی می شود.

رییس بیمارستان فوق تخصصی عروق علوی ادامه داد: در ادامه روند درمان پس از اخذ نوار قلب و علائم حیاتی به متخصص قلب ارجاع می گردند و در صورت تشخیص پزشک تست اکوکاردیوگرافی بیمار نیز  به انجام می رسد و زمان بررسی مجدد به بیمار اعلام می شود و پس از طی مراحل مذکور بیمار مبتلا به دیابت توسط متخصص نفرولوژیست ویزیت و در صورت نیاز به دیالیز به فوق تخصص جراحی عروق جهت اقدامات لازم ارجاع داده می شود. درصورتی که بیمار دارای مشکل قلبی و کلیوی نباشد، بازهم بر طبق زمان بندی اعلامی بایستی برای ویزیت مراجعه نماید.

دکتر مدقق تصریح کرد: در پایان آموزش تغذیه رایگان از طریق ارزیابی خصوصیات آنتروپومتریک با تنظیم برنامه مناسب بر حسب شرایط سنی و جنسی توسط کارشناس تغذیه به انجام می رسد و پس از آموزش فردی به بیمار و همراهی آنها و درج اطلاعات در پرونده از این مرکز جهت بررسی رتینوپاتی دیابتی به متخصص چشم ارجاع می گردد.

وی با اشاره به اینکه همچنین با عنایت به اینکه بر اساس استاندارد فدراسیون جهانی بهداشت، خود فرد مهم ترین نقش را در کنترل دیابت برعهده دارد، بیان کرد:  بایستی اطلاعات کافی در مورد بیماری خود و چگونگی کنترل آن را بداند. لذا در این مرکز علاوه بر موارد مذکور، کلیه آموزش ها توسط کارشناس کلینیک به بیمار دیابتی ارائه می گردد که شامل آموزش نحوه مصرف داروها و نحوه صحیح تزریق انسولین و علائم خطرات تزریق نادرست، نحوه استفاده از دستگاه گلوکومتر، مهارت های لازم در زمینه بیماری دیابت و آموزش علائم هیپوگلیسمی و هایپوگلیسمی، بررسی پا از نظر نوروپاتی و مراقبت از زخم پای دیابتی و همچنین  نحوه مراقبت از پای سالم بیماراست و پس از اتمام کلیه مراحل فوق و قبل از خروج بیمار از این مرکز، زمان بررسی های مجدد به بیمار اعلام می گردد.

دکتر مدقق گفت: گروه دوم  بیماران دیابتی  هستند که فرآیند درمان خود را در مرکز دیگری آغاز کرده اند و تنها متقاضی درمان زخم پای دیابتی می باشند. این بیماران توسط فوق تخصص جراحی عروق ویزیت می گردند و درصورت تشخیص پزشک، به صورت متمرکز بررسی های غیرتهاجمی عروقی از جمله ABI، Toe Pressure، TCPO2 در این مرکز انجام می گردد. نتایج به پزشک معالج توسط کارشناس کلینیک اعلام و در صورتی که برای بیمار توسط پزشک دستورات دارویی و پانسمان زخم تجویز گردد، پس از ثبت اطلاعات بیمار در سامانه رجیستری پای دیابتی، به کارشناس زخم معتمد ارجاع و در صورت نیاز زمان های مراجعه بعدی جهت ویزیت مجدد توسط جراح عروق طبق دستور پزشک معالج به بیمار اعلام می گردد.

رئیس بیمارستان علوی ابراز کرد: در حال حاضر این کلینیک جهت خودکفایی در این بخش اقدام به آموزش پانسمان های تخصصی به نیروهای مجرب داخل بیمارستان نموده است تا بستر یکپارچه ای جهت تکمیل فرآیند درمان و پانسمان در آینده مهیا گردد.

وی عنوان کرد: در ادامه روند درمان بیمار دیابتی، آموزش مراقبت از زخم پای دیابتی و همچنین مراقبت از پای سالم مستعد زخم توسط کارشناسان کلینیک ارائه می گردد و در صورت داشتن دفورمیتی و نیاز به اصلاح آن به متخصص ارتوپد ارجاع می شود؛ بیمار می تواند جهت تکمیل فرآیند درمان و انتخاب کفش استاندارد یا تهیه پدهای استاندارد به کلینیک معتمد ارتوپدی مراجعه نماید.

کلینیک زخم پای دیابتی همه روزه درصورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام در زمینه بیماری دیابت پاسخگوی کلیه بیماران با شماره تماس: 38047324 می باشد.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳